#NouPouChoice: Μπαρμπουνάκια στη Μαρίδα
Επειδή καλοκαίρι και ψαράκι πάνε μαζί, στη Μαρίδα απολαμβάνουμε ολόφρεσκα μπαρμπουνάκια χαζεύοντας τη θέα στη θάλασσα. Τι καλύτερο;
- 22/08/2023
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Μια βόλτα στο Σούνιο ή μια μονοήμερη εξόρμηση σε κάποια από τις παραλίες της Αθηναϊκής Ριβιέρας δεν είναι ολοκληρωμένη αν δεν ακολουθήσει στάση για φαγητό σε ένα ταβερνάκι για ψαρομεζέδες με θέα θάλασσα. Τα παραπάνω βρίσκω απλόχερα κάθε φορά που πηγαίνω στη Μαρίδα. Μια παραδοσιακή ταβέρνα που στέκει αγέρωχη στο ίδιο σημείο των Λεγραινών από το 1930 και αποτελεί θεματοφύλακα για το καλό ψάρι, αλλά και για την ιστορία της περιοχής.
Εκεί δοκιμάζω πάντα φρέσκο ψαράκι και θαλασσινά, που έρχονται απευθείας από τις ανεμότρατες των ψαράδων της περιοχής. Αν έπρεπε βέβαια να ξεχωρίσω ένα πιάτο θα ήταν τα μπαρμπουνάκια. Τηγανητά, με μια ωραία τραγανή κρούστα και τρυφερά εσωτερικά, μαρτυρούν ένα επιδέξιο τηγάνι. Έρχονται φρέσκα φρέσκα και ζεστά στο τραπέζι, για να τα απολαύσεις χαζεύοντας τη θέα στη θάλασσα. Συνδύασέ τα με τα απαραίτητα συνοδευτικά και φυσικά κρασάκι ή μια παγωμένη μπίρα και έχεις ό,τι χρειάζεσαι.