Mikaello, ένα νέο ιδιαίτερο burger house στα Νότια
Το Mikaello είναι η νέα άφιξη των burger houses στα νότια και το Nou-Pou.gr έσπευσε να το δοκιμάσει για να σας πει γνώμη!
- 06/06/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Το κουτί που άνοιξε στην οδό της Πανδώρας στην Γλυφάδα, θέλει σίγουρα το καλό όλων των νότιων και μη. Η απόδειξη αυτού είναι το γεγονός του ότι έχει ανοίξει μόνο δύο μήνες, έχει τον πιο καλοφτιαγμένα ιδιαίτερο κατάλογο που έχεις δει ποτέ σου και έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές όσων τόλμησαν να το επισκεφτούν πριν ακούσουν γι’ αυτό. Κοινώς, το Mikaello είναι ακριβώς ότι χρειαζόμασταν στο νότο.
Την πρώτη επαφή με το Mikaello την κάναμε στο πρώτο Athens Burger Fest και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ήταν από τα καλύτερα burgers που δοκιμάσαμε. Όμως σε αυτή τη φάση, δεν έχει νόημα να λέμε τα ίδια. Τα φάγαμε, τα φωτογραφίσαμε και τα είπαμε. Τώρα αποφασίσαμε να τα βάλουμε κάτω και να πάμε στα καλύτερα, ξεκινώντας από το Mikaello.
Το Mikaello βρίσκεται σε ένα στενό παράλληλο της Φοίβης, είναι άκρως καλοκαιρινό και η αλήθεια είναι πως δεν μοιάζει πολύ με τα υπόλοιπα μαγαζιά της Γλυφάδας. Θέλεις να είναι το ότι έχει δημιουργήσει την αυλή του με τέτοιο τρόπο ώστε να μην θυμίζει κεντρικό δρομάκι; Θέλεις να είναι το γεγονός του ότι είναι τόσο καινούργιο που δίνει μια άλλη πνοή στην καρδιά της Γλυφάδας; Ή μήπως το ότι τα παιδιά που δουλεύουν εκεί είναι πάντα χαμογελαστά; Ίσως να είναι όλα τα παραπάνω, μαζί με τον Μιχάλη, ο οποίος μοιάζει να χαμογελά χωρίς διαλείμματα (πραγματικά δεν ξέρω πως το κάνει) και να τρέχει από τραπέζι σε τραπέζι να δει αν είναι όλοι ευχαριστημένοι. Βλέπεις όμως, ο Μιχάλης είναι από εκείνους τους νέους άνδρες (και είναι μόνο 24) που όταν επιμείνουν και αφοσιωθούν σε κάτι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγει κάτι όμορφο και πετυχημένο. Όπως και τα πολύχρωμα ψωμάκια που αποφάσισε να δοκιμάσει ενώ “περιαματιζόταν” με τα υλικά του για να κάνει τη διαφορά. Κάπως έτσι δημιούργησε και το Mikaello, ένα ιδιόμορφο burger house που θα θέλεις σίγουρα να ξαναπάς.
Όταν λοιπόν, αποφάσισα να επισκεφτώ το μαγαζί του, δεν ήξερα πολλά από τον κατάλογο. Είχα δει τα δυο burgers που είχαν στο Burger Fest και λεω, δεν μπορεί να μην είναι κάτι καλό. Και είχα δίκιο. Το μενού του Mikaello ήταν έτσι προσαρμοσμένο ώστε να μην βρεθείς ποτέ σε αδιέξοδο, παρά μόνο όταν θέλεις να τα παραγγείλεις όλα. Black Cod, Soft shell Crab burgers και ακόμη περισσότερες νέες γεύσεις για την γευστική παλέτα του μέσου κοινού των burgers. Αφού πήρα ένα εξαιρετικό cocktail με τζιν, τζίντζερ και αγγούρι, πήρα και την απόφαση να αρχίσω να δοκιμάζω μερικά από τα πιάτα τους.
Το καλό που έχει το Mikaello είναι πως του αρέσει να παίζει με τις γεύσεις. Να ανακατεύει μπαχάρια και αρώματα, και να δημιουργεί συνδυασμούς που θα φτάνουν σε σημείο να σε εκπλήσσουν. Το έζησα με την σαλάτα quinoa με κάρδαμο, κρεμμύδι και κολοκύθα, και ακόμη πιο έντονο με το ορεκτικό σολομού. Ένας ολόφρεσκος μαριναρισμένος σολομός με αβοκάντο, χαβιάρι και λαχανικά ήταν ό,τι πιο δροσιστικό θα μπορούσες να δοκιμάσεις ένα από τα βράδια του καλοκαιριού που έρχεται. Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο και με τεράστια ευχαρίστηση, ήρθε μια αρκετά μεγάλη πίτσα με μαύρα τοματίνια, μοτσαρέλλα, πάρμα και ζύμη από χαρούπι, γιατί αν δεν το ξέρεις ήδη, το Mikaello ειδικεύεται στα διάφορα ψωμάκια που φτιάχνει. Γι’ αυτό και το burger με το καβούρι έχει το δικό του μαύρο ψωμί από μελάνι σουπιάς.
Όμως εμείς ξεκινήσαμε για τα burgers και καταλήξαμε να τρώμε τα πάντα εκτός από αυτό. Και το όμορφα περίεργο σε όλο αυτό είναι το ότι απολαμβάναμε την κάθε μπουκιά. ‘Ετσι, για τα μάτια του κόσμου και τον ελάχιστο χώρο που είχαμε στο στομάχι μας αποφασίσαμε να πάρουμε και το Nuesta Negra Mexicana burger του Mikaello με μπούτι κοτόπουλο, μείγμα μπαχαρικών, guacamole, nachos, τραγανό κρεμμύδι και jalapenos. Σε φάση να μην μπορέσεις ποτέ να φτιάξεις το δικό σου top 3 σε αυτό το μαγαζί. Να αναγκάζεσαι (άκου τι λέει) να τα παίρνεις όλα.
Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό δεν είχα καταφέρει να βρω ένα μαγαζί στα νότια που να τα κάνει όλα καλά. Πηγαίνω σε πολύ συγκεκριμένα και για πολύ συγκεκριμένα πιάτα τους. Χωρίς καμία υπερβολή λοιπόν, και με το χέρι στην καρδιά μπορώ να σας πω με απόλυτη σιγουριά πως ό,τι και αν δοκίμασα στο Mikaello ήταν φανταστικό. Μέχρι και το γλυκό με τις φράουλες, την σαντιγί, το αμύγδαλο και το τζίντζερ σου άφηνε μια φρεσκάδα που μόνο με ένα sorbet λεμόνι μπορείς να συγκρίνεις.
Και έτσι έφυγα #drunkwithtaste και με το mentality του Μιχάλη ενώ λέει σε όλους τους πελάτες του “No worries” και “No sorries”.
Mikaello, Πανδώρας 14, Γλυφάδα (21 0894 6668)