Στο Overoll της Νέας Σμύρνης για αυθεντικό γαλλικό κρουασάν και καφέ
Summer In The CityΑυθεντικές δημιουργίες της γαλλικής ζαχαροπλαστικής και πρωτότυπες συνταγές στην croissanterie των νοτίων προαστίων.
- 23/07/2024
- Κείμενο: Αλίν Διαμαντή
Όποιος έχει φάει αυθεντικό γαλλικό κρουασάν, δύσκολα μπορεί να δοκιμάσει οτιδήποτε άλλο που μοιάζει μεν αλλά δεν είναι το ίδιο τραγανό, βουτυράτο, αφράτο και λαχταριστό με τις μοναδικές ρίγες που σχηματίζει η σφολιάτα του. Ευτυχώς εδώ και λίγους μήνες το Overoll, η αυθεντική και πρώτη croissanterie της Αθήνας βρίσκεται και στη Νέα Σμύρνη, μοιράζοντας τις ξεχωριστές γλυκές και αλμυρές της γεύσεις και στα νότια προάστια.
Πίσω από κάθε δημιουργία, βρίσκεται η φιλοσοφία της γαλλικής ζαχαροπλαστικής και το ταλέντο μιας ομάδας που έχει καταθέσει με πολλούς τρόπους τα διαπιστευτήριά της στη γευστική σκηνή της Αθήνας. Το concept των Άλκη Ζέρβα, Ιωάννη Κίκιρα και Σπύρου Παππά, γίνεται καλοκαιρινή στάση για καφέ και σνακ στον δρόμο για την παραλία και προσφέρει σε καθέναν αυτό που θέλει περισσότερο.
Ο καφές είναι ένας από τους καλύτερους που έχεις γευτεί, αφού πρόκειται για ένα premium, specialty blend που έχει δημιουργηθεί σε αποκλειστική συνεργασία με την TAF για τα Overoll. Όσο για τις γεύσεις, θα βρεις μια σειρά από επιλογές που φιγουράρουν φρεσκοψημένες στη βιτρίνα.
Το all-time classic κρουασάν βουτύρου, είναι σίγουρα default επιλογή. Πρέπει όμως να δοκιμάσεις και το περίφημο κρουασάν φιστίκι, αλλά και το κρουασάν με φουντούκι ή Nutella. Αν πάλι, θέλεις να πάρεις μια γεύση από όλα, τα mini rolls μπαίνουν σε ένα κουτάκι για να σου χαρίσουν μια μικρή απολαυστική γευσιγνωσία. Στα τοπ της λίστας έχει προστεθεί το craffin που όπως μαρτυράει το όνομά του συνδυάζει δυο αγαπημένες συνταγές – croissant και muffin, αλλά και τα άκρως καλοκαιρινά cronies που μέσα σε ένα χωνάκι από σφολιάτα υποδέχονται το λαχταριστό παγωτό μηχανής του Overoll.
Για τις μεσημεριανές λιγούρες στη θάλασσα φρόντισε να πάρεις και ένα κουτάκι – αυτό το χαρακτηριστικό φούξια – με τις αλμυρές δημιουργίες του Overoll, όπως το απίστευτο Croque Madame, το κρουασάν ζαμπόν-τυρί ή την εκδοχή της σπανακόπιτας σε κρουασάν.
Το Overoll της Νέας Σμύρνης έχει φέρει στα νότια άρωμα από Γαλλία, δίνοντας στις καλοκαιρινές εξορμήσεις μια γεύση που τις κάνει ακόμα πιο απολαυστικές.