Ρεβεγιόν Χριστουγέννων με γιορτινό μενού στο Pere Ubu
Xmas Guide 2023Αυτό είναι το μενού που ετοίμασε ειδικά για την Παραμονή των Χριστουγέννων ο σεφ Κώστας Τσίγκας στο Pere Ubu.
- 09/12/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Pere Ubu, το αγαπημένο στέκι της Γλυφάδας, μας καλεί να γιορτάσουμε και φέτος μαζί του το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων. Ειδικά για τη βραδιά, ο σεφ Κώστας Τσίγκας έχει δημιουργήσει ένα κομψό μενού πέντε σταδίων.
Η σούπα, ως πρώτο πιάτο, είθισται να ανοίγει τη βραδιά γευστικά, δίνοντας το στίγμα για όσα θα ακολουθήσουν. Ακριβώς αυτό υπόσχεται να κάνει η αρωματική βελουτέ με σελινόριζα, τρούφα, καπνιστό χοιρινό και αμύγδαλο. Η σκυτάλη αμέσως μετά θα περάσει στη σαλάτα με ψητά παντζάρια, ψητό κατσικίσιο τυρί με μέλι, καπνιστή παντσέτα, φουντούκια, αργοψημένα πράσα, cranberries και φρέσκο φινόκιο τουρσί.
Συνέχεια αλά γαλλικά, με Gnocchi Parisienne με ανάμεικτα μανιτάρια και σως μαδέρα. Το κυρίως πιάτο της βραδιάς, εμπνευσμένο κι αυτό από την ανεξάντλητη γκάμα της γαλλικής μαγειρικής, θα είναι μοσχάρι Chateaubriand en Croûte, με πατάτα και τρούφα, εσαλότ confit, sherry και κόκκινο κρασί, ενώ ως vegan εναλλακτική ο σεφ θα έχει ετοιμάσει επίσης μανιτάρια Bourguignon, αργομαγειρεμένα σε κόκκινο κρασί με vegan bacon, κρεμμυδάκια, καρότα και πουρέ πατάτας.
Η γευστική αυλαία θα πέσει -ως είθισται- γλυκά, με ένα “Gingerbread” mille-feuille, με sauce καραμέλας και rasberries.
Τιμή: 70 ευρώ / άτομο