Κρεατοφαγείο: Το Παγκρατι κατηφόρισε στα νότια
Το Κρεατοφαγείο, η τελευταία άφιξη στο γευστικό χάρτη των νοτίων προαστίων (και συγκεκριμένα στη Βούλα), έχει αποκτήσει ήδη φανατικούς θαυμαστές. Λογικό. Και αναμενόμενο. Τουλάχιστον για εμάς. Αυτό είναι το μυστικό του.
- 31/03/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Κρεατοφαγείον του Παγκρατίου στην Αμύντα (Πλατεία Προκόπων), κατάφερε και ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή για πολλούς λόγους. Το στήσιμο του μαγαζιού, την χαρακτηριστική «εξοχική» του τοποθεσία και, φυσικά, τα μοναδικά του πιάτα. Με την έναρξη της λειτουργίας του καταστήματος και στη Βούλα, το μόνο που χρειαζόταν ήταν να επιβεβαιώσουμε πως το μαγικό αυτό ταξίδι των γεύσεων, θα μας έφτανε ανέπαφο και στα Νότια.
Η Βασιλέως Παύλου, ο κεντρικός δρόμος της Βούλας, είναι ένας δρόμος «δύσκολος». Είναι πολλά τα μαγαζιά με φαγητό, αλλά πολύ συγκεκριμένα αυτά που αξίζουν. Η άφιξη του Κρεατοφαγείου εφερε μια αναστάτωση στην πλατεία μιας και το συγκεκριμένο μαγαζί δεν μπορείς να το βάλεις σε μια συγκεκριμένη κατηγορία το λες και ψητοπωλείο, το λες και εστιατόριο κρεατικων, το λες και μεζεδοπωλείο….είναι μια κατηγορία από μόνο του…. ίσως εκεί να οφείλεται και η επιτυχία του. Οι δυο φίλοι Αντώνης Φασιλης και Βασιλης Μεσολογγιτης καθημερνά κάνουν τη διαδρομή Παγκράτι-Βούλα για όλους εμάς. Για να βεβαιωθούν πως η γεύση και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και καλύτερο με αυτό του Παγκρατίου.
«Δεν περίμενα τέτοια ανταπόκριση τόσο γρήγορα. Ήδη από την πρώτη εβδομάδα και το πρώτο Σαββατοκύριακο, ο κόσμος μας τίμησε. Η επιτυχία μας βασίζεται στη καλή ποιότητα του φαγητού και στην άριστη ομαδική δουλειά. Δεν θα μπορούσα να συνεργάζομαι ή να έχω στο μαγαζί, ανθρώπους που δεν δείχνουν προσιτοί και δεν είναι χαμογελαστοί. Το προσωπικό πρέπει να ανταποκρίνεται και να είναι φιλικό. Έτσι κερδίζεις την εμπιστοσύνη του πελάτη» μου δηλωνει σχετικα ο Αντωνης.
Ο Αντώνης μας τονίζει ότι ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχίας τους είναι οτι τα κρέατα έρχονται καθημερνά από το κρεοπωλείο του φιλου τους Νικου Ζωρζου από τον Πειραιά. Το Κρεατοφαγείον στην Βουλα είναι το νέο τους «παιδί» και, ως σωστοί «γονείς», αισθάνονται χαρά και περηφάνια να μιλήσουν για όλα τα προτερήματα του σπλάχνου τους. «Θεωρώ ότι ο κόσμος που θα έρθει να μας γνωρίσει, πρέπει να δοκιμάσει οπωσδήποτε τα μπιφτεκάκια γαλοπούλας, τα μπριζολάκια ,το συκώτι και το best seller πιατο μας σαλατα Κρεατοφαγειον με μαστελο και πιτακια (όλα φτιάχνονται καθημερινά στο μαγαζί μας με φρέσκιες πρώτες υλες)». Όλα στο Κρεατοφαγείον ετοιμαζονται μολις τα παραγγείλετε και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα ψητά έχουν μια αναμονή από 15-20 λεπτά. «Να ξέρεις ότι όποιο ψητό σου βγαίνει στο 5λεπτο στο τραπέζι, είναι πάντα προψημενο . Εδώ δεν υπάρχουν τέτοια. Είμαστε πολλά χρονια στον χωρο της εστιασης αγαπαμε πολύ την δουλεια μας και κατι τετοιο δεν πρόκειται να το επιτρεψουμε ποτε να συμβει στα μαγαζια μας» μου λέει ο Αντώνης.
Η παρέλαση συνεχίζεται με πολλές άλλες αγαπημένες γεύσεις όπως το γιαουρτλού, τα καλαμάκια, την εκπληκτική παντζαροσαλάτα το ικαριωτικο και τις πατάτες της Μαμάς. Όλο αυτό με φόντο ένα περιβάλλον που σχεδόν σε αναγκάζει να το μετατρέψεις σε στέκι σου. Το Κρεατοφαγείον σε περιμένει να το δοκιμασεις και αν βαριεσαι να κατεβεις μεχρι την ομορφη πλατεια της βουλας μπορεις να δοκιμασεις όλα τα παραπανω και στον χωρο σου μιας και το delivery στο μαγαζί της Βούλας έχει ήδη ξεκινήσει.
Φέρε την όρεξη και άσε τα παιδιά να αναλάβουν τα υπόλοιπα…
Βασιλέως Παύλου 78, Βούλα, 210 8953500