Τέσσερα νέα spots στο κέντρο της Αθήνας για φαγητό και ποτό
Δύο νέα ιταλικά εστιατόρια, ένα wine bar και ένα panasian spot: Αυτές είναι οι νέες αφίξεις που ξεχωρίσαμε στην καρδιά της πόλης.
- 18/01/2024
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Το κέντρο της Αθήνας συνεχίζει να εμπλουτίζεται με νέους γαστρονομικούς προορισμούς, που μας προσκαλούν στους χώρους τους για να δοκιμάσουμε τις προτάσεις τους. Πρόσφατα σου μιλήσαμε για ορισμένα νέα μαγαζιά που ξεχωρίσαμε, ωστόσο ήδη τέσσερις νέες επιλογές μας κέντρισαν το ενδιαφέρον και ανυπομονούμε να τις ανακαλύψουμε. Πιστεύουμε το ίδιο και εσύ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Wild Poppies (@wild.poppies.athens)
Στη Σταδίου, στον αριθμό 7, εκεί που στεγαζόταν παλιότερα ο ναός της house σκηνής, το Dybbuk, άνοιξε τις πόρτες του το Wild Poppies. Πίσω από το πρότζεκτ βρίσκονται ο Όμιλος Πιτσιλή και το team των Poco a Poco και Forte, οι οποίοι έφεραν στην καρδιά του Κολωνακίου έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και μοντέρνο χώρο, με το φλογερό κόκκινο να κυριαρχεί και τις υπέροχες ζωγραφιές στους τοίχους να τραβούν έντονα το βλέμμα.
Εδώ, ο chef Σπύρος Μαυροειδής με την ομάδα του παρουσιάζει ένα panasian μενού με εξωτική διάθεση και αναφορές στην κινέζικη και thai κουζίνα. Τα πιάτα βασίζονται κατά βάση στην αγαπημένη «to share» λογική, όπως rolls, noodles και bao buns. Τα cocktails, φυσικά, δεν λείπουν από τη λίστα. Και τι καλύτερο από το να επιλέξεις μία από τις signature επιλογές και να απολαύσεις τη μουσική που παίζει σε έντονους ρυθμούς και όσο περνάει η ώρα ανεβάζει ντεσιμπέλ;
Πρόσφατα άνοιξε επίσης στο Κολωνάκι το ιταλικό εστιατόριο Gorlomi των Χάρη Σπύρου και Ανδρέα Κουτουμάνου, το μενού του οποίου υπογράφει ο Luca Piscazzi, ο πολυβραβευμένος σεφ τον οποίο εδώ στα νότια γνωρίζουμε από το μισελενάτο Pelagos, εντός του ξενοδοχείου Four Seasons Astir Palace στη Βουλιαγμένη.
Στον φιλόξενο και στιλάτο χώρο του, με τις σκουροπράσινες μπουαζερί, τους αναπαυτικούς καναπέδες και τις πολυθρόνες και την ιδιαίτερη σάλα, που δημιουργούν ένα όμορφο, αριστοκρατικό σκηνικό, το Gorlomi μας υποδέχεται για γνήσιες ιταλικές γεύσεις. Στις επιλογές του καταλόγου θα βρεις μεταξύ άλλων vitello tonnato, ταρτάρ τόνου, cotoletta alla Milanese και ριζότο με καραβίδα, που έχουν κερδίσει τους λάτρεις της συγκεκριμένης κουζίνας με την ποιότητα και την πολύ καλή εκτέλεσή τους. Σημείωσε πως το tiramisu φτιάχνεται μπροστά σου και, σύμφωνα με τους πρώτους επισκέπτες, δίνει το πιο ωραίο γλυκό επίλογο στη βραδιά.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Markos Marabotos (@markosmarabotos)
Στα Εξάρχεια τώρα, επί της Ζωοδόχου Πηγής, άνοιξε ένα νέο wine bar με φυσικά κρασιά. Ο λόγος για το Gamay (μην σε παραπλανά το όνομα -προφέρεται Γκαμέ), από τον Γιάννη Παππά, τον οποίο μπορεί να γνωρίζεις ως wine manager του Mr. Vertigo, της ενημερωμένης κάβας του Κολωνακίου, που συνεργάζεται για αυτό το νέο πρότζεκτ με τους Θοδωρή Αλεξάκη και Αλέξανδρο Παπαδόπουλο.
Εδώ θα ανακαλύψεις περισσότερες από 100 ετικέτες από ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, 20 από τις οποίες θα βρεις και σε ποτήρι. Για να συνοδεύσεις το κρασί, ο κατάλογος προσφέρει ένα μικρό αλλά on point μενού με επιλογές που εκτείνονται από μοσχαρίσια μάγουλα, mac n cheese και ταρτάρ μόσχου μέχρι τυροκαυτερή με φέτα και pinsa.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tartufo Cucina Italiana (@tartufo.athens)
Αν κατέβεις προς την downtown πλευρά του κέντρου, δηλαδή προς του Ψυρρή, θα βρεις το στον αριθμό 9 της Αγίας Θέκλας το Tartufo Cucina italiana. Το νεοσύστατο εστιατόριο ξεκινά να σερβίρει από το πρωί με πληθώρα επιλογών, ανάμεσα στις οποίες φοκάτσια, κρουασάν και κέικ, ενώ αργότερα ετοιμάζει ναπολιτάνικη πίτσα με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης, pasta και ραβιόλι, αλλά και προτάσεις με κρέας όπως το ιταλικό κοντοσούβλι.
Διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία κρασιών από ελληνικό και ιταλικό αμπελώνα, ενώ στον κατάλογο θα βρεις και μια προσεγμένη cocktail list που επιμελείται ο Γιώργος Λαϊνάς.