Meat Alert: Στα steak σάντουιτς του Beastalis η αντίσταση είναι μάταιη
Xmas Guide 2024To Beastalis, ο γλυφαδιώτικος ναός του κρέατος στη Γλυφάδα, λανσάρει 8 λαχταριστά σάντουιτς για takeaway.
- 12/12/2024
- Κείμενο: Γιώργος Μυλωνάς
- Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Ιωαννίδης
Δουλεύεις στα νότια προάστια και θέλεις να κάνεις lunchbreak, αλλά δεν θες να φας κάτι μαγειρευτό ούτε να παραγγείλεις junk food; Μένεις στα νότια και θες να παρακολουθήσεις με τους φίλους σου Ευρωλίγκα ή Champions League, τρώγοντας κάτι που ακόμα και αν το ματς αποδειχθεί σούπα, η βραδιά θα σου μείνει αξέχαστη; O Beastalis, ο γλυφαδιώτικος ναός του κρέατος, στο 9 της οδού Κύπρου στη Γλυφάδα, σου έχει τη λύση: 8 λαχταριστά, 100% χειροποίητα, steak σάντουιτς και burgers που δεν θα καλύψουν απλώς τη στιγμιαία ανάγκη σου για φαγητό, αλλά θα αναγάγουν το γεύμα σου σε γαστρονομική εμπειρία.
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις να σκρολάρεις το παρόν κείμενο για να διαλέξεις αυτό που λιγουρεύεσαι περισσότερο, να το παραγγείλεις μέσω Wolt και να το παραλάβεις ο ίδιος από το κατάστημα.
Τι καθιστά, όμως, τα steak σάντουιτς του Beastalis τόσο ξεχωριστά; Αν έπρεπε να εστιάσουμε σε τρία χαρακτηριστικά, αυτά θα ήταν η ποιότητα του κρέατος, ο τρόπος ψησίματος και ο ίδιο ο Γιάννης Μπασταλής, ο άνθρωπος που βρίσκεται μπροστά και πίσω από οτιδήποτε έχει να κάνει με το brand Beastalis.
Όσον αφορά το πρώτο, στο ισόγειο του καταστήματος λειτουργεί κρεοπωλείο, με premium κοπές από όπου προέρχονται τα κρεατικά που περιέχουν τα σάντουιτς. Όπως μας έχει πει ο Γιάννης Μπασταλής σε παλιότερη συνέντευξη σχετικά με τις πρώτες ύλες που προσφέρει στους πελάτες του: «Δεν διαπραγματευόμαστε την ποιότητα και ελέγχουμε προσεκτικά τον εκτροφέα. Προτιμάμε ελληνικές και εξειδικευμένες φάρμες ανά τον κόσμο, που έχουν ως πρώτο μέλημα την σωστή εκτροφή και καλοζωία των ζώων».
Όσον αφορά το δεύτερο, ό,τι θα φας από το Beastalis (από ψωμί μέχρι κρέας) είναι αποκλειστικά ψημένο με ξύλο σε ζωντανή φωτιά. Δεν χρησιμοποιούν γκάζι, κάρβουνο ή ηλεκτρισμό. Μια από τις τεχνικές που εφαρμόζουν είναι το αργεντίνικο «asado», κατά τη διάρκεια του οποίου το κρέας είναι κρεμαστό. Μια τεχνική που απαιτεί μεράκι αφού διαρκεί τουλάχιστον τέσσερις ώρες.
Όσον αφορά τον Γιάννη Μπασταλή, πρόκειται για έναν άνθρωπο με μεγάλη εμπειρία και γνώση του χώρου. Έχει σπουδάσει ανατομία του κρέατος, έχει δουλέψει σε Ελλάδα, Αγγλία, Αυστραλία, Τουρκία και έχει κατακτήσει παγκόσμιους διαγωνισμούς για τα πιάτα του.
Έχοντας, λοιπόν, τα τρία παραπάνω στο μυαλό, πάμε να δούμε τα 8 λαχταριστά steaks σάντουιτς που ακολουθούν, τα οποία χωρίζονται σε τρεις υποκατηγορίες: burgers, focaccia και sandwiches.
Burgers
* Beast Smash Burger: Πρόκειται για την πιο δημοφιλή επιλογή με βάση τη Wolt. Διόλου τυχαίο, αφού το χειροποίητο ψωμάκι είναι γεμάτο με black angus beef, cheddar, καραμελωμένο κρεμμύδι και πίκλα αγγουριού.
* Beastalis Burger: Με μοσχαρίσιο μπιφτέκι, bacon, cheddar και καραμελωμένα κρεμμύδια, το οποίο συνοδεύεται από πατάτες. Αποτελεί ένα από τα signature πιάτα του Beastalis, αφού το συγκεκριμένο μπιφτέκι έχει κατακτήσει το πρώτο βραβείο γεύσης στο World Butcher Challenge.
Focaccia
Και στα δύο σάντουιτς που ακολουθούν η focaccia είναι βγαλμένη από τον ξυλόφουρνο του Beastalis.
* Focaccia Salami Black Angus: Με σαλάμι black angus, ψητό αχλάδι fettel, καβουρδισμένα μακαντέμια, κονφίτ ντομάτας, φρέσκια πράσινη σαλάτα και γλυκιά gorgonzola.
* Focaccia Prosciutto: Με prosciutto Ευρυτανίας παραγωγής Στρεμμένου, stracciatella, καραμελωμένο φιστίκι, baby ρόκα και dressing μέντας.
Δυο επιλογές ταμάμ για ένα σύντομο lunchbreak ανάμεσα σε απανωτά zoom meetings.
Sandwiches
Τα παρακάτω sandwiches όπως και τα burgers μοιάζουν επιλογές πιο κατάλληλες για να συνοδεύσουν μια βραδιά με Ευρωλίγκα, Champions League ή την παρακολούθηση της αγαπημένη σου σειράς. Αλλά ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε;
Για αυτό, ας επιστρέψουμε στο ψητό:
* Χωριάτικη παγκέτα με κεμπάπ: Και εδώ η παγκέτα είναι φτιαγμένη στον ξυλόφουρνο και περιέχει κεμπάπ 150g παραγωγής Beastalis (από σιτεμένο μπούτι πρόβατο με Flat Iron USA), γιαούρτι με chilli, φρέσκια κολοκυθιά με χυμό lime, κρεμμύδια και ντοματίνια. Πρόκειται για την πιο μερακλίδικη επιλογή του καταλόγου.
* Sourdough Steak Sandwich: Με Beef Chuck eye roll USA, φρέσκια πράσινη σαλάτα, dressing από μελισσόχορτο και chips φρέσκιας πατάτας. Κάθε sandwich ανεβάζει τόσο τον πήχη που αντί να μας διευκολύνει για το ποιο να επιλέξουμε, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
* Flat Bread με Cecina Angus: Με Cecina Angus από Ισπανία, baby ρόκα, κρέμα αβοκάντο γουακαμόλε και ψητά άγρια μανιτάρια εποχής στον ξυλόφουρνο. Ίσως το πιο light από τα sandwich. Θα έμπαινε εύκολα στην κατηγορία του lunchbreak.
* Flap Steak Sandwich: Με Flap steak USA, Baby ρόκα, φρέσκο ελαιόλαδο και πίκλα relish. Δεν ξέρω αν σε βοηθήσαμε να διαλέξεις, αλλά εμείς θα τα ξαναμελετήσουμε ξανά όλα από την αρχή.
Όσο τα μελετάς μαζί μας, να έχεις στο μυαλό σου ότι ο Γιάννης Μπασταλής θεωρεί ότι κάθε πιάτο πρέπει να ξυπνά όλες τις αισθήσεις. Δεν έχεις λοιπόν παρά να τα δοκιμάσεις για να το επιβεβαιώσεις. Εμείς το κάναμε και προσυπογράφουμε.
Τα steak σάντουιτς του Beastalis, μπορείς να τα παραγγείλεις για παραλαβή από το κατάστημα μέσω Wolt, από Τρίτη μέχρι και Σάββατο από τις 11:30 μέχρι τις 23:00.