Το βραβευμένο με Michelin εστιατόριο του νότου
Με αστέρι Michelin βραβεύτηκε και φέτος το εστιατόριο Βαρούκλο του Λευτέρη Λαζάρου στο Μικρολίμανο. Το μοναδικό από τα 5 συνολικά Αθηναϊκά εστιατόρια που βραβεύτηκαν φέτος (βλέπε Σπονδή, Funky Gourmet, Botrini's, Hytra) που βρίσκεται πάνω στο παραλιακό μέτωπο.
- 14/03/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
Ο Λευτέρης Λαζάρου συνδυάζοντας την αγάπη του για το ψάρι και τα θαλασσινά με την υψηλή τεχνική δημιουργεί πιάτα γεμάτα πηγαία νοστιμιά. Το Βαρούλκο λειτουργεί πλέον μεσημέρι και βράδυ, φέρνοντας μια νέα πρόταση, ως το πιο value for money βραβευμένο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.
Για το μεσημεριανό σας γεύμα απολαμβάνοντας τη θαλασσινή θέα, ο Λευτέρης Λαζάρου προτείνει πιάτα πιο απλά και σε εξαιρετικά προσιτές τιμές με μεζέδες όπως ταραμοσαλάτα και ρεγγοσαλάτα με 4 ευρώ, που συνοδεύονται ιδανικά με τη λίστα κρασιών όπου μπορείτε να βρείτε πολλές ελληνικές ετικέτες (από 20 ευρώ η φιάλη) και κρασιά σε ποτήρι.
Αν επιθυμείτε την κλασική εμπειρία του Βαρούλκου μπορείτε να απολαύσετε το βραδινό σας δείπνο στη μαγευτική ατμόσφαιρα επάνω στο ξύλινο ντεκ, δοκιμάζοντας δημιουργικές γεύσεις όπως ριζότο σουπιά με το μελάνι της, κριθαράκι με γαρίδες και λημνιό κρασί, καλαμάρι με πέστο σπανάκι, σουπιά με κρέμα πορτοκάλι-καρότο ή φέτα ψάρι με ραντίτσιο.
Και φυσικά, όποια εμπειρία και αν επιλέξετε, μην παραλείψετε να κλείσετε το γεύμα σας με ένα από τα επιδόρπια που επιμελείται ο σεφ-πατισιέ Δημήτρης Χρονόπουλος.
Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο Πειραιάς (210 5228400)