#NouPouChoice: Παρφέ (και σορμπέ) στο Ζαχαροπλαστείο Κανάκης
Δοκιμάσαμε το φημισμένο παρφέ, αλλά και το μοντέρνο σορμπέ στον Κανάκη και καταλάβαμε γιατί είναι ο διαχρονικός αγαπημένος της Καλλιθέας.
- 28/07/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Καθώς η θερμοκρασία έχει ανέβει σε πολύ υψηλά επίπεδα οι βόλτες και οι δουλειές στην πόλη γίνονται ακόμα πιο δύσκολες. Σε αυτές τις συνθήκες καύσωνα μόνο ένα παγωτό μπορεί να σε παρηγορήσει, ειδικά αν αυτό το παγωτό είναι από τον Κανάκη.
Ο Κανάκης, με παράδοση 42 χρόνων στο παγωτό, δημιουργεί με εξαιρετικές πρώτες ύλες ένα πραγματικά κρεμώδες και αφράτο σορμπέ με μεγάλα κομμάτια από φρουί γλασέ και φρεσκοκαβουρδισμένα αμύγδαλα. Μπορεί το παρφέ να τον καθιέρωσε, αλλά το Ζαχαροπλαστείο Κανάκη έχει μεγάλη ποικιλία γεύσεων, ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουμε τα σορμπέ μάνγκο και καρπούζι που αποτελόυν μια απόλυτα καλοκαιρινή επιλογή.
Κάπως έτσι βρεθήκαμε κι εμείς στον Κανάκη, ένα μεσημέρι που η θερμοκρασία είχε χτυπήσει κόκκινο και αποζητούσαμε κάτι γλυκό και δροσερό. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μη δοκιμάσουμε το διάσημο παρφέ κρέμας που πραγματικά έχει μια απόλυτα κρεμώδη αίσθηση που σε δροσίζει ευχάριστα χωρίς να σε παγώνει. Σε κάθε απολαυστική μπουκιά έβρισκες κομμάτια από φρούτα και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς που συμπλήρωναν υπέροχα την ήπια και γλυκιά κρέμα και έδιναν μια παραπάνω ένταση. Αυτό, όμως, που πραγματικά κάνει το παρφέ του Κανάκη να ξεχωρίζει είναι η υφή.
Η ποικιλία γεύσεων είναι μεγάλη και όλα φαίνονταν λαχαταριστά. Σκεφτήκαμε, όμως, ότι ένα σορμπέ ήταν ό,τι έπρεπε μέσα στη ζέστη, και δικαιωθήκαμε. Το σορμπέ μάνγκο του Κανάκη ήταν γλυκό, αλλά όχι υπερβολικά, και πολύ κρεμώδες χωρίς να έχει καθόλου την αίσθηση παγοκρυστάλλων που συχνά έχουν τα σορμπέ λόγω των υλικών τους.