Sushija, η μεγάλη επιστρόφη του φθινοπώρου
Με ανανεωμένο μενού, πιο value for money τιμές και διάθεση να βάλει το δικό του στίγμα στον sushi χάρτη των νοτίων προαστίων, το εστέτ Θεσσαλονικιώτικο sushi restaurant ανοίγει και πάλι τις πύλες του στην πλατεία Νυμφών την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.
- 27/09/2016
- Κείμενο: NouPou.gr
Crispy Roll (τραγανό roll με τεμπούρα σολωμού, μαγιονέζα, αγγουράκι, iceberg, καλλυμένο με flakes τεμπούρας και σως teriyaki), King Crab Roll (βασιλικό καβούρι, αγγούρι, σως, τσιπς) και Nigiri King Crab είναι μερικές ενδεικτικές από τις πολλές νέες λαχταριστές γεύσεις που μπορούν να απολαύσουν όσοι αγαπούν το sushi -από την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου- στο Γλυφαδιώτικο παράρτημα του επιτυχημένου sushi restaurant της Θεσσαλονίκης που άνοιξε μετά από το καλοκαιρινό διάλειμμα στο γνωστό σημείο επί της πλατείας Νυμφών στη Γλυφάδα.
Όλα αποτελούν ευφάνταστες δημιουργίες του πολύπειρου chef Aries Mamaril και της ταλαντούχας ομάδας του, που αυτό το καλοκαίρι διέπρεψαν στο -ιδίας ιδιοκτησίας με τα Sushija Αθήνας και Χαλκιδικής- beach bar restaurant Cabana στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και στo Sushija resto in resto που είχε ανοίξει στο Shark στη Θεσσαλονίκη.
‘Χαίρομαι να βλέπω τις αντιδράσεις του κόσμου όταν δοκιμάζουν τα πιάτα μου! Μου αρέσουν οι προκλήσεις, όταν οι πελάτες ζητούν συνδυασμούς εκτός καταλόγου. Η ικανοποίηση του κόσμου με ωθεί να δημιουργώ συνεχώς νέα πιάτα’, Aries Mamaril
Ο χώρος του Γλυφαδιώτικου Sushija, τόσο ανεπιτίδευτα εκλεπτυσμένος όσο επιτάσσει η γαστρονομική κουλτούρα που επάξια εκπροσωπεί, σε προδιαθέτει για άλλη μια χρονιά για σικάτες βραδιές γαστρονομικής απόλαυσης. Ενώ τη δική του σημασία και ειδική αξία έχει το γεγονός πως τα Sushija, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, αποτελούν μια έκφραση αγάπης του πολυταξιδεμένου ιδιοκτήτη τους, Παναγιώτη Βενιέρη, προς το sushi και την ιαπωνική κουζίνα γενικότερα.
‘Το πρωτοδοκίμασα το 1988 στην Κίνα, στα πλαίσια των ταξιδιών μου ως αντιπρόσωπος εταιρίες ενδυμάτων. Από τότε έψαχνα την κατάλληλη ευκαιρία για να δημιουργήσω κάτι που να το αναδυκνύει στην πιο αυθεντική μορφή του. Καταρχάς στην Θεσσαλονίκη, όπου δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο, και στη συνέχεια στη Γλυφάδα’
Κάτι, την αγάπη και την προσοχή στην λεπτομέρεια που κρύβεται πίσω από κάθε πτυχή του Sushija, που αντιλαμβάνεσαι ήδη από την πρώτη λαχταριστή μπουκιά σε trademark πιάτα του καταλόγου, όπως τη σαλάτα φυκιών wakame (πράσινη σαλάτα με ολόκληρο μαλακό καβούρι), το ταρτάρ τόνου, τα Dancing Ell Rolls, το φιλέτο μαύρου μπακαλιάρου με μίσο σως και πολλά άλλα.
Άσε που, μεταξύ μας, το Sushija επιβεβαιώνει την φήμη που είχε και διατηρεί η Θεσσαλονίκη ως πρωτεύουσα των γαστρονομικών -και όχι μόνο- τάσεων. Κάτι που από μόνο του, το να διαπιστώσεις δηλαδή αν οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν και από sushi, αποτελεί κίνητρο για να επισκεφθείς το Sushija Γλυφάδας.
Τουλάχιστον την πρώτη φορά αφού, από την επόμενη, είναι δεδομένο ότι τόσο το μάτι σου (‘Πολλοί sushi σεφ πιστεύουν ότι ο πελάτης τρώει όχι μόνο με το στόμα του, αλλά και με τα μάτια του’) όσο και ο ουρανίσκος σου θα δηλώσουν ‘εθισμένοι’ από μια πολυσυλλεκτική γκάμα γεύσεων που περιλαμβάνει τόσο παραδοσιακό ιαπωνικό sushi όσο new style sushi (όπου το ψάρι ψήνεται) και λοιπά δημοφιλή ασιατικά πιάτα (crispy duck, noodles με γαρίδες) για τους ανθρώπους που δεν είναι -ακόμη- φαν του ωμού.
Όλα αυτά με κυριάρχο στοιχείο την φρεσκάδα και την ποιότητα των πρώτων υλών, που ενσωματώνεται σε κάθε πιάτο που δημιουργείται, τη στιγμή της παραγγελίας, μπροστά στα μάτια σας. Ενώ κάθε πιατό, στα πλαίσια της λογικής του food pairing, μπορείτε να το συνδυάσετε με το κατάλληλο ποτό ή δροσιστικό cocktail.
Sushija, Πλατεία Νυμφών 3 & Φοίβης, Γλυφάδα, τηλ.: 210-894 8000, 6949205050, www.facebook.com/SushijaOfficial/ , www.sushija.gr , Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Κυριακή 19:00-01:00, Δευτέρα Κλειστά