Στο Παλιό Φάληρο έζησα Μια Γλυκιά Ιστορία
Στο νότιο αυτό μαγαζί θα δοκιμάσεις τα πιο ωραία παγωτά, από φρέσκα υλικά, στη μεγαλύτερη ποικιλία που έχεις φανταστεί.
- 24/06/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
O Νίκος και η Έφη έχουν ένα πολύ ωραίο μαγαζί στο Παλιό το Φάληρο, πίσω από την Αμφιθέας. Για την ακρίβεια, στην πλατεία Ντάβαρη, που τα έχει τα δεντράκια της και τη δροσιά της και τώρα το καλοκαίρι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από το να ζήσεις εκεί μία γλυκιά ιστορία.
Η Γλυκιά Ιστορία είναι ένας μικρός γλυκοπαράδεισος στα νότια. Έχει βέβαια και τα αλμυρά του, όπως ας πούμε νοστιμότατο brunch, αλλά ας εστιάσουμε κυρίως στα παγωτά του. Μιλάμε για μεγάλη ποικιλία, όχι αστεία, κάτι που μετράει πολύ για ένα συνοικιακό κατάστημα. Λόγω αυτού, αλλά λόγω και της εξαιρετικής ποιότητας των προϊόντων του και της καλής του φήμης, έχει κερδίσει φανατικούς πελάτες.
Εγώ δοκίμασα το bueno και το ferrero rocher (αυτό που προσέφερε για να μας κακομάθει ο πρέσβης αλλά σε παγωτό) και τα σάλια έτρεχαν μέχρι την επόμενη μέρα, αλλά υπάρχουν και ένα σωρό άλλα. Μου το έφερε η ευγενέστατη και χαμογελαστή σερβιτόρα.
Είδα γύρω μου οικογένειες και παρέες, ενώ επικρατούσε μία χαλαρότητα, που σε ενέπνεε να απολαύσεις ό,τι είχε και δεν είχε το μενού, χωρίς καμία ντροπή. Έμαθα ότι έρχονται συνέχεια γνωστοί και φίλοι αλλά και πολλοί νέοι πελάτες από το Παλιό Φάληρο, αλλά και από άλλες περιοχές του Νότου, ειδικά τώρα που καλοκαίριασε, για το παγωτό τους. Το προσφέρουν είτε σε κυπελλάκι είτε σε χωνάκι και έχουν συνολικά 56 γεύσεις. Εσύ στην βιτρίνα θα δεις μόνο τις 24 (γιατί τόσες χωράνε εκεί) αλλά τις εναλλάσσουν και φυσικά μπορείς να ρωτήσεις για τις υπόλοιπες.
Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Μια γλυκιά ιστορία (@glikiaistoria) στις
«Τα υλικά μας είναι φρέσκα και αγνά, δεν το λέμε απλά για να το πούμε», με διαβεβαιώνει ο Νίκος, «το γάλα που χρησιμοποιούμε για τα παγωτά μας προέρχεται από μία μικρή επιλεγμένη ελληνική φάρμα στην περιοχή της Ρούμελης και στο μαγαζί μας μπορείτε να το αγοράσετε κιόλας», συμπληρώνει και μου δείχνει το ψυγείο με τα χάρτινα κουτιά.
Βλέπω τον κατάλογο και γίνεται χαμός. Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Αυτό το Volcano (αχ, αυτό) θα προκαλέσει ηφαιστειακές εκρήξεις στον ουρανίσκο σου. Βέβαια και το Cookie Mania δεν πάει πίσω (πάντα ήμουν υπέρ του μπισκότου, είτε πρόκειται για παγωτό, είτε για σοκολάτα, είτε για κρέπα).
Κρέπα είπα και ναι, έχουν και από αυτές. Λαχταριστές (και μπαμπάτσικες) για κάθε γούστο, με ό,τι μπορείς να φανταστείς μέσα. Και κάτι υπέροχους λουκουμάδες (με δική τους, «μαμαδίσια» ζύμη).
Και γλυκά πολλά και διάφορα. Όπως είναι η λεμονόπιτα και το cheesecake, που είναι δικά τους, σπιτικά και φτιάχνονται καθημερινά. Και όλα αυτά μπορεί να ταιριάζουν περισσότερο και με τις χειμωνιάτικες γευστικές σου επιθυμίες (αν και το κλισέ ότι τα παγωτά τρώγονται το καλοκαίρι πρέπει να σταματήσει, εκτός αν είσαι μαμά και φοβάσαι μην κρυώσει ο μικρός).
Γενικά, εδώ θα βρεις γεύσεις και συνδυασμούς που δεν θα βρεις αλλού, ας πούμε ο Νίκος και η Έφη έχουν να το λένε (και δικαίως) για τo Amadeus και το Noisette τους, το πρώτο με πικραμύγδαλο, φιστίκι και bitter σοκολάτα και το δεύτερο με ό,τι λέει το όνομά του (ναι, σαν αυτά τα τέλεια σοκολατάκια που ξέρεις κι έχεις φάει ίσως άπειρα).
Ιούνιο μήνα έχουμε, ένα παγωτάκι θα το χτυπήσεις και μη σκεφτείς στιγμή τις θερμίδες, μπορείς να το απολαύσεις εδώ, στα όμορφα τραπεζάκια του μαγαζιού αυτού στη νότια τούτη γειτονιά (που έχει παραμείνει ακόμη γειτονιά) ή να το πάρεις μαζί σου για να το φας ακόμη και κάπου πιο βόρεια.
Είναι όλα τόσο yummy και φυσικά χειροποίητα,«τα παγωτά μας είναι ιταλικού τύπου, δηλαδή δεν σε βαραίνουν, γιατί είναι φτιαγμένα χωρίς αυγό, κάτι που τους χαρίζει τη βελούδινη υφή και τη χαρακτηριστική γεύση που σε μαγεύει», μου λέει η Έφη. Σημαντικό, εξίσου σημαντικό όμως είναι να μπορούν όλοι να δοκιμάσουν, «φυσικά υπάρχουν και γεύσεις χωρίς ζάχαρη για διαβητικούς», μου εξηγούν τα παιδιά.
Μιλάμε με την Έφη για την υπηρεσία που παρέχουν για βαφτίσεις, δεξιώσεις, παιδικά πάρτι, γάμους κ.λπ., «αναλαμβάνουμε τον στολισμό και το στήσιμο του γιορτινού τραπεζιού με παγωτά και γλυκά, υπάρχει και δικός μας άνθρωπος που βρίσκεται εκεί καθ’ όλη την διάρκεια του εκάστοτε event, για να τα προσφέρει στους καλεσμένους και να ελέγχει αν όλα γίνονται σωστά».
Το γεγονός ότι όσο μιλούσα με τον Νίκο και την Έφη, το παγωτό που είχαν μου είχαν φέρει να δοκιμάσω (όσο είχε μείνει δηλαδή, γιατί δεν γίνεται να μην πέσεις με τα μούτρα) έλιωνε στο κύπελλό του, με είχε στενοχωρήσει πολύ, γι’ αυτό θα πάω να πάρω κι άλλο, να πας κι εσύ.
Info: Ναυσικάς 66, Πλατεία Ντάβαρη, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9812270
www.miaglikiaistoria.gr, www.facebook.com/glikia.istoria, www.instagram.com/glikiaistoria