#NouPouChoice: Χοιρινό κότσι στο Monk gastrobar
Στο νέο gastrobar της Γλυφάδας δοκιμάσαμε ένα πληθωρικό, χοιρινό κότσι 2 κιλών παρέα με μπίρα.
- 13/09/2023
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
Το Monk στη Γλυφάδα είναι ένα gastrobar που αγαπάει τα ψησίματα στη φωτιά -τόσο με κρέας όσο και με θαλασσινά- και την καλή μπίρα. Το δεύτερο θα το διαπιστώσεις μόλις περάσεις την πόρτα του, αφού στο κέντρο του εστιατορίου συναντάς έναν μεγάλο, μπρούτζινο αποστακτήρα, ενώ στα αριστερά ο τοίχος είναι «ντυμένος» με ξύλινα βαρέλια μπύρας. Όσο για το κομμάτι του μενού, μόλις πιάσεις τον κατάλογο στα χέρια θα ανακαλύψεις από tomahawk σε αργεντίνικη parrilla μέχρι μύδια στα κάρβουνα.
Καθώς το Monk άνοιξε πρόσφατα δεν έχουμε προλάβει ακόμη να δοκιμάσουμε τα πάντα, ωστόσο στην πιο πρόσφατη επίσκεψή μας ένα από τα πιάτα που ξεχωρίσαμε ήταν το χοιρινό κότσι. Μιλάμε για ένα πληθωρικό κότσι τουλάχιστον 2 κιλών -μην αγχώνεσαι με την ποσότητα, το πιάτο είναι για 2 άτομα-, μαριναρισμένο με μπίρα, σόγια και πορτοκάλι που του έδιναν ωραία γεύση, ενώ και το κρέας ήταν πολύ τρυφερό. Σημείωσε ότι επειδή μιλάμε για κότσι, έχει πετσούλα και την απαραίτητη ποσότητα σε λιπάκι. Ο καλύτερος συνοδός του μία παγωμένη μπίρα από την ενημερωμένη λίστα του Monk gastrobar.