Το Da Bruno συνεχίζει μια παράδοση 40 χρόνων στην ιταλική κουζίνα στα νότια
Pasta WeekΔοκιμάσαμε το ανανεωμένο μενού του εστιατορίου που έχει γράψει ιστορία αλά ιταλικά και μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.
- 25/10/2023
- Κείμενο: Γιώτα Παναγιώτου
- Φωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη
Εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες το Da Bruno στο Παλιό Φάληρο είναι ταγμένο στην ιταλική κουζίνα. Το εστιατόριο έχει σύνθημά του σταθερά την ποιότητα και εξελίσσεται ευχάριστα με το πέρασμα του χρόνου. Δεν είναι υπερβολή να πούμε, μάλιστα, ότι πολλοί κάτοικοι των νοτίων προαστίων, αλλά και Αθηναίοι, στα δικά του τραπέζια έμαθαν τις παραδοσιακές συνταγές της γειτονικής χώρας.
Η απόφαση για ανανέωση ήρθε πολύ φυσικά και το φρεσκάρισμα στον εξωτερικό χώρο και στα ενδότερα της παλιάς νεοκλασικής μονοκατοικίας είναι εμφανές και ευχάριστο. Οι ιδιοκτήτες, πάντα με γνώμονα την εμπιστοσύνη που τους δείχνει το κοινό από το 1985, προχώρησαν και σε ακόμη μία αλλαγή που είναι και η πιο σημαντική: η κουζίνα του απέκτησε πιο μοντέρνο πρόσωπο, χωρίς η αγαπημένη τρατορία να χάσει κάτι από τη ζεστασιά της.
Κρατώντας κάποια πιάτα – σταθερές αξίες λοιπόν, το Da Bruno έχει εμπλουτίσει το γευστικό του ρεπερτόριο πλέον με σύγχρονες πρακτικές και ιδέες, ενώ όπως μας έχει συνηθίσει, μιλά την ιταλική διάλεκτο, υπηρετεί την ουσία και δεν αναλώνεται σε γευστικές κορώνες.
Εμείς καθίσαμε στην όμορφη βεράντα με τις ρομαντικές πινελιές και είπαμε το δικό μας «Ciao amore» σε ένα απολαυστικό rigatoni bolognese a mano. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι μια σύνθεση από al dente ζυμαρικά και σπιτικό ραγού από μοσχαράκι και παντσέτα, κομμένα στο χέρι -ναι, πίστεψέ μας αυτή η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά-, βρασμένα σε σάλτσα ντομάτας με κόκκινο κρασί. Η πρώτη μπουκιά μας «διακτίνισε» σε ένα κλασικό κυριακάτικο, τραπέζι στη Μπολώνια και αυτό δεν είναι υπερβολή.
Κατόπιν, αφεθήκαμε χωρίς τύψεις στις άψογα βρασμένες tagliatelle funghi misti με ραγού από τρία είδη φρέσκων μανιταριών, που σιγομαγειρεύτηκαν με κρέμα παρμεζάνας και μαύρη τρούφα. Με την πληθωρική νοστιμιά τους να ξεχειλίζει, αυτές τις ταλιατέλες μάλλον θα προτιμήσεις να μην τις μοιραστείς.
Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με το κρασί από την απλή αλλά περιεκτική λίστα κρασιών και αφεθήκαμε στη φροντίδα του προσωπικού που ξέρει να σε καλομαθαίνει. Αν κι εσύ θέλεις να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών τιμώντας την παράδοση -ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα έχεις όρεξη για μια πραγματικά γευστική pasta-, τότε το Da Bruno είναι η επιλογή για σένα.