Fred: Δοκιμάσαμε πρώτοι το νέο dinner menu του
Το Fred, με τη μίνιμαλ διακόσμηση και τη χαλαρή διάθεσή του, γίνεται ακόμη πιο ατμοσφαιρικό μόλις πέσει ο ήλιος. Με ένα ανανεωμένο μενού που αντλεί έμπνευση από γεύσεις του κόσμου, μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε τα νέα, γεμάτα φαντασία πιάτα του. Τα δοκιμάσαμε πρώτοι και καταγράφουμε τις εντυπώσεις μας.
- 23/12/2024
- Κείμενο: Γεωργία Περιμένη
- Φωτογραφίες: Φανή Τουμπουλίδου
Η Νέα Σμύρνη έχει το δικό της ρυθμό, και το Fred τον ενσαρκώνει ιδανικά. Από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του, το 2022, κατάφερε να γίνει κάτι περισσότερο από ένα all day spot: O ζεστός του χώρος, με τις γήινες αποχρώσεις και τις ινσταγκραμικές πινελιές, τα ντελικάτα φυτά του και η ηλιόλουστη βεράντα του συνάντησαν το νόστιμο brunch, τον εξαιρετικό καφέ και ένα ενδιαφέρον απογευματινό μενού, μετατρέποντας γρήγορα το στυλάτο Fred σε σημείο αναφοράς για την περιοχή.
Αυτή τη φορά, ο σεφ και η ομάδα του αποφάσισαν να πάνε το παιχνίδι ένα βήμα παραπέρα, ανανεώνοντας το απογευματινό-βραδινό μενού του Fred με φρέσκες ιδέες και εμπνευσμένα πιάτα. Νέες γεύσεις προστέθηκαν στο ήδη δυνατό ρεπερτόριο, συνδυάζοντας υλικά, τεχνικές και επιρροές που σε κάνουν να ανυπομονείς για την επόμενη μπουκιά. Με αυτή τη φιλοσοφία – της συνεχούς εξέλιξης – το Fred μας κάλεσε να δοκιμάσουμε πρώτοι τα νέα πιάτα του. Και δεν χρειαστήκαμε δεύτερη σκέψη.
Η επίσκεψή μας ξεκίνησε με μια σαλάτα που ισορροπεί το απλό με το ευφάνταστο. Πράσινο μήλο, kale, σταφίδα σε τσάι, τρίχρωμη κινόα και ένα κρακεράκι λιναρόσπορου που προσθέτει την απαραίτητη τραγανή υφή. Φρέσκια, δροσερή και με το μήλο να πρωταγωνιστεί, η σαλάτα ήταν η τέλεια εισαγωγή σε ένα μενού γεμάτο έμπνευση, ενώ είναι τόσο νόστιμη που μπορεί άνετα να λειτουργήσει και ως ένα – ελαφρύ – κυρίως πιάτο.
Στη συνέχεια, το τραπέζι μας γέμισε με ένα από τα πιο ιδιαίτερα πιάτα του μενού: sausage dumplings. Μια fusion πρόταση που συνδυάζει ελληνικές και ασιατικές επιρροές. Τα dumblings (γεμιστά με λουκάνικο) σερβίρονται μέσα σε μια πλούσια πικάντικη σάλτσα με γάλα καρύδας και «δροσίζονται» από γιαούρτι, ενώ ψητές γαρίδες και κομμάτια από χωριάτικο λουκάνικο ολοκληρώνουν το πιάτο και καταφέρνουν με έναν μοναδικό τρόπο να δώσουν ένα πολύ νόστιμο και δεμένο αποτέλεσμα.
Αν θέλετε τη γνώμη μας, δώστε μια ευκαιρία στις μπουκιές κουνουπιδιού: Ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα στο νέο μενού, μπορεί να πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους απέναντι στο παρεξηγημένο βασικό του υλικό, που η ομάδα του Fred κατάφερε πραγματικά να μεταμορφώσει. Το κουνουπίδι ψήνεται και κόβεται σε μπουκίτσες, οι οποίες καρυκεύονται με μπαχαρικά και σερβίρονται βουτηγμένες σε σάλτσα από miso, μέλι και μαγιονέζα, δημιουργώντας μια γευστική αποκάλυψη.
Η πιο comfort πρόταση του νέου μενού είναι σίγουρα τα μακαρόνια με ζωμό κρέατος, ένα πιάτο που μέσα στην απλότητά του είναι εντυπωσιακά γευστικό. Φρέσκα ζυμαρικά που έχουν βράσει σε ζωμό από κρέας και έχουν μαγειρευτεί με βούτυρο, έρχονται μπροστά σου με μπόλικη τριμμένη γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για να σου θυμίσουν μία σύγχρονη εκδοχή της πιο απλής μαμαδίστικης συνταγής που καταφέρνει πάντα να ζεσταίνει σώμα και ψυχή.
Παραμένοντας στο κεφάλαιο «ζυμαρικά», στο τραπέζι μας έφτασαν -ευτυχώς- και τα φρέσκα μακαρόνια με μπούτι κοτόπουλο που θα προτείναμε εκείνους που αγαπούν τις γλυκοπικάντικες γεύσεις, αφού σερβίρεται με σάλτσα από ανάλαφρη κρέμα καρύδας, καραμελωμένα κρεμμύδια, μέλι και τσίλι. Το τσίλι είναι διακριτικό αλλά παρόν, η σάλτσα είναι κρεμώδης και το κοτόπουλο ζουμερό, προσφέροντας τελικά μια πολυεπίπεδη, αλλά ισορροπημένη εμπειρία.
Και μπορεί να μην έμεινε χώρος για γλυκό, αλλά το κρασί από τη λίστα του Fred (με αρκετές επιλογές και σε ποτήρι) ήταν ιδανικός σύντροφος για όλη τη βραδιά.
* Το νέο μενού του Fred σερβίρεται καθημερινά από τις 15:00 μέχρι τις 23:00, παίρνοντας από νωρίς το απόγευμα τη σκυτάλη από το ήδη αγαπημένο μας brunch menu.