Ψαρού: Μια νησιώτικη ψαροταβέρνα στο κέντρο της Γλυφάδας
Το μεγαλύτερο αφιέρωμα που έγινε ποτέ για τη ΓλυφάδαΣτο ψαρομάγαζο της Γλυφάδας με τη νησιώτικη αισθητική, για ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά παρέα με premium αποστάγματα.
- 12/06/2024
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
- Φωτογραφίες: Κατερίνα Καπετάνη
Ο χώρος που πήρε το όνομά του από μια χαριτωμένη γάτα, όπως μαρτυρά και η ταμπέλα του, σε μεταφέρει από την πρώτη στιγμή σε κυκλαδίτικο νησί και σου ξυπνά αυθόρμητα ένα mood διακοπών. Εδώ και έξι χρόνια δε, η Ψαρού έχει αγκυροβολήσει και στη Γλυφάδα – μετά το Λαύριο – αποτελώντας έναν από τους αγαπημένους προορισμούς για casual ψαροφαγία στα νότια.
Εδώ, στην καρδιά της Γλυφάδας, οι θαλασσινοί μεζέδες, το ουζάκι που συνοδεύει τέλεια κάθε πιάτο, οι αποχρώσεις του γαλάζιου με το κατάλευκο background που επικρατούν στον χώρο, δημιουργούν ένα σκηνικό που σε κάνει να ξεχνάς πως βρίσκεσαι στην πόλη, αφού η ατμόσφαιρα αλλά και οι γεύσεις, σε μεταφέρουν σε μια νησιώτικη ψαροταβέρνα.
Ο κατάλογος είναι πλούσιος από τους θησαυρούς της μεσογειακής κληρονομιάς, με ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια από τα ελληνικά πελάγη. Εκλεκτά πιάτα, με αγνά τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, από όλη την Ελλάδα, συνδυάζονται σε συνταγές που απολαμβάνεις με όλες σου τις αισθήσεις. Άλλωστε, οι επιλογές του μενού προσαρμόζονται ανάλογα την εποχή, τον καιρό και το φεγγάρι, ενώ βασικά κριτήρια παραμένουν η φρεσκάδα και η ποιότητα που αλλάζουν κάθε πιάτο που φτάνει στο τραπέζι σου.
Για να πάρεις μια πρώτη ιδέα τι σημαίνει Ψαρού και γιατί τόσα χρόνια κάνει τον αθηναϊκό νότο – και όχι μόνο – να επιστρέφει σταθερά στα τραπέζια της, να σου πούμε ότι ξεκινώντας από τα πρώτα πιάτα πρέπει να ακολουθήσεις τη φιλοσοφία του sharing, ώστε να δοκιμάσεις από όλους τους εκλεκτούς μεζέδες. Απαραίτητες επιλογές κάθε γεύματος, η βελούδινη φάβα και ο αρωματικός γαύρος μαρινάτος, ενώ στα πιο ιδιαίτερα μεζεδάκια θα βρεις τους καβουροκεφτέδες με panko και τις γαρίδες ceviche, με lime, φρέσκα ντοματίνια, αβοκάντο, κρεμμυδάκι και μυρωδάτο κόλιανδρο που θα σε κερδίσουν από την πρώτη μπουκιά.
Βέβαια, στην Ψαρού ακόμα και το ζυμωτό ψωμί με προζύμι, παίζει το δικό του ρόλο στην απόλαυση, αφού απογειώνει τις χειροποίητες αλοιφές, αλλά και είναι ιδανικό για βουτιές στη φρέσκια χωριάτικη σαλάτα. Στην κατηγορία σαλάτα, θα πρέπει να δοκιμάσεις και την εξαιρετική πλιγουροσαλάτα, με φρέσκα λαχανικά, δροσερό δυόσμο, αποξηραμένα φρούτα και ψητό μανούρι, που δε μοιάζει με όσα έχεις γευτεί μέχρι τώρα.
Συνεχίζοντας με τις main θαλασσινές απολαύσεις, που απογειώσουν τη γευστική εμπειρία στην Ψαρού, μπορείς να παίξεις με επιλογές κλασικές και αγαπημένες, όπως μύδια αχνιστά, με σκόρδο, μυρωδικά και κρασί, αλλά και γαριδομακαρονάδα με φρέσκια ντομάτα, φοινόκιο και τελείωμα από ούζο.
Ενδιαφέρουσες γαστρονομικές προτάσεις είναι και τα φιλετάκια γλώσσας σε κανταΐφι, που συνοδεύονται από ανανά, τζίντζερ και γλυκόξινη σάλτσα ή το καλομαγειρεμένο κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, στακοβούτυρο και σάλτσα ντομάτας.
Ένα άκρως νησιώτικο γεύμα, με νοστιμιές της Μεσογείου, κορυφώνεται μονάχα με ένα αρωματικό premium απόσταγμα. Η τεράστια λίστα από επιλογές ούζου και τσίπουρου, από κάθε άκρη της Ελλάδας, θα σε εκπλήξει και η χαμογελαστή ομάδα της Ψαρούς θα σε βοηθήσει να καταλήξεις σε εκείνο που ταιριάζει άψογα με το γευστικό προφίλ του τραπεζιού σου, σε συνδυασμό φυσικά με τις προσωπικές σου προτιμήσεις.
Η Ψαρού, είναι ένα στέκι ψαροφαγίας που έχει στόχο να ικανοποιήσει όλους τους seafood lovers, αλλά και να προκαλέσει όλους όσους θέλουν να ανακαλύψουν τις νοστιμιές του βυθού. Ειδικά για το καλοκαίρι στην πόλη, η Ψαρού της Γλυφάδας, είναι μια μικρή καθημερινή απόδραση για να νιώσεις την απόλυτη ευεξία και χαλάρωση, ώστε να απολαύσεις σπαρταριστές γεύσεις που πλημμυρίζουν από φρεσκάδα, αρώματα και νοστιμιά, σε ένα χώρο με θαλασσινή αύρα.