Το 40 είναι το νέκταρ του φετινού καλοκαιριού στα νότια
Η Βουλιαγμένη αποκτά άλλο ένα ολοήμερο στέκι βουτηγμένο πραγματικά στην άμμο και τη θάλασσά της.
- 23/07/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Το ξύλινο deck που βλέπεις στην φωτογραφία πιο πάνω είναι ό,τι πιο ευφυές έχει δει η Βουλιαγμένη τα τελευταία χρόνια στην διασκέδασή της. Μία απόλυτα μοναδική θέση στη θάλασσα της παραλίας Astir Beach για εκείνους που θα προλάβουν να κερδίσουν την δική τους προνομιακή θέση κάτω από το φεγγάρι.
Αυτό όμως που θα αντιληφθείς από την πρώτη στιγμή που θα καθήσεις σε οποιοδήποτε τραπέζι του 40, είναι ότι δεν έχει καμία σημασία αν είσαι ένα ή πέντε μέτρα από τη θάλασσα. Γιατί αυτό που στήνεται κάθε βράδυ στο “40Forty” είναι μία μικρή γιορτή ανάμεσα σε ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι το να έχεις τα πόδια σου στην άμμο και να απολαμβάνεις τόσο καλό φαγητό και ποτό με θέα απλά τη θάλασσα είναι κάτι σπάνιο.
Κι αναφέρω συγκεκριμένα το βράδυ γιατί έχει μια άλλη μαγεία, μια ησυχία που επιζητάς, μία γαλήνη που λαχταράς αλλά ταυτόχρονα την ένταση και τη ζωή ενός bar restaurant που ήρθε να καλύψει ένα δεδομένο κενό της περιοχής. Το καλό εξεζητημένο φαγητό σε συνδυασμό με έναν πάρα πολύ καλό κατάλογο cocktail, εκεί ακριβώς που η θάλασσα συναντά την στεριά.
Στο πρώτο άκουσμα και με την πρωινή του όψη όσο ήταν ακόμα στα σκαριά, ένιωθες ότι το 40 θα ακολουθήσει την πεπατημένη των νοτίων προαστίων με πιάτα επιπέδου καλής καφετέριας και οφθαλμόλουτρο πίσω από το bar αντί μια σοβαρή αντιμετώπιση στο θέμα cocktail. Η διάψευση ήρθε με το opening και αμέσως φάνηκε η πρόθεση των Γιάννη Μαρακάκη, Ετιέν Τοπαλιάν και Τόλης Μαρακάκη, να δημιουργήσουν όχι απλά έναν χώρο για τον καταναλωτή αλλά έναν τόπο που θα γινόταν γρήγορα δεύτερο σπίτι για εκείνους και τους φίλους τους. Ακριβώς γιατί καταφέρνει να συνδυάσει την χαλαρότητα της παραλίας, της πολυτέλεια του Αστέρα και τα υψηλά στάνταρ γαστρονομίας σε λίγα μόλις τετραγωνικά μέτρα.
Είναι πραγματική χαρά να βλέπεις τέτοιες επενδύσεις, είναι πραγματική ευχαρίστηση να ανακαλύπτεις πώς η εμπειρία ανθρώπων στο χώρο αλλά και οι νέες ιδέες μπορούν πολύ εύκολα να μετατραπούν όχι σε έναν φαντασμαγορικό τίτλο σε κάποιο site, όχι σε κάποιο post στο instagram που θα κερδίσει πολλά likes αλλά σε κάτι πολύ πιο ανθρώπινα σημαντικό. Πώς όλα αυτά μετατρέπονται σε ένα υπέροχο καλοκαιρινό βράδυ.
Το 40 λειτουργεί όλη την ημέρα φυσικά, εξυπηρετώντας το πρώτο μισό της παραλίας με φαγητό, καφέ, ποτό και όλα τα άλλα θαυμαστά που θα βρεις στον κατάλογό του. Σε μία παραλία που σφύζει από ζωή είναι ένα ιδανικό διάλειμμα από τη βουτιά σου για τσίμπημα και ποτό, μία φανταστική επιλογή για όταν αποφασίσεις σιγά σιγά να εγκαταλείψεις την παραλία. Αλλά δεν θα πω ψέμματα, το βράδυ είναι αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτό το μαγαζί. Και όσα θα πιεις από τον κατάλογο cocktail που έχει επιμεληθεί αυτή η τεράστια λατρεία που λέγεται Γιάννης Πέτρος Πετρής αλλά και όσα θα φας δίπλα στα cocktail σου.
Ο Ιωσήφ Συκιανάκης είναι ο σεφ του εστιατορίου και ανάμεσα στα πιάτα που προτείνει, θα βρεις επιλογές για όλους τους ουρανίσκους αλλά κυριότερα για όλες τις ώρες της ημέρας. Αν για ενδιάμεσα στις βουτιές σου θα προτείνω μία Super Food Salada ή μία πολύ χορταστική και γευστική σίζαρ.
Για το δείπνο την ώρα που θα πέφτει ο ήλιος, θα σου προτείνω την Pasta θάλασσα που μαζεύει όλες τις γεύσεις του καλοκαιριού στο πιάτο σου.
Δικά μου (και πολλών νομίζω) αγαπημένα για το δείπνο σου, είναι η ταλιάτα black angus με ριζότο πατάτας και λάδι τρούφας. Αλλά και το Tuna Tataki στο οποίο θα εθιστείς μετά την πρώτη δοκιμή.
Το καλοκαίρι στα νότια είναι πάντα υπέροχο. Και βρήκαμε άλλον ένα χώρο που μας το επιβεβαιώνει. Οι γεύσεις στο ποτό και το φαγητό είναι εκείνες που θα σε κάνουν να αγαπήσεις το 40 από την πρώτη φορά. Εκείνο όμως που θα σε κάνει να επιστρέφεις σε εκείνο, είναι αυτή η αίσθηση του απέραντου καλοκαιριού που θα νιώσεις στις καρέκλες του.