Hanky Panky: Δοκιμάσαμε το νέο πιο ωραίο smash burger της Αθήνας
Νόστιμο, ζουμερό, με σωστές αναλογίες και υφές: Το Hanky Panky στα Πετράλωνα φτιάχνει ένα «out of space» smash burger σε μια ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει σε αμερικάνικα street food places των 90s.
- 12/11/2024
- Κείμενο: Άννυ Τζαβέλλα
- Φωτογραφίες: Άννυ Τζαβέλλα
Όταν φτάνεις στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα, το Hanky Panky σε καλωσορίζει με ένα εντελώς δικό του στυλ. Το moto «Street food meets outer space» σε προετοιμάζει για κάτι διαφορετικό, και πράγματι, το πρώτο που σου τραβάει την προσοχή είναι ο χώρος του: φρέσκο, cool και λίγο ρετρό αν μου επιτρέπεις, με μια χαλαρή urban ατμόσφαιρα που σε κάνει να αισθάνεσαι αμέσως άνετα, το Hanky Panky θυμίζει αμερικάνικο στριτφουντάδικο των 90s.
Ο Γρηγόρης Κίκης, ο νεαρός σεφ και συνιδιοκτήτης του fine dining εστιατορίου Hervé και συνιδιοκτήτης του all day Upon στο Παλαιό Φάληρο, συνδυάζει στο νέο του εγχείρημα (μαζί με τους Γιώργο Ευθυμόπουλο, Δημήτρη Δήμητσα, Σταμάτη Γκαρώνη, Νίκο και Ηλία Μαυρέλη) ποιοτικά υλικά και καινοτόμες γεύσεις, φέρνοντας μια δημιουργική προσέγγιση στο burger με τη φιλοσοφία ενός εστιατορίου υψηλών προδιαγραφών.
Το smash του στο Upon ήταν ίσως το highlight του μενού και από μόνο του ένας σοβαρός λόγος για να το επισκεφτείς, οπότε το άνοιγμα ενός αμιγώς burger spot έμοιαζε μονόδρομος (τουλάχιστον για εμάς του πιστούς οπαδούς του).
Πρώτη σκέψη μου όταν μπήκα στο Hanky Panky ήταν τι να διαλέξω από το σύντομο αλλά ενδιαφέρον μενού. Η επιλογή μου ήταν τελικά το κλασικό Cheeseburger. Διπλό smashed μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κρεμώδες cheddar, φρέσκο iceberg, και εκείνη η μοναδική πίκλα κρεμμυδιού που φέρνει την τέλεια ισορροπία με τη σπιτική μαγιονέζα. Το χειροποίητο brioche είναι τόσο αφράτο που λιώνει με την πρώτη μπουκιά, κρατώντας όμως κάθε συστατικό στη θέση του.
Αυτό που κάνει το Hanky Panky ξεχωριστό είναι ότι ενώ η φιλοσοφία του είναι απόλυτα street, οι λεπτομέρειες θυμίζουν κάτι από εστιατόριο υψηλών απαιτήσεων. Από το ποιοτικό κρέας και τα χειροποίητα υλικά, μέχρι τις μικρές εκπλήξεις του μενού.
Για παράδειγμα, το burger με miso καραμελωμένο κρεμμύδι, μετσοβόνε και καπνιστή μαγιονέζα πηγαίνει το κλασικό street food σε άλλο level, όπως και το πιο ιδιαίτερο brioche με μπιφτέκι σελινόριζας, πίκλα αγγουριού, iceberg, chimichurri και ketchup παντζάρι, που δοκίμασε η παρέα μου και ενθουσιάστηκε.
Οι τηγανητές πατάτες του Hanky Panky έρχονται ολόφρεσκες, τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα, πασπαλισμένες με μια γενναία δόση πάπρικας που τους δίνει extra γεύση και μια απαλή καπνιστή επίγευση. Είναι τόσο addictive που θες να τις τρως ακόμα και μόνες τους.
Και για το τέλος; Παγωτό μηχανής σε κλασικές γεύσεις βανίλιας και σοκολάτας. Απλό, δροσερό και απόλυτα ταιριαστό μετά από ένα πλούσιο burger, είναι το ιδανικό κλείσιμο σε ένα τόσο νόστιμο γεύμα.