Για χριστουγεννιάτικα γλυκά χωρίς ζάχαρη ο προορισμός είναι (και φέτος) το Oh! La Low
Xmas Guide 2023Μελομακάρονα με μέλι ερείκης, saint honoré με stevia και κορμός με χειροποίητο πατέ κάστανο είναι μερικές από τις healthy επιλογές που ετοιμάζει αυτές τις μέρες το εργαστήριο του Oh! La Low στη Γλυφάδα.
- 20/12/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Χωρίς προσθήκη ζάχαρης, χωρίς συντηρητικά, τεχνητά αρώματα και ενισχυτικά γεύσης, χωρίς την ευκολία προπαρασκευασμένων μιγμάτων: Στο Oh! La Low τα γλυκά είναι γενικώς «χωρίς». Τι έχουν όμως όσα θα βρεις στις λαχταριστές βιτρίνες του; Όλη τη γεύση, και σίγουρα όλη την αγάπη και το μεράκι που χρειάζεται για να πειραματιστεί κανείς για ώρες πάνω σε συνταγές μέχρι να τις αποδώσει στην εντέλεια, έχοντας αφαιρέσει ζάχαρη, λιπαρά και θερμίδες.
Στόχος του boutique γλυκοπωλείου της Γλυφάδας να κάνει προσιτές σε όλους (ακόμα και σε διαβητικούς, αφού ως γλυκαντικό χρησιμοποιείται η stevia) τις γλυκιές γαστρονομικές απολαύσεις. «Healthy made delicious» είναι το motto του και, ειδικά τα Χριστούγεννα, το πετυχαίνει όχι μόνο με τα «κλασικά» του, αλλά και με τις ιδιαίτερες γιορτινές του προτάσεις.
Η εντυπωσιακή Saint Honoré
Αν η παριζιάνικη κομψότητα είχε γεύση, αυτή θα ήταν μάλλον του Saint Honoré. Ένα γλυκό αριστοκρατικό στην όψη, ντελικάτο στη γεύση και απαιτητικό στην παρασκευή. Στο Oh! la low θα το βρεις στην πιο ανάλαφρη εκδοχή του, με μόλις 263 θερμίδες ανά κομμάτι. Τα φρεσκοψημένα σου, που αποτελούν το βασικό του στοιχείο, είναι βεβαίως χειροποίητα. Στήνονται με δεξιοτεχνία πάνω σε αέρινο φύλλο σφολιάτας και συνδυάζονται με καραμέλα και βελούδινη κρέμα πατισερί που φτιάχνεται από βιολογική βανίλια Μαδαγασκάρης.
Ο best seller κορμός κάστανο
Τα γλυκά σε σχήμα κορμού είναι συνδεδεμένα στο μυαλό όλων μας με τα γιορτινά χριστουγεννιάτικα τραπέζια. Στο Oh! La Low ο κορμός είναι όχι μόνο sugar free αλλά και gluten free, αφού το αλεύρι που χρησιμοποιείται για το dacquoise βανίλιας (τη βάση που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε κέικ και μπισκότο και είθισται να χρησιμοποιείται σε τούρτες και άλλα γλυκά στη γαλλική ζαχαροπλαστική) είναι χωρίς γλουτένη. Βανίλια Μαδαγασκάρης, cremeux απαλής υφής που περιβάλλει το πατέ κάστανο και ένα γλάσο λευκής σοκολάτας που καλύπτει τον κορμό δίνουν σε αυτό το επιδόρπιο τη βελούδινη γεύση και εμφάνισή του. Θα το βρεις σε ατομικό, αλλά και σε οικογενειακό μέγεθος 6 ή 10 ατόμων.
Plus: Χριστούγεννα χωρίς μελομακάρονα δεν γίνονται. Μη φύγεις λοιπόν από το κατάστημα χωρίς ένα κουτί από αυτά. Για την παρασκευή τους χρησιμοποιείται αποκλειστικά μέλι ερείκης, ένα μέλι θρεπτικό και ιδιαίτερο, γνωστό για την υψηλή διατροφική του αξία και τη μεγάλη του συγκέντρωση σε αντιοξειδωτικά.