Τα 7 πιάτα που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε στο Mama-Roux South
Ο σεφ Βασίλης Σπόρος, μας ξεναγεί στην κουζίνα του και μας αποκαλύπτει τα επτά μοναδικά πιάτα που μπορείς να γευτείς μόνο αν κλείσεις τραπέζι στο Mama-Roux South.
- 18/03/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Μama-Roux South είναι γνωστό για την πολυσυλλεκτική κουζίνα του με επιρροές από όλα τα μέρη του πλανήτη – από τη Ν. Ορλεάνη και το Μεξικό μέχρι τη Συρία και την Κορέα. Το μενού έχει σχεδιαστεί με ακρίβεια ενώ πολλά από τα πιάτα που σερβίρει, είναι μοναδικά για τα ελληνικά δεδομένα – πιστά αντίγραφα των χωρών από τις οποίες προέρχονται με γεύσεις και υλικά τόσο αυθεντικά όσο ο τόπος καταγωγής τους.
Γι’ αυτό, αν θέλεις την επόμενη φορά που θα κάνεις κράτηση, να το παίξεις ειδήμων στην παρέα σου, ρίξε μια ματιά στα «σκονάκια» που μας έχει δώσει ο σεφ, Βασίλης Σπόρος, ώστε να ξέρεις ότι αυτό που θα έρθει στο πιάτο σου είναι πραγματικά μοναδικό!
1.000 και μία νύχτες
Το πιάτο: Meza Sampler
Τι είναι: Πρόκειται για τρία φαλάφελ με σος ταχίνι, χούμους και σαλάτα ταμπουλέ με μαιντανό, συνοδευόμενα από πιτούλες και πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και κιμά (μουταμπάλ).
Γιατί είναι μοναδικό: “Ουσιαστικά αυτό το πιάτο είναι η καλύτερη εισαγωγή στην αραβική κουζίνα. Είναι μια ολοκληρωμένη αραβική γευστική εμπειρία Όλες οι συνταγές είναι παραδοσιακές, ακριβώς όπως φτιάχνονται στον τόπο τους, χωρίς δυτικές προσθήκες.”
Viva Mexico
Το πιάτο: Quesadilla με κοτόπουλο
Τι είναι: Τορτίγια γεμισμένη με κοτόπουλο μαγειρεμένο με πιπεριές chipotle, τυρί γκούντα, καλαμπόκι, αβοκάντο και salsa fresca.
Γιατί είναι μοναδικό: “ Είναι η μεγάλη συνεισφορά του John, ιδιοκτήτη του Mama-Roux South, στο μενού. Είναι πολύ περήφανος γιατί είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα του πως θα έπρεπε να είναι η σωστή quesadilla. Οι μεξικάνοι πελάτες μας τρελαίνονται και τo πιάτο αυτό έχει φανατικούς οπαδούς.”
Made in India
Το πιάτο: Σουβλάκι Tandoori
Τι είναι: Mαριναρισμένο κοτόπουλο με ινδικά μπαχαρικά, λεμόνι και γιαούρτι, μαζί με chutney, raita, πίτα και ρύζι ή σαλάτα με πικάντικα noodles.
Γιατί είναι μοναδικό: “Είναι ίσως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και trademark πιάτα του Mama-Roux South. Η μοναδικότητα του έγκειται στο γεγονός ότι έχουμε κάνει twist ενός παραδoσιακού ινδικού πιάτου όπως είναι το tandoori σε εκδοχή σουβλάκι.»
The Korean way
Το πιάτο: Korean Bulgogi Τριλογία
Τι είναι: Λεπτές φέτες μοσχαριού σωταρισμένες σε μαρινάδα αχλαδιού, soy sauce, μαύρης ζάχαρης, σκόρδου και σησαμέλαιου. Συνοδεύεται με λάχανο kimchi, τηγανιτό ρύζι με αυγό και πράσινη σαλάτα.
Γιατί είναι μοναδικό: “Ο συνδυασμός αυτός είναι μια έμπνευση δική μου, που είχα σε ένα ταξίδι μου στην Νέα Υόρκη όταν δοκίμασα για πρώτη φορά Kimchi και γενικά την κορεάτικη κουζίνα. Τα τρία πιάτα δέσανε μαζί ώστε να ταιριάζουν στην εμπειρία του κορεάτικου bulgogi που σημαίνει “κρέας της φωτιάς”.
Από την Ανατολή στη Δύση
Το πιάτο: Ramen Burger
Τι είναι: Burger με bun από ramen noodles με αυγό, βοδικό Black Angus, γλυκόξινο γλάσσο από μαύρα φασόλια, ρόκα, φρέσκο κρεμμύδι, φύτρες φασολιού και κόκκινη πιπεριά
Γιατί είναι μοναδικό: “Είναι ένα πιάτο που με δυτική εμφάνιση (burger) σε εισάγει στις μοναδικές γεύσεις της Ασιατικής κουζίνας. Είχα περάσει πολλούς μήνες πειραμάτων ώστε να καταφέρω να πετύχω ένα συμπαγές bun από τα noodles. Τελικά το “κλειδί” – πέρα από κάποια μυστικά συστατικά ήταν η σωστή φόρμα.”
Real Texas Barbeque
Το πιάτο: Spare Ribs
Τι είναι: Χοιρινά spareribs με Mama-Roux rub και γλάσο από bourbon. Συνοδευονται με macaroni and cheese, σαλάτα coleslaw και pickeld veggies.
Γιατί είναι μοναδικό: “Αυτό που κάνει όλη την διαφορά είναι ο τρόπος ψήσίματος , δηλαδή σε smoker, όπως στο αυθεντικό, Texas Barbecue. Εκεί έχουν σιγοψηθεί για έξι ώρες, πριν καταλήξουν στο πιάτο. Πελάτες από την Αμερική μας ευγνωμονούν γιατί είναι τα μοναδικά γνήσια spare ribs που έχουν φάει στην Ελλάδα!”
Το πιάτο: Pulled Pork
Τι είναι: Xοιρινή σπάλα με Mama-Roux rub, σε ψωμάκι bun με τομάτα, γαλλική σαλάτα, sauce dijonnaise με μέλι, συνοδευόμενο με σαλάτα coleslaw και φρέσκες τηγανιτές πατάτες.
Γιατί είναι μοναδικό: “Και πάλι εδώ όλη την διαφορά την κάνει η τεχνική και το smoker. Ψήνουμε ολόκληρη τη χοιρινή σπάλα με το κόκκαλο για 8 ώρες, μετά το κάνουμε pulled (σε ίνες δηλαδή) και προσθέτουμε τα ‘μυστικά’ μίγματα μπαχαρικών και τη δική μας σάλτσα barbecue. Σε εμφάνιση θυμίζει burger, αλλά σε γεύση δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο.”
Mama Roux South
Λαζαράκη 26, Γλυφαδα
Τηλ: 216 7004459
Facebook Page