Τα γιορτινά events του Sebastian φέρνουν στη Γλυφάδα αέρα Νέας Υόρκης
Xmas Guide 2024Αν είσαι από τους ανθρώπους που θέλουν οι γιορτές να έχουν λίγη -ή και πολλή- παραπάνω λάμψη αλλά ψάχνεις αυτό το κάτι διαφορετικό, ξέρουμε πού θα γιορτάσεις τα χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά συνδυάζοντας την αίγλη του quiet luxury με το «quality focused» lifestyle.
- 12/12/2024
- Κείμενο: Εμμανουέλα Ρουσσάκη
Τα Χριστούγεννα στην Νέα Υόρκη είναι ίσως η πιο εμβληματική εποχή της «πόλης που δεν κοιμάται». Αμέτρητες ταινίες μας έχουν δείξει τη μαγεία του να κάθεσαι σε ένα ζεστό συνοικιακό bistro πίνοντας κρασί και γελώντας με φίλους όσο το χιόνι γεμίζει τους δρόμους, ή να πηγαίνεις σε ένα λαμπερό ρεβεγιόν σε ψηλοτάβανες άιθουσες με χρυσούς στολισμούς και σαμπάνια. Και ναι, είναι μάλλον απίθανο να δούμε χιόνι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα αυτά τα Χριστούγεννα, όμως φέτος μπορούμε να βρούμε αυτήν την νεοϋορκέζικη σινεματική αίγλη.
Το Sebastian Athens στο ισόγειο του νέου Ace Hotel&Swim Club στη Γλυφάδα είναι αναμφίβολα μια από τις νέες αφίξεις που μας εντυπωσίασαν. Χαλαρό New York style bistro με γαλλικές επιρροές, χαμηλό φωτισμό, live μουσική και DJs και clean διακόσμηση, ατμόσφαιρα που αποπνέει μια ήσυχη πολυτέλεια και υψηλή γαστρονομία βασισμένη σε locally sourced υλικά συνθέτουν το ιδανικό σημείο συνάντησης για κάθε περίσταση.
Στις γιορτές έχεις τρεις παραπάνω λόγους να επιλέξεις το Sebastian και τα μοναδικα events του, που αποτελούν τον τέλειο συνδυασμό νοσταλγίας και μοντέρνας αισθητικής, εμπνευσμένα από την αίγλη των ιστορικών resorts της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Σε ένα προσεγμένο boutique περιβάλλον θα απολαύσεις μοναδικές στιγμές που ισορροπούν ανάμεσα στη ζεστασιά των γιορτών, τη μοντέρνα κομψότητα και την προσιτή πολυτελή ατμόσφαιρα, με εορταστικά μενού βγαλμένα από ταινία που δε θα σε βγάλουν εκτός budget.
Christmas Eve Dinner με τζαζ και high-end γεύσεις
Ένα στοιχείο του Sebastian που με εντυπωσίασε ιδιαίτερα την πρώτη φορά που το επισκέφτηκα ήταν η ζεστασιά και η αβίαστη κομψότητα που αποπνέει. Μαρμάρινα τραπέζια, δερμάτινες καρέκλες, χαμηλός φωτισμός, όλα έχουν μια βαρύτητα χωρίς να είναι επιτηδευμένα, συνθέτοντας το ιδανικό περιβάλλον για ένα χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν που δίνει έμφαση στην ποιότητα.
Στην κουζίνα του Sebastian και πίσω από την επιμέλεια όλων των μενού, ο καταξιωμένος Executive Chef Elvi Zyba, ο οποίος το 2020 ανακηρύχθηκε «Σεφ της Χρονιάς» από την Athens Voice και έλαβε μια θέση στον Οδηγό Gault & Millau, ενώ το 2021 και 2022 συμπεριλήφθηκε στη λίστα «Top 100 Chefs» του FNL Guide. Το 2023, ανανέωσε δημιουργικά τη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας με το διαβαλκανικό εστιατόριό του, Esthio ενώ πριν από αυτό είχε αφήσει το στίγμα του ως Head Chef και συνιδιοκτήτης του «Alficon Athens» το οποίο κέρδισε μια θέση στον οδηγό Michelin για τρεις χρονιές στη σειρά. Το καλοκαίρι του 2024 ανέλαβε τη θέση του Executive Chef στο νέο Ace Hotel & Swim Club Athens για να φέρει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα μια νότα ανεπιτήδευτης πολυτέλειας και νοστιμιάς.
Το μενού του χριστουγεννιάτικου ρεβεγιόν ξεκινάει με φρέσκο χειροποίητο ψωμί και γαλλική σούπα vichyssoise με ντόπια λαχανικά. Ακολουθεί μαριναριεμένη καραβίδα και κριθαρώτο για να δώσουν μια πιο ελληνική νότα στην αρχή του γεύματος. Κυρίως πιάτο, ένα πλούσιο ψητό χοιρινό που μυρίζει χριστούγεννα. Ακολουθώντας τις αρχές της εποχικότητας για τα υλικά των πιάτων, η κουζίνα του Sebastian, επέλεξε για επιδόρπιο μια πίτα με «tangerines» και στη συνέχεια καφέ και ποικιλία από mignardise, επιδόρπια σε μέγεθος «μπουκιάς» για να τον συνοδεύσουν.
Για μια πιο ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία, υπάρχει η δυνατότητα το μενού να συνδυαστεί με κάποιο από τα κρασιά που έχει επιλέξει ειδικά ο σομελιέ του Sebastian, ο οποίος ταίριαξε ιδανικά το γεύμα με δυο ελληνικά κρασιά, το σαντορινιό «Ασσύρτικο» του αμπελώνα Vassaltis ή το εορταστικό και πλούσιο «Avaton» του κτήματος Γεροβασιλείου, ένα blend από τρεις ελληνικές ποικιλίες, Λημνιό, Μαυρούδι και Μαυροτράγανο.
Η εορταστική ατμόσφαιρα συμπληρώνεται με live μουσική από το jazz soulful funk trio Kongofuzz σε συνεργασία με το Stegi Radio, που με τις μελωδίες τους ολοκληρώνουν ένα ταξίδι στα bistro της γιορτινής Νέας Υόρκης σε συνδυασμό με την ποιότητα και τη φρεσκάδα των μεσογειακών γεύσεων.
Christmas Day Lunch με γαλοπούλα και γαλλική φινέτσα
Ίσως είμαι πολύ στερεοτυπική, όμως τα χρόνια παρακολούθησης αμερικανικών Christmas movies, και όχι μόνο, μου έχουν δημιουργήσει μια ιδανική εικόνα για το γεύμα των χριστουγέννων: ένα μεγάλο τραπέζι με ψητή γαλοπούλα, καλοφτιαγμένα πολύχρωμα πιάτα με λαχανικά και άλλες γαρνιτούρες. Το Christmas Lunch menu του Sebastian σαν να έχει βασιστεί σε αυτήν ακριβώς τη φαντασίωση και να την έχει εξελίξει με ένα μοντέρνο και φινετσάτο γαλλικό twist.
Το γεύμα της ημέρας των Χριστουγέννων στο Sebastian ξεκινάει με τη δροσιστική και χριστουγεννιάτικη «waldorf slaw salad» με πολύ χαρακτηριστικά γιορτινά υλικά όπως μήλο, καρύδια και γλυκιά vinaigrette. Ακολουθούν ελαφριά χτένια, ψημένα σε βούτυρο μέχρι να κάνουν μια τραγανή κρούστα και σερβιριμένα στο κέλυφός τους, μοσχαρίσιο tartare, χειροποίητα ζυμαρικά και γαλλική «sole meuniere», φιλέτο γλώσσας ψημένο σε μια όξινη και πλούσια σάλτσα από βούτυρο, λεμόνι, κάπαρη και μαϊντανό.
Φυσικά, από το μενού δεν λείπει η γαλοπούλα που σιγοψήνεται για ώρες στην κουζίνα του Sebastian με πολλή φροντίδα για να διατηρηθεί ζουμερή και σερβίρεται φιλεταρισμένη. Το ultimate χριστουγεννιάτικο πιάτο συνοδεύεται από διαφορετικά sides μαγειρεμένα με τη φιλοσοφία του γαλλικού μπιστρό και ενσωματώνοντας ελληνικές γεύσεις, τηγανητές πατάτες, μανιτάρια, πουρέ πατάτας και φρικασέ λαχανικών, που δίνουν μια άλλη, σπιτική διάσταση στο γεύμα.
Το γεύμα ολοκληρώνεται με δυο ιδιαίτερα και πολύ εντυπωσιακά γαλλικά επιδόρπια, «paris-brest», δυο στεφανάκια φτιαγμένα από αφράτο choux και ανάμεσά τους αέρινη κρέμα πραλίνας, και «mont-blanc», το γλυκό που μοιάζει με χιονισμένο βουναλάκι από κρέμα κάστανο και σαντιγί.
Ρεβεγιόν πρωτοχρονιάς με υψηλή γαστρονομία, σαμπάνια και χορό
Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, από τις 19:00, το Sebastian ξεκινάει την -πάντα ιδιαίτερη- τελευταία βραδιά του χρόνου με ποιοτικό φαγητό, γαλλικό κρασί και live soulful funk μουσική από το Kongofuzz trio. Με την αλλαγή του χρόνου και μετά από μια πρόποση με σαμπάνια για όλους τους καλεσμένους, το πάρτι θα ξεκινήσει με back to back Dj sets στα decks από τις K.atou και Μαρία Πολίτη και θα συνεχιστεί μέχρι τις 3:00 – ή και αργότερα- για να υποδεχθούμε χορεύοντας το 2025. Σημειώνεται ότι η μουσική της βραδιάς είναι και πάλι υπό την επιμέλεια της ομάδας του Stegi Radio -το λες και εγγύηση ποιότητας-.
Το New Year’s Eve menu στο Sebastian είναι «all about that glam», χωρίς να χάνει τον ζεστό και πληθωρικό χαρακτήρα που έχει η γαλλική και η αμερικανική κουζίνα, αλλά παρουσιάζοντας την πιο high end εκδοχή τους με premium ελληνικά υλικά. Το γεύμα ξεκινάει με ένα «amuse bouche» έκπληξη, μια μικρή εισαγωγή στη γευστική εμπειρία που θα ακολουθήσει. Κατόπιν έρχεται το χειροποίητο brioche, στρείδια με cordial ρόδι και μετά, τα πιάτα που ο Executive Chef Elvi Zyba έχει ξεχωρίσει για το εορταστικό μενού: veloute ψητής κολοκύθας με tartare καραβίδας, χειροποίητα ζυμαρικά με αχινό και αυγοτάραχο και roulade φραγκόκοτας με αχλάδι, καρότο και πίκλα από σπόρους μουστάρδας.
Τα γλυκά στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν θα είναι εξίσου πληθωρικά και πολυτελή, με ένα pre-dessert έκπληξη, gâteau St. Honoré (ένα ακόμα αγαπημένο του Executive Chef Elvi Zyba) και καφέ με mignardise.
O σομελιέ αυτή τη φορά έχει επιλέξει δυο full bodied κρασιά από διεθνείς αμπελώνες για το wine pairing του μενού, το ιταλικό sauvignon blanc Vette di San Leonardo από το οινοποιείο Tenuta di San Leonardo με εμπειρία -κυριολεκτικά- τριακοσίων χρόνων στο κρασί (ιδρύθηκε το 1724), και το γαλλικό Saint Emilion του οινοποιείου Chateau Simard, ένα κόκκινο κρασί από ποικιλίες Merlot, Cabernet Sauvignon, Cab Franc. Αντί για κρασί μπορείς να συνοδεύσεις το γεύμα σου με ένα ποτήρι εκλεκτής σαμπάνιας Taittinger Brut Réserve.
Extra tip: To Sebastian εκτός από την εξαιρετική κουζίνα διαθέτει και μια πολύ καλή μπάρα με ιδιαιτερα ενδιαφέρον signature cocktail menu αλλά και τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα από τα κλασικά αγαπημένα σου. Για την χειμερινή περίοδο οι έμπειροι bartenders έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο ζεστό premium cocktail, το «winter negroni sbagliato», Campari μαγειρεμένο με μπαχαρικά και φλούδες εσπεριδοειδών, βερμούτ Cocchi Storico Vermouth di Torino, το οποίο παρασκευάζεται σύμφωνα με την αυθεντική συνταγή του Giulio Cocchi για περισσότερα από 120 χρόνι, αναγνωρισμένο για την αυθεντικότητα και την πλούσια κληρονομιά του και ιταλικό αφρώδες κρασί Prosecco για αφρώδη χαρακτήρα.
Πληροφορίες Events
Online Κρατήσεις: Christmas Eve Dinner 75€ | Christmas Lunch 50€ | New Year’s Eve Dinner + Party 100€