Αυτή την Πέμπτη η κρητική παράδοση μπαίνει στην κουζίνα του Ark
Η σειρά δείπνων με τίτλο «Το Ημερολόγιο των Σεφ», που μας σύστησε φετος το εμβληματικό Ark, συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα με τη σεφ Ρένα Γιαννουλάκη, που φέρνει στη Γλυφάδα πιάτα και έμπνευση από τη γαστρονομία της Κρήτης.
- 25/11/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Το εστιατόριο Ark υποδέχεται τη χαρισματική Ρένα Γιαννουλάκη, τη σεφ που έχει κάνει τη γαστρονομία της Κρήτης τρόπο ζωής. Με σεβασμό στις παραδόσεις και τα αρώματα του τόπου της, η Ρένα Γιαννουλάκη παρουσιάζει ένα μενού που αποτυπώνει την ψυχή της Κρήτης σε κάθε μπουκιά.
Στην τέταρτη συνάντηση για το «Ημερολόγιο των Σεφ», την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, οι γεύσεις της Κρήτης θα αναδειχθούν με ένα μενού που θα περιλαμβάνει ρακομεζέδες, το απολαυστικά μαμαδίστικο κουνέλι στιφάδο, τάρτα με βότανα από τα όρη της Κρήτης και μινωικό μπακλαβά, όλα με το μοναδικό στιλ της γνωστής σεφ, «παντρεύοντας» τις πλούσιες γεύσεις με την με την τέχνη της γαστρονομίας καθώς κάθε πιάτο βασίζεται σε τοπικά προϊόντα μικρών παραγωγών, προσδίδοντας αυθεντικότητα και ζεστασιά στο γεύμα.
Την επόμενη ημέρα, στις 29 Νοεμβρίου, η Ρένα Γιαννουλάκη μαζί με την ομάδα του Ark καλωσορίζουν μαθητές της περιοχής στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού τους, για να μοιραστούν τα μυστικά της κρητικής κουζίνας σε μια ξεχωριστή μαγειρική εμπειρία όπου τα παιδιά θα δημιουργήσουν το δικό τους πιάτο βασισμένο στις αυθεντικές συνταγές της Κρήτης και θα ανακαλύψουν τη χαρά του Slow Food, μαθαίνοντας την αξία της υπομονής και της αγάπης για τα τοπικά προϊόντα.