La Linda: Το new age bakery της Γλυφάδας μάς συστήνει pastries από την Ουρουγουάη
Στο La Linda γεύσεις από την Ουρουγουάη και τη Λατινική Αμερική παντρεύονται μαεστρικά με ελληνικές και δημιουργούν φρέσκα, χειροποίητα προϊόντα, για τα οποία οι νότιοι ήδη κάνουν ουρές για να τα απολαύσουν.
- 12/02/2024
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
Ένας φούρνος νέας γενιάς έκανε την εμφάνισή του πριν από μερικές ημέρες στην οδό Κύπρου στη Γλυφάδα και ήδη συζητιέται πολύ. Πρόκειται για το La Linda (Η Όμορφη), με καταγωγή από τη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα την Ουρουγουάη. Στην Punta del Este, η Isabella Aquilina μαζί με τη μητέρα της δημιούργησαν πριν από χρόνια τον δικό τους φούρνο, ενώ φέτος η ίδια αποφάσισε να ανοίξει το πρώτο της ευρωπαϊκό εγχείρημα: ένα νέο αρτοποιείο στην καρδιά των νοτίων προαστίων στην Αθήνα. Συνεταίροι της ο Marc Missirian και ο Emmett Loughran.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Isabella Aquilina (@lalindabakery.gr)
Στις βιτρίνες του La Linda θα βρεις διάφορα καλούδια, όπως τα αφράτα bizcochos που μοιάζουν με μικρές γεμιστές σφολιάτες ή τα μπισκότα alfajor με γέμιση βανίλια ή σοκολάτα. Δίπλα τους, τα περίφημα empanadas από τα οποία έχουμε ήδη ξεχωρίσει αυτό με γέμιση σπανακόπιτα, αλλά και το Rojel, ένα γλυκό που θυμίζει μιλφέιγ και περιλαμβάνει dulce de leche, καραμέλα γάλακτος και καμένη μαρέγκα, σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Στα ράφια πίσω, τα ψωμιά έχουν πάρει τη θέση τους -ετοιμάζουν πέντε διαφορετικά είδη με προζύμι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Isabella Aquilina (@lalindabakery.gr)
Η μεγάλη αυλή στον εξωτερικό χώρο είναι το ιδανικό σημείο για να τα απολαύσεις, αλλά θα μπεις στον πειρασμό να πάρεις μερικά pastries και για το σπίτι. Να σου πούμε μάλιστα πως πολύ σύντομα θα πρσθέσουν κι άλλες γεύσεις στο μενού τους, ενώ θα προσφέρουν και φαγητό από την Ουρουγουάη και την Αργεντινή.