Ένα δείπνο στο Malabar δεν το ξεχνάς εύκολα
Έτσι μας έρχεται να γίνουμε αγρότες στη φάρμα του The Margi, με αυτές τις ωραίες γεύσεις που δοκιμάσαμε στο Malabar με αγνά, ολόφρεσκα υλικά!
- 20/06/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
Οι οιωνοί είναι παραπάνω από ευοίωνοι, όταν ξεκινάς τη βραδιά σου με ένα spicy cocktail δίπλα στο ατμοσφαιρικό σκηνικό της πιο διάσημης πισίνας της Αθηναικής Ριβιέρας, ως προθέρμανση για το…κυρίως πιάτο, ένα δείπνο στο Malabar restaurant. Το ξενοδοχείο The Margi, θαρρείς, πως είναι βγαλμένο από παραμύθι! Και αυτή η αίσθηση δεν σταματάει μόνο στη διακόσμηση αλλά επεκτείνεται και στη γεύση. Γιατί για εμάς τους καλοφαγάδες, το καλό φαγητό είναι παραμυθένιο!
Το Malabar restaurant άνοιξε τις πύλες του στις 28 Μαΐου για ένα ακόμη γευστικό καλοκαίρι με φετινή καινοτομία τις αγνές πρώτες ύλες που προσφέρει απλόχερα η φάρμα του The Margi. Ο executive chef Παναγιώτης Γιακαλής είναι ένας Μάγος της κουζίνας αγαπητέ αναγνώστη. Αυτή τη σκέψη έκανα, όταν δοκίμαζα πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα όπως, τα εξαιρετικά vitello tonnato με entrecote μόσχου #yiammi και το ζυμαρικό γεμιστό με σπανάκι, μανιτάρια και σωτέ γαρίδα Αμβρακικού. Απρόσμενοι συνδυασμοί γεύσεων με περισσότερο απρόσμενη γευστική απόλαυση! Στο Malabar, μπορείς να δοκιμάσεις επίσης σολωμό με μπρόκολο ποσέ-τριμμένο αυγοτάραχο και σάλτσα Hollandaise με τομάτα, κριθαρότο με σπαράγγια, jamon bellota και flakes παρμεζάνας αλλά και mousse σοκολάτας με sorbet σοκολάτας και ganage που ολολήρωσε και το δικό μου γεύμα (ή την είσοδό μου στη σο-κόλαση!)
Εντάξει, μια ληγούρα τη νιώθω τώρα που μου ξανάρχονται οι γεύσεις στο μυαλό και τον ουρανίσκο μου. Το καλύτερο βέβαια, είναι πως στα περισσότερα πιάτα, χρησιμοποιήθηκαν τα θρεπτικά και φρέσκα προϊόντα της φάρμας του The Margi όπως εποχικά λαχανικά, οπωροκηπευτικά αλλά και αυγά ελευθέρας βοσκής.
Η νέα «άφιξη» της φετινής σεζόν βέβαια, είναι το Margi Gastronomy, ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος, εντός του εστιατορίου, όπου ο σεφ απογειώνει τη μαγειρική του τέχνη (κι άλλο;) και ετοιμάζει τα πιο ξεχωριστά gourmet πιάτα. Ευτυχώς που επιστρέφουν οι Laid Back Tuesdays και τα βράδια της Τρίτης αποκτούν χρώμα και γεύση με το ειδικό μενού που περιλαμβάνει 3 μοναδικά μεσογειακά πιάτα στην τιμή των 25 ευρώ! Και μετά το φαγητό, για εκείνες τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες, μια ομάδα έμπειρων mixologists προετοιμάζει υπέροχα, δροσερά καλοκαιρινά cocktails με βάση υλικά από τη φάρμα του The Margi. Τι άλλο να ζητήσουμε από αυτό το καλοκαίρι.. (χμ λίγο καλύτερο καιρό ίσως;)
Malabar Restaurant, Λητούς 11, Βουλιαγμένη, για κρατήσεις 210 8929165