Riviera Coast: Ανανεωμένες γεύσεις με μεσογειακό άρωμα δια χειρός Γεώργιου Παππά
Ο Γεώργιος Παππάς επέστρεψε στην κουζίνα του Riviera Coast, φέρνοντας αέρα ανανέωσης στο εμβληματικό εστιατόριο της Βούλας. Δοκιμάσαμε το χειμερινό μενού και καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας.
- 17/02/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
- Φωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη
Σε προνομιακό location, ακριβώς πάνω από τη θάλασσα, με υπέροχη θέα και κοσμοπολίτικο αέρα, το Riviera Coast του Ομίλου Σταθοκωστόπουλου είναι από τους πλέον αγαπητούς all day προορισμούς των νοτίων προαστίων. Στον άνετο χώρο του που χωρίζεται σε διαφορετικά sections, θα βρεις παρέες από νωρίς το πρωί να πίνουν τον καφέ τους και να συζητάνε ατενίζοντας τη θάλασσα ή να απολαμβάνουν ένα πλούσιο brunch. Αργότερα μέσα στη μέρα το Riviera Coast προσφέρεται για lunch break ή επαγγελματικές συναντήσεις, ενώ το βράδυ γίνεται προορισμός για όσους αναζητούν ένα προσεγμένο γεύμα με εκλεκτές προτάσεις, παρέα με κρασί ή cocktails.
Μεσογειακές γεύσεις με πρωταγωνίστρια τη θάλασσα
Το εστιατόριο του Riviera Coast φροντίζει να εκπλήσσει κάθε φορά τους επισκέπτες της, προσφέροντας ανανεωμένες προτάσεις με βάση τους τις γεύσεις της Μεσογείου. Πλέον, το τιμόνι της κουζίνας κρατάει ξανά ο Executive Chef Γεώργιος Παππάς, που μετά από διάλειμμα περίπου ενάμιση χρόνου επέστρεψε στο Riviera Coast.
Ο καταξιωμένος σεφ, με σημαντικές συνεργασίες στο ενεργητικό του, μεταξύ των οποίων το Beau Brummel και το Akrotiri Lounge, επέστρεψε στο Riviera Coast, φέρνοντας αέρα ανανέωσης στο μενού. «Η ταυτότητα του μενού μας είναι ελληνική, μεσογειακή κουζίνα. Αυτό που μου αρέσει και εμένα δηλαδή και το υπηρετώ χρόνια», αναφέρει μιλώντας στο NouPou ο Γεώργιος Παππάς.
Βέβαια, ο ίδιος εξηγεί ότι καθώς ξεκίνησε δουλεύοντας σε γαλλικά εστιατόρια, αγαπάει πολύ και τις γαλλικές τεχνικές. «Έχω καταλήξει ότι ο συνδυασμός γαλλικών τεχνικών και μεσογειακών προϊόντων βγάζουν ένα μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα», σημειώνει.
Όσο για το μενού, βασίζεται κυρίως στα ψάρια και τα θαλασσινά, χωρίς να λείπουν και κάποιες premium κοπές κρέατος και επιλογές σε pasta και ριζότο. Τα θαλασσινά άλλωστε, είναι η αδυναμία του Executive Chef του Riviera Coast, καθώς όταν τον ρωτάω για τα υλικά που αγαπάει να δουλεύει αναφέρει πρώτα – πρώτα τη σφυρίδα και τη φούσκα, συμπληρώνοντας ότι του αρέσουν πολύ και τα άγρια χόρτα και τα φρέσκα μυρωδικά. Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στο μενού, καταλαβαίνεις αμέσως ότι αυτή του την αγάπη έχει φροντίσει να αποτυπώσει και στα πιάτα που σερβίρονται αυτή την εποχή.
Από το λαυράκι με ριζότο μάραθου και τις ταλιατέλες με πεσκανδρίτσα στον comfort μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο
Το γεύμα στο Riviera Coast ξεκινάει ιδανικά με μία επιλογή από dips, με τη βελούδινη ταραμοσαλάτα και τη φάβα Σχοινούσας να αξίζουν αμφότερες μια θέση στο τραπέζι σου. Στη συνέχεια, σειρά έχουν τα ωμά, όπως ένα ωραίο ceviche λαυράκι ή το tartare σολομού, ενώ αν προτιμάς τα ζεστά ορεκτικά, θα σου έλεγα να επιλέξεις καλαμάρι σωτέ με φάβα, αβοκάντο, ούζο, τσίλι και θυμάρι, αλλά και το θαλασσινό χουνκιάρ με σιγομαγειρεμένο χταποδάκι.
Δίπλα τους οι πάντα απαραίτητες, δροσερές σαλάτες. Εδώ μπορείς να κινηθείς τελείως παραδοσιακά, επιλέγοντας την Ελληνική με μαριναρισμένα ντοματίνια, κρίταμο, φέτα, ελιές, κάπαρη και ένα πολύ ωραίο τουίλ μυρωδικών ή τη Νισουάζ με σωστά ψημένο φιλέτο τόνου, ζαχαρομπίζελα, baby πατάτες, baby gems, ελιές και αβγό. Βέβαια, η νισουάζ θα μπορούσε να είναι και κυρίως πιάτο σε ένα μεσημεριανό γεύμα, καθώς είναι αρκετά χορταστική, αν όμως θέλεις ένα θαλασσινό στοιχείο ακόμη και στη σαλάτα σου, τότε σου την προτείνω ανεπιφύλακτα.
Στα κυρίως, ξεχωρίζουν τα πιάτα με ζυμαρικά, που είναι πάντα μια από τις αγαπημένες επιλογές στο Riviera Coast. Εδώ ο Γεώργιος Παππάς μας πρότεινε τις αγαπημένες του ταλιατέλες με πεσκανδρίτσα σε ζωμό αστακού, με πορτσίνι και παλαιωμένο τσίπουρο. Ένα πιάτο με βαθιά νοστιμιά που σίγουρα θα θέλαμε να δοκιμάσουμε και σε επόμενη επίσκεψη.
Αφήσαμε την κατηγορία ριζότο για επόμενη επίσκεψη, ωστόσο πήραμε μια πρώτη γεύση επιλέγοντας το φιλέτο λαυράκι που συνοδεύεται από καλοχυλωμένο και πολύ αρωματικό ριζότο μάραθου, καθώς και κρέμα και sticks σελινόριζας -μια ταιριαστή πρόταση για αυτή την εποχή. Μπορεί το γεύμα μας να είχε κυρίως πιάτα με θαλασσινά, ωστόσο φροντίσαμε να δοκιμάσουμε και ένα από τα πιάτα με κρέας, για να σας μεταφέρουμε ολοκληρωμένες εντυπώσεις.
Σε αυτή την κατηγορία μας κέρδισε ένα από τα πιο comfort πιάτα του μενού, ο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος. Εάν τον παραγγείλεις να ξέρεις ότι στο τραπέζι σου θα φτάσει ένα πληθωρικό πιάτο, τόσο σε γεύση όσο και σε ποσότητα, με το σιγομαγειρεμένο κρέας να είναι πολύ τρυφερό και να συνοδεύεται από γευστικό πουρέ πατάτας, αρωματισμένο με τρούφα.
Το μενού ολοκληρώνεται ιδανικά με αέρινα γλυκά, όπως το εντυπωσιακό Λεμόνι με λευκή σοκολάτα, yuzu, μαρέγκα και λάιμ.
Όσο για τη λίστα κρασιών ισορροπεί ανάμεσα στον ελληνικό αμπελώνα -όπου ξεχωρίζουν οι ετικέτες από τη Σαντορίνη- και στον διεθνή αμπελώνα με επιλογές από τη Νέα Ζηλανδία και τη Χιλή. Από την άλλη, τα signature cocktails του Riviera Coast αποτελούν πάντα μια καλή εναλλακτική ακόμη και για να συνοδεύσεις το γεύμα σου.