Τα 5 πιάτα του “Τάκη” που πρέπει να δοκιμάσεις
Ο “Τάκης” μας δίνει 5 λαχταριστούς λόγους για να περάσουμε τη σεζόν στη Βουλιαγμένη.
- 23/09/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Με παράδοση στα δυτικά προάστια από την δεκαετία του 1970, ο “Τάκης” έχει καταφέρει μέσα σε λίγο διάστημα να κερδίσει και τα νότια προάστια με τις μερακλήδικες και αυθεντικές γεύσεις του. Αν είχες περάσεις αυτό το καλοκαίρι από την Βουλιαγμένη σίγουρα θα το είχες διαπιστώσει.
Αν νομίζεις ότι τώρα που φθινoπώριασε, δεν έχεις κανένα λόγο να βρεθείς στην Βουλιαγμένη, ο‘Τάκης’ σου δίνει όχι μόνο έναν, αλλά πέντε λαχταριστούς και μοσχομυριστούς λόγους για να το κάνεις. Και σου υποσχόμαστε ότι και οι πέντε είναι υπέροχοι.
Το αυθεντικό πολίτικο κεμπάπ
Ας μην κρυβόμαστε. Το κεμπάπ είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής όλων των εστιατορίων με άρωμα από την Κωνσταντινούπολη και ειδικά στην πολίτικη όαση της Βουλιαγμένης, το πιο διάσημο έδεσμα έχει την τιμητική του. Φτιαγμένο σύμφωνα με την αυθεντική πολίτικη συνταγή όπως παρασκευάζεται εδώ και τέσσερις δεκαετίες στον φημισμένο “Τάκη” του Κορυδαλλού, το κεμπάπ κλέβει την παραστάση ακόμα και από την θάλασσα που απλώνεται απέναντι από το μαγαζί.
Το παραδοσιακό γιαουρτλού κεμπάπ
Ψημένο στα κάρβουνα μέσα σε μεταλλικό σκεύος, το γιαουρτλού του “Τάκη” ανεβάζει επίπεδο το απλό κεμπάπ. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές οι οπαδοί των πολίτικων γεύσεων χωρίζονται σε αυτούς που προτιμούν το γιαουρτλού και σε εκείνους που το παραγγέλνουν σκέτο. Αν ανήκεις στους πρώτους, τότε βάζουμε στοίχημα ότι θα ξεχειμωνιάσεις στην Βουλιαγμένη, παρέα με το νέο αγαπημένο σου πιάτο. Πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, ότι στον “Τάκη” μπορείς να γευτείς ότι κρέας θέλεις σε εκδοχή γιαουρτλού όπως χοιρινό φιλέτο, κοτόπουλο και γύρο.
Το μοναδικό σπέσιαλ πύλινο με ποικιλία κρεατικών
Σε αυτό το πιάτο, ο γνήσιος κρεατοφαγάς θα βρει τον παραδεισό του. Αν το έχεις δοκιμάσει,ξέρεις ήδη για τι μιλάμε. Αν όχι, ακύρωσε τα πλάνα σου και πήγαινε αυτό το Σαββατοκύριακο μέχρι την Βουλιαγμένη για να το διαπιστώσεις και μόνος σου.Τα τυριά, οι ολόφρεσκες ντομάτες και οι πιπεριές συνοδεύουν μια ποικιλία από κρεατικές μπουκίτσες, λουσμένα σε κόκκινη- ή λευκή αν το προτιμάς- σάλτσα. Δεν είναι άδικα ένα από τα best sellers του μαγαζιού, αφού μόνο με τη φωτογραφία γλύφεις τα δάχτυλά σου.
Το γεμιστό λουκάνικο με τυρί
Άλλο ένα σπέσιαλ πιάτο με την υπογραφή του “Τάκη” που χρονολογείται από την δεκαετία του 1970 και οφείλει να βρίσκεται στη μέση κάθε τραπεζιού για να τσιμπάνε όλοι- αν και πολύ πιθανό να θέλεις να το κρατήσεις όλο για σένα. Το χοιρινό χειροποίητο λουκάνικο του “Τάκη” μπορεί να ξεφεύγει από τις πολίτικες παραδόσεις, αλλά ποιος είπε ποτέ όχι σε ένα ζουμερό λουκάνικο που συνοδεύει με τον καλύτερο τρόπο τα υπόλοιπα πιάτα; Μην το παραλείψεις στην επόμενη παραγγελία σου.
Το χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι
Η αλήθεια είναι ότι μπορείς αν θέλεις να διαλέξεις το μπιφτέκι κοτόπουλο ή εκείνο των λαχανικών αν θέλεις κάτι πιο light ή ακόμα και το γεμιστό με τυρί αν θέλεις κάτι πιο “ενισχυμένο”.Αλλά εμείς διαλέξαμε για εσένα το κλασικό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, φτιαγμένο με μοναδική σπιτική συνταγή. Υπάρχουν πελάτες που έρχονται στον “Τάκη” μόνο για το μοσχαρίσιο μπιφτέκι του. Κάτι θα ξέρουν.
Λεωφόρος Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη
Τηλ: 210 8900200