BlueFish: Head to tail ψαροφαγία σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα [VIDEO]
Summer In The CityΜία συγκλονιστική τοποθεσία κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, εκλεπτυσμένη αισθητική και γαστρονομική φιλοσοφία που συνδυάζει τεχνικές από όλο τον κόσμο και αγάπη για το ψάρι, το οποίο απολαμβάνουμε from head to tail. Το BlueFish στη Βουλιαγμένη είναι η απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία.
- 20/07/2024
- Κείμενο: Γεωργία Περιμένη
- Φωτογραφίες: Γιάννης Συκιανάκης
Μία ειδυλλιακή τοποθεσία, χρώματα του δειλινού και ένας ήλιος που βουτά αργά αργά στη θάλασσα ενώ τη νύχτα τα φώτα καθρεφτίζονται στο νερό, θαλασσινή αύρα και γνήσια ψαροφαγία. Το BlueFish του Ομίλου Σταθοκωστόπουλου ταξίδεψε το 2015 από την Πάρο στη Βουλιαγμένη, φέρνοντας νησιώτικο αέρα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και ένα κινηματογραφικό σκηνικό που μοιάζει να βγήκε από ρομαντική ταινία και όλοι εμείς, έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε χαλαρές και πάνω απ’ όλα γευστικές στιγμές, σαν πρωταγωνιστές της.
Με διακριτική πολυτέλεια, εκλεπτυσμένη διακόσμηση με κυκλαδίτικα στοιχεία και με σύμμαχο τη μοναδικό location, το BlueFish στρώνει τραπέζια που σου δίνουν την αίσθηση ότι επιπλέουν στο νερό.
Θέα και ατμόσφαιρα είναι αδύνατο να σε αφήσουν ασυγκίνητο, όπως βέβαια και όλα όσα θα επέλθουν, μέσα από το μενού του σεφ και εμπνευστή του Blue Fish Γιώργου Οικονομίδη που στόχο έχει να προσφέρει αυθεντική και σύγχρονη ψαροφαγία, με βασικό πυλώνα την καλή πρώτη ύλη και το ολόφρεσκο ψάρι, που γίνεται η βάση για διάφορους πειραματισμούς, καλά μελετημένες πινελιές και μεράκι που φαίνεται σε κάθε πιάτο, σε κάθε άρωμα και κάθε δοκιμή.
Ο σύγχρονος δρόμος απόλαυσης του ψαριού
Η πολύχρονη πείρα του σεφ επιτρέπει την ύπαρξη ενός ακαταμάχητου συνδυασμού: Εξαιρετικές μαγειρικές τεχνικές και βαθιά γνώση του κόσμου του ψαριού και κάθε σημείου του, γεγονός που με τη σειρά του μας δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνουμε μία from head to tail εμπειρία, η οποία είναι από μόνη της μία ολόκληρη τελετουργία. Κάθε μέρος του ψαριού ετοιμάζεται όπως του πρέπει και παίρνει τη θέση του σε διαφορετικά πιάτα, από ωμές παρασκευές μέχρι και ριζότο.
Παράλληλα, η συγκεκριμένη πρακτική αντικατοπτρίζει και την αειφόρο προσέγγιση του εστιατορίου, που στέκεται απέναντι στο food waste. Συνολικά, προσφέρει μία εμπειρία που ξυπνά τις αισθήσεις – όσφρηση, γεύση, ακόμη και τροφή για σκέψη, για την κατεύθυνση σε ένα βιώσιμο μέλλον.
Ένα βελούδινο tataki
Τον ιδανικό πρόλογο για το ταξίδι στις γαστρονομικές δημιουργίες του BlueFish, κάνουν δροσερές επιλογές σε σαλάτες και φυσικά τα ιδιαίτερα ωμά, με τεχνικές από διάφορες κουζίνες του κόσμου. Προτείνουμε τον απολαυστικό σολομό Tataki, από καψαλισμένο σολομό Ora King, μαριναρισμένο με σόγια και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Συνοδεύεται από φρέσκια σαλάτα με τοματίνια, κόλιανδρο, κρεμμύδι και chilli, που προσθέτουν ένταση και φρεσκάδα, ενώ η κρέμα αβοκάντο ολοκληρώνει το πιάτο με τη βελούδινη υφή της και τη διακριτική της γεύση, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη νότα.
Μια πιατέλα – ταξίδι στους θησαυρούς της θάλασσας
Η πιατέλα Journey από την άλλη, θα φέρει τη θάλασσα στο τραπέζι σου μέσα από διαφορετικές προτάσεις με φρέσκα θαλασσινά. Εδώ δοκιμάζεις Carpaccio Τσιπούρα, με το ολόφρεσκο ψάρι να προσφέρεται σε λεπτοκομμένες φέτες, μαριναρισμένες με λεμόνι, yuzukosho (ιαπωνική πικάντικη πάστα), ελαιόλαδο και αβγά σολομού με σάλτσα ponzu, Tartare Τόνου με miso harissa, κρέμα αβοκάντο, αγγούρι, chilli και τραγανά crostini που προσφέρουν ένα αρμονικό μείγμα πικάντικων και δροσερών γεύσεων, Ceviche Λαυράκι με σαλάτα με κρεμμύδι, τοματίνια, κόλιανδρο και jalapenos και ζωμό από lime, passion fruit και yuzu που προσθέτουν μια εξωτική νότα, καθώς και Μαγιάτικο Tiradito σε aguachile, συνοδευόμενο από πίκλα αγγουριού και chilli, τραγανή κινόα και κόλιανδρο – ένα πιάτο που ισορροπεί τέλεια την πικάντικη και την τραγανή υφή.
Καλοψημένο ψάρι στη robata
Περνώντας στον μεγάλο πρωταγωνιστή του μενού, που δεν είναι άλλος από το φρέσκο και δουλεμένο με μαεστρία ψάρι, αξίζει πραγματικά να δοκιμάσεις το φιλέτο σφυρίδας στη robata. Πρόκειται για ένα εκλεπτυσμένο πιάτο, που συνδυάζει την παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική ψησίματος με μοντέρνες γευστικές πινελιές. Εδώ το ψάρι ψήνεται με ακρίβεια, διατηρώντας ζουμερή τη σάρκα του και αναδεικνύοντας τη γεύση του. Η σφυρίδα συνοδεύεται από κρέμα σελινόριζας, η οποία προσθέτει μια βελούδινη και γήινη νότα στο πιάτο, με την αλμύρα των υλικών να ενισχύει τις θαλασσινές γεύσεις, ενώ το λαδολέμονο με kalamansi (είδος εσπεριδοειδούς) και εστραγκόν, προσδίδει φρεσκάδα και ένταση.
Όλα τα πιάτα συνδυάζονται αρμονικά με επιλογές από την προσεκτικά διαμορφωμένη wine list του εστιατορίου, με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.
Με το καλύτερο σκηνικό δίπλα στη θάλασσα, μία κουζίνα με συνέπεια και γεύσεις που φέρνουν τον αέρα του καλοκαιριού, το BlueFish στη Βουλιαγμένη, ξέρει πώς να κάνει κάθε έξοδο στα νότια προάστια μοναδική.