Captain’s House: Μια απολαυστική γαστρονομική εμπειρία σε μοναδικό σκηνικό [VIDEO]
Summer Dining Athens RivieraΤο εμβληματικό εστιατόριο του Grand Resort Lagonissi προσφέρει ένα μενού με πιάτα που μένουν αξέχαστα σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.
- 29/07/2024
- Κείμενο: Θύμιος Βούλγαρης
- Φωτογραφίες: Γιάννης Συκιανάκης
Η απόσταση μέχρι το Λαγονήσι, δεν θα το κρύψω, αποτελούσε τον μοναδικό λόγο δισταγμού για να επισκεφτώ το Captain’s House, στο Grand Resort Lagonissi. Ο οποίος δισταγμός δεν κράτησε πάνω από τα δευτερόλεπτα που μου χρειάστηκαν για να ξαναθυμηθώ τη μοναδική φυσική ομορφιά του σημείου, όσο και αυτή του ίδιου του ξενοδοχειακού συμπλέγματος – ενός από τα πολυτελέστερα στη χώρα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nou-Pou (@noupougr)
Οδηγώντας, λοιπόν, την μαγευτικής ομορφιάς διαδρομή κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας, ενώ έδυε ο ήλιος, η άφιξή μας στην επιβλητική είσοδο του Grand Resort Lagonissi, συνέπεσε με το πρώτο σκοτάδι, γεγονός που οριακά μας επέτρεψε να απολαύσουμε την κατάφυτη, φιδογυριστή διαδρομή μέχρι το Captain’s House.
Καθώς η τελευταία μου επίσκεψη ήταν αρκετά χρόνια πριν, η ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα, σε συνδυασμό με την οριακά απόλυτη ησυχία, με έκανε να κοντοσταθώ για λίγα δευτερόλεπτα, πριν μας οδηγήσουν στο τραπέζι μας, στην άκρη του ξύλινου deck.
Η γαστρονομική φιλοσοφία του Captain’s House, όπως φρόντισε να μας ενημερώσει ο Χρύσανθος Μανωλόπουλος, Executive Chef του Resort, είναι «να παρέχει εξαιρετικό φαγητό που συνδυάζεται με μία πλούσια λίστα κρασιών σε ένα όμορφο, φυσικό περιβάλλον». Μια αποστολή που, ενώ την κάνουν οι λίγες λέξεις να ακούγεται απλή, μόνο τέτοια δεν είναι. Όμως στο Captain’s House, απροσποίητα και, φαινομενικά, «άκοπα» τα παρέχουν με ένα μεγάλο value for money.
Γιατί, ναι, ένα υψηλότατου επιπέδου, γαστρονομικό εστιατόριο ενός πολυτελούς resort μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, όταν η ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούν είναι ύψιστη, η νοστιμιά των πιάτων μένει αξέχαστη, το φυσικό περιβάλλον είναι μοναδικό και η εξυπηρέτηση αψεγάδιαστη – σε συνδυασμό με έναν λογαριασμό ενός «καλού» εστιατορίου του κέντρου της Αθήνας.
Στο «μεσογειακό», θα μπορούσα με μια λέξη να το χαρακτηρίσω, μενού του ο Χρύσανθος έχει, πάνω από όλα, καταφέρει να συνδυάσει γευστικά τις αναμνήσεις παραδοσιακών γεύσεων, δένοντάς τις με νέες τεχνικές (ακουμπά συχνά την Ασία), εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες και τεχνικές υψηλής γαστρονομίας. Όμως, με έναν αριστοτεχνικό τρόπο, το τελικό σύνολο που έρχεται μπροστά σου, δείχνει απροσποίητο και «εύκολο» στην ανάγνωση. Αυτό, στην γαστρονομία, χρειάζεται μαεστρία.
Από το, σοφά, μικρό ουσιαστικά μενού επικεντρωθήκαμε κυρίως στη «θάλασσα». Πως θα μπορούσαμε διαφορετικά άλλωστε, έχοντας τον Σαρωνικό κυριολεκτικά μερικά μέτρα μακριά μας.
Θα πρότεινα να ξεκινήσετε με μια δροσιστική, φρέσκια μπουράτα και να συνεχίσετε με οποιαδήποτε από τα «ωμά»: το μαγιάτικο ταρτάρ και ο τόνος καρπάτσιο ήταν άψογα κομμένα και ισορροπημένα μέσα στις σως τους, ταιριάζοντας εξαιρετικά με τις Palomas που μας ετοίμαζε το cocktail bar.
Συνεχίσαμε με ένα άψογα χυλωμένο ριζότο γαρίδα – εθιστικό το είπα αυθόρμητα – και το νόστιμο σπαγγέτο με καβούρι. Στα κυρίως μοιραστήκαμε ένα ζουμερό μαγιάτικο και ένα to the point ψημένο μοσχάρι με won ton.
Θα κλείσω την υπέροχη εμπειρία μας στο Captain’s House με μία ειδική αναφορά στο σέρβις: όσο και αν ακουστεί βερμπαλισμός – απαράμιλλο. Μόνο σε εστιατόρια επιπέδου Michelin συναντάς τόση προσοχή στη λεπτομέρεια και επαγγελματισμό, ο οποίος όμως, εδώ, ισορροπεί περίφημα με μια οριακή αστική «φιλικότητα» την ονομάζω, τόση όση πρέπει για να νιώσεις άνετα και να χαμογελάσεις, χωρίς να αλλάξουν οι συνθήκες της σχέσης μεταξύ σερβιριζόμενου και εξυπηρετητή (ήθελα πολύ καιρό να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη).
Με την πρώτη ευκαιρία, λοιπόν, ελάτε στο Grand Resort Lagonissi και το Captain’s House. Δεν ξέρω αν θα σας ακουστεί κλισέ όμως θα είναι, όντως, σαν να ταξιδεύετε σε ένα νησί, για μίνι διακοπές, χωρίς καν να εγκαταλείψετε την Αττική.