Manko Athens: Το νέο περουβιανό εστιατόριο του Οne&Only Aesthesis
Το νέο all day and night concept εντός του ξενοδοχείου Οne&Only Aesthesis στη Γλυφάδα προσφέρει πιάτα από την περουβιανή κουζίνα σε ένα bohemian σκηνικό, με θέα το αθηναϊκό ηλιοβασίλεμα.
- 14/06/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Manko Athens, ένα lifestyle concept που συνδυάζει εστιατόριο, day club, beach club και late-night spot, άνοιξε μόλις τις πόρτες του για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο ξενοδοχείο One&Only Aesthesis στη Γλυφάδα.
Το μενού του Manko, με επικεφαλής τον αναγνωρισμένο σεφ Juan David Ocampo, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία σε πόλεις όπως η Ντόχα, η Λίμα, το Παρίσι και η Μπογκοτά, αποτελεί φόρο τιμής στην περουβιανή γαστρονομία, η οποία εξελίσσεται σε μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες διεθνώς.
Ο κατάλογος περιλαμβάνει ιδιαίτερες προτάσεις με βάση το ψάρι και τα θαλασσινά, όπως το Blue Lobster με αστακό, σάλτσα hollandaise rocoto, τσιπς από κασάβα, φρέσκο κρεμμύδι και βρώσιμα λουλούδια, το Tuna Tiradito με κοιλιά τόνου στη σχάρα, καπνιστό κίτρινο leche de tigre, γλυκοπατάτα, choclo, cancha και φύλλα κόλιανδρου ή το Whole Fish Nikkei με τηγανητό λαβράκι, σάλτσα Nikkei, φρέσκο κρεμμύδι, κόκκινο κρεμμύδι, κόκκινη και πράσινη πιπεριά και κόλιανδρο.
Ο χώρος του Manko έχει σχεδιαστεί από το αρχιτεκτονικό γραφείο MVP Architectes και το Bureau Lacroix, το διάσημο γαλλικό γραφείο αρχιτεκτονικής και interior design, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει ένα bohemian σκηνικό με πρωταγωνιστές το ξύλο, τα φυσικά υλικά και τις γήινες αποχρώσεις που διακόπτονται από αναπάντεχες χρωματικές εκρήξεις, αλλά και ιδιαίτερα φυτά.
Ο επισκέπτης εισέρχεται στο Manko μέσα από μεγάλες ξύλινες πόρτες-αντίκες για να περάσει σε ένα μακρύ τούνελ πλαισιωμένο από περουβιανό “quipu”, ένα σύστημα κόμπων που χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Περουβιανούς για την καταγραφή δεδομένων, δοσμένο σε καλλιτεχνική μορφή με τη χρήση χρωματιστών νημάτων. Ένα μονοπάτι που περνάει από μία πισίνα και ένα χώρο χαλάρωσης πάνω στην άμμο, οδηγεί τους επισκέπτες στο cebiche & cocktail bar και το βασικό dining room -η σάλα του εστιατορίου είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να προσφέρει οπτική επαφή ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα που βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά. Όλοι οι χώροι “βλέπουν” προς τα έξω, αμβλύνοντας τα όρια ανάμεσα στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ η έντονη βλάστηση που υπάρχει παντού συμβάλλει στην αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο ύπαιθρο. Συνολικά, ο χώρος έχει τον ιδανικό προσανατολισμό για να μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν τα υπέροχα αθηναϊκά ηλιοβασιλέματα.