Γαστρονομία υψηλών επιδόσεων και ασυναγώνιστη θέα στη θάλασσα συνδυάζονται σε αυτά τα εστιατόρια κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας.
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό αστικού τοπίου και θαλασσινής αύρας. Παράλληλα, φιλοξενεί μερικά από τα πιο premium εστιατόρια της ελληνικής πρωτεύουσας, τα οποία υπόσχονται μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία, σε ένα κομψό περιβάλλον με ασυναγώνιστη θέα.
Γνήσιοι προορισμοί ψαροφαγίας, εστιατόρια με πιάτα βασισμένα στην ελληνική ή σε κάποια διεθνή κουζίνα, μέρη που αγαπούν το fusion και fine dining επιλογές συναντιούνται στην παρακάτω λίστα.
Ark, Γλυφάδα
Το Ark φωνάζει Ελλάδα – κομψά όμως και με μια χαμηλόφωνη σιγουριά και αποφασιστικότητα. Χαρακτηριστικά δηλαδή που ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης κουβαλά και πρεσβεύει τις δύο και πλέον δεκαετίες που τον γνωρίζουμε γαστρονομικά. Εδώ και χρόνια, το εστιατόριο με την εξωτική, κοσμοπολίτικη, σχεδόν κινηματογραφική διακόσμηση εσωτερικά και την τεράστια βεράντα ακριβώς πάνω στο κύμα, αποτελεί τη σταθερά στα Αστέρια Γλυφάδας και δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για μια καλοκαιρινή έξοδο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.
BlueFish, Βουλιαγμένη
Το BlueFish του Ομίλου Σταθοκωστόπουλου ταξίδεψε το 2015 από την Πάρο στη Βουλιαγμένη, φέρνοντας νησιώτικο αέρα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Mε διακριτική πολυτέλεια, εκλεπτυσμένη διακόσμηση με κυκλαδίτικα στοιχεία και με σύμμαχο τη μοναδικό location, το BlueFish στρώνει τραπέζια που σου δίνουν την αίσθηση ότι επιπλέουν στο νερό. Παράλληλα, στο μενού του σεφ και εμπνευστή του, Γιώργου Οικονομίδη, το ολόφρεσκο ψάρι γίνεται η βάση για διάφορους πειραματισμούς, καλά μελετημένες πινελιές και μεράκι που φαίνεται σε κάθε πιάτο, σε κάθε άρωμα και κάθε δοκιμή.
Bungalow 7, Γλυφάδα
Το νέο εστιατόριο στα Αστέρια της Γλυφάδας θυμίζει μία όμορφη παραθαλάσσια κατοικία με ευρύχωρους εσωτερικούς χώρους, ενώ έχει ως βεράντα της την ακρογιαλιά. Το μενού υπογράφει ο σεφ Ντίνος Φωτεινάκης, εναρμονίζοντας μεσογειακά υλικά, ιαπωνικές επιρροές και ασιατικές τεχνικές. Ανάλογα με την ώρα της ημέρας, οι επισκέπτες θα βρουν στο μενού επιλογές μεσογειακών γεύσεων όπως φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, premium κοπές, υπέροχα συνοδευτικά αλλά και προτάσεις sushi -όλα συνδυασμένα με επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα.
Captain's House, Grand Resort Lagonissi
Το εμβληματικό εστιατόριο του Grand Resort Lagonissi προσφέρει ένα μενού με πιάτα που μένουν αξέχαστα. Πρόκειται για ένα υψηλότατου επιπέδου, γαστρονομικό εστιατόριο ενός πολυτελούς resort, που κερδίζει επάξια τον τίτλο καθώς η ποιότητα των προϊόντων που χρησιμοποιούν είναι κορυφαία, η νοστιμιά των πιάτων μένει αξέχαστη, το φυσικό περιβάλλον είναι μοναδικό και η εξυπηρέτηση αψεγάδιαστη.
Goya Gastrobar, Royal Beach Βουλιαγμένη
Το gastrobar που ξεκίνησε από τη Γλυφάδα μεταφέρθηκε αυτό το καλοκαίρι στη Βουλιαγμένη και πλέον λειτουργεί εντός του Royal Beach, προσφέροντας έναν συνδυασμό δυνατών γεύσεων, με φόντο τη θάλασσα και την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Φρέσκα ψάρια, όπως σφυρίδα ή λαυράκι, καθώς και κρεατικά, όπως Ribeye Black Angus ή φιλέτο μόσχου συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μενού που εμπλουτίζεται με ενδιαφέροντα ορεκτικά, αλλά και δελεαστικά γλυκά. Το σούσι κατέχει επίσης μια υψηλή θέση στις προτιμήσεις των επισκεπτών, αφού αποτελεί και το σήμα κατατεθέν του εστιατορίου από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του.
Island, Βάρκιζα
Τριάντα τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από τότε που το αθηναϊκό nightlife άλλαξε οριστικά, χάρη στην υποδειγματική φιλοξενία και στη μοναδική αισθητική του Island. Κι αν στα παραπάνω προσθέσετε και τα υπερ-ρομαντικά δείπνα κάτω από το φως του φεγγαριού με θέα τη θάλασσα, θα καταλάβετε γιατί το να βρίσκεται κανείς εκεί αποτελεί την απόλυτη καλοκαιρινή εμπειρία.
Τα γευστικά στάνταρντς ήταν πάντα υψηλά στο Island. Τα προσεγμένα πιάτα φτιάχνονται πάντα με τις καλύτερες πρώτες ύλες, ενώ τα βότανα και τα λαχανικά προέρχονται από το βιολογικό, ιδιόκτητο μποστάνι του Island. Οι προτάσεις του σεφ που έχουν γίνει talk of the town, βασίζονται στις ρίζες της σπουδαίας μας παράδοσης, αλλά διατηρούν άθικτη την επαφή τους με τον σύγχρονη πραγματικότητα, χάρη στις εξειδικευμένες τεχνικές παρασκευής και τις ιδιοσυγκρασιακές πινελιές ενός κοσμοπολίτικου twist.
Manko, Οne&Only Aesthesis Γλυφάδα
Το νέο all day and night concept εντός του ξενοδοχείου Οne&Only Aesthesis στη Γλυφάδα προσφέρει πιάτα από την περουβιανή κουζίνα σε ένα bohemian σκηνικό, με θέα το αθηναϊκό ηλιοβασίλεμα. Μάλιστα, όλοι οι χώροι του «βλέπουν» προς τα έξω, αμβλύνοντας τα όρια ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο. Ας σημειωθεί επίσης πως το εστιατόριο έχει τον ιδανικό προσανατολισμό για να μπορούν οι επισκέπτες του να απολαύσουν ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα. Προτείνεται λοιπόν και ως επιλογή για μία early dinner έξοδο, λίγο πριν δύσει ο ήλιος.
Mercato, Four Seasons Astir Palace Athens
Το Mercato, εντός του λαμπερού Four Seasons Astir Palace Athens, αποτελεί γνωστό σημείο συνάντησης όλων των εραστών της fine comfort ιταλικής κουζίνας. Προικισμένο με μια απίστευτη θέα στη θάλασσα του Σαρωνικού, αλλά και ένα άνετο και σύγχρονο εσωτερικό, το εστιατόριο «παίζει» δυνατά στο τερέν της νοστιμιάς, έχοντας στις επάλξεις του τον ταμπεραμεντόζο chef Sergio Favata, με καταγωγή από τη Σικελία.
Ora, One&Only Aesthesis Γλυφάδα
Εμπνευσμένος από τη λαμπερή μεσογειακή κουζίνα, ο πολυβραβευμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι συστήνει τη χαλαρή κομψότητα στο all-day εστιατόριο Ora, εντός του One&Only Aesthesis. Με βάση την τοπική γαστρονομία και τη δική του οικογενειακή κληρονομιά, ο σεφ προσεγγίζει με παιχνιδιάρικη διάθεση και ευρηματικότητα την ελληνική κουζίνα και την παρουσιάζει μέσα από μια ιταλική ματιά.
Pelagos, Four Seasons Astir Palace Athens
Το μενού του μισελενάτου Pelagos στο Four Seasons Astir Palace υπογράφει ο chef Luca Piscazzi, που προηγουμένως είχε ηγηθεί του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelin “La Dame de Pic” στο Λονδίνο. Το σημείο, με το μαγικό ηλιοβασίλεμα και τη θέα στον Σαρωνικό, το διεθνές, ολοφάνερα κοσμογυρισμένο στην πλειοψηφία του πελατολόγιο, το άψογο σέρβις και φυσικά η κορυφαία γαστρονομία που παράγει ο ομάδα του Luca Piscazzi στην ανοιχτή κουζίνα της, υπόσχονται μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία.
The C, Βούλα
Σε ένα ονειρεμένο location στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, έχει βρει τη θέση του beach restaurant The C, που συνδυάζει την υπέροχη διακόσμησή του με τη φυσική ομορφιά και την καλοκαιρινή αίσθηση του τοπίου. Το εστιατόριο του The C αποτελεί ιδανικό προορισμό, για μεσημεριανή ή βραδινή έξοδο, με το μενού που έχουν σχεδιάζει οι σεφ Ντορίνα Ντεμάι και Λάζαρος Σταμούλης να «παίζει» μεταξύ μεσογειακής και ασιατικής κουζίνας, δημιουργώντας πιάτα με ελληνικές και μεσογειακές ρίζες, από τα οποία δε λείπουν και κάποιες ασιατικές πινελιές.
Στον χώρο του εστιατορίου, που διακρίνεται για την αισθητική του, συναντάς κομψά τραπέζια και άνετες καρέκλες, ενώ το lounge ακριβώς μπροστά διαθέτει άνετους καναπέδες και μίνιμαλ πολυθρόνες, μια ανάσα μόνο από την αμμουδιά.
The Lemon Tree & Co., Βούλα
Το The Lemon Tree & Co. άνοιξε πρόσφατα στην παραλία της Βούλας. Το εστιατόριο αποτελεί αδερφάκι των ομώνυμων projects με έδρα την Αίγυπτο και είναι μία έμπνευση της μητρικής εταιρίας TLT Concepts (με αντικείμενο την εστίαση και το hospitality).
Το μενού, με επικεφαλής τη Mirette Aly και Executive Chef τον καταξιωμένο και πολυβραβευμένο Μιχάλη Νουρλόγλου, αποτελεί ένα μείγμα μεσογειακής έμπνευσης με ασιατικές γεύσεις, φρέσκα υλικά και raw επιλογές. Παράλληλα στο χώρο του The Lemon Tree & Co. η τέχνη και το design κυριαρχούν. Το ξύλο, η πέτρα, οι γήινες αποχρώσεις και τα μεσογειακά φυτά δένουν αρμονικά με το φυσικό τοπίο.
Λάμπρος, Βουλιαγμένη
Με μια ιστορία που ξεκινά από το 1889, ο Λάμπρος στη Βουλιαγμένη δεν μπορεί να λείπει από τις top επιλογές για ψαροφαγία στα νότια προάστια. Το πιο παλιό εστιατόριο θαλασσινών της Αθηναϊκής Ριβιέρας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τη Λίμνη Βουλιαγμένης και έχει μια μοναδική θέα στη θάλασσα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της όλης εμπειρίας. Στη βιτρίνα του συναντάς καθημερινά μια τεράστια ποικιλία από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, που καταφθάνουν σπαρταριστά από τις ελληνικές θάλασσες και ψήνονται με μαεστρία. Στα best seller πιάτα – εκτός από το ψητό ψάρι – συγκαταλέγονται το φρέσκο καλαμάρι στα κάρβουνα, η καραβιδόψιχα αλλά και το καρπάτσιο από φρέσκο ψάρι.