O Tσιρόπουλος είναι ο καλά κρυμμένος γευστικός παράδεισος της Βάρης
Χωμένη στα στενά στο Κόρμπι της Βάρης, η οικογενειακή ταβέρνα του Τσιρόπουλου σερβίρει μέχρι τώρα τους κατοίκους της περιοχής και μερικούς καλά πληροφορημένους νότιους. Μήπως ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει;
- 16/05/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Η πρώτη εντύπωση που σου κάνει ο Τσιρόπουλος με το που μπαίνεις στο μαγαζί είναι ότι πρόκειται απλά για ένα συνοικιακό ταβερνάκι που εξυπηρετεί τους κατοίκους. Δεν σου γεμίζει το μάτι με λίγα λόγια και για αυτό ακόμα κι εγώ δεν τον ήξερα- αν και το πατρικό μου είναι τρία στενά πιο εκεί. Ή μάλλον τον είχα δει, αλλά πίστευα δεν είχα κανένα λόγο να τον επισκεφτώ. Έτσι δεν είναι; Λάθος.
Χρειάστηκε μια προτροπή ενός καλού φίλου για να πάω ένα μεσημέρι Σαββάτου και να του δώσω μια ευκαιρία. Το αστείο είναι ότι επειδή ακριβώς παλιότερα έμενα εκεί δίπλα, υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ήμουν η πρώτη που θα είχα φάει εκεί- ή έστω θα είχα παραγγείλει delivery στο σπίτι. Και πάλι λάθος. Μερικές φορές τα καλύτερα βρίσκονται κυριολεκτικά μπροστά σου, αλλά εσύ δεν τα βλέπεις.
Το πρώτο πράγμα που σε ξενίζει είναι ότι στα γαλάζια τραπεζάκια της ταβέρνας μπορούν να σου σερβίρουν από πρώτης τάξεως ολόφρεσκα χτένια, ψάρια, λαχταριστά μπιφτέκια μοσχαρίσια μέχρι αυθεντική ιταλική πίτσα, φοκάτσια και μακαρονάδες. Ναι, είναι μια ιταλική τρατορία μεταμφιεσμένη σε ελληνική ψαροταβέρνα που εκτός των άλλων κάνει και φοβερά ψητά. Σου φαίνεται όλο αυτό λάθος; Κι όμως, όσο παράξενο κι αν σου φαίνεται, δεν είναι.
Δεν είναι τυχαίο, ότι τελευταία όλο και περισσότεροι μαθαίνουν για την “χωμένη μέσα στα σπίτια, στη μέση του πουθενά, ταβέρνα” της Βάρης. Στον Τσιρόπουλο θα φας πρώτης τάξεως φρέσκα ψάρια και οστρακοειδή. Μην παραλείψεις από την παραγγελία σου την φρέσκια γλώσσα στα κάρβουνα ή στο τηγάνι, τα κρασάτα αχνιστά μύδια και τα ψητά χτένια.
Ακόμα κι αν δεν είσαι φαν του σκουμπρί-ου, το ξυδάτο σκουμπρί που έχουν στον κατάλογο θα σε κάνει να απαρνηθείς τον γαύρο που παράγγελνες μέχρι τώρα σε κάθε ψαροταβέρνα που καθόσουν. Οι μακαρονάδες θαλασσινών – ειδικά η ομώνυμη με γαρίδες και μύδια- δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ακριβοθώρητα ιταλικά ρεστοράν πάνω στην θάλασσα. Για αρχή, μην ξεχάσεις να πάρεις την σαλάτα caprese με τα γλυκά ντοματίνια και την φρέσκια μοτσαρέλα. Είναι σκέτο όνειρο, όσο κι αν δεν το πιστεύεις.
Αν θες να επικεντρωθείς στα ιταλικά πιάτα του Τσιρόπουλου, η ελληνική μεν- πολύ καλή δε- εκδοχή της καρμπονάρα δεν θα σε αφήσει αδιάφορο. Όπως και οι λοιπές επιλογές από pasta, που λέμε και στο Κόρμπι, είναι πολύ ικανοποιητικές. Για πίτσα, αν είσαι φαν των απλών γεύσεων, δοκίμασε την Pizza Naples. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε λεπτό ή κανονικό ζυμάρι και να την εμπλουτίσεις με γνήσιο ιταλικό πεπερόνι.
Το “αστείο” με τον Τσιρόπουλο, είναι ότι τα κάνουν όλα καλά. Και είναι από τις πιο value for money επιλογές για θαλασσινά και γενικότερα για ποιοτικό φαγητό που θα βρεις εκεί έξω. Από την πίτσα και τα ψάρια, μέχρι τα μοσχομυριστά μπιφτέκια του και τις σαλάτες τους, είναι όλα, πραγματικά πολύ πάνω του μετρίου. Είναι πολύ καλά. Aκόμα και οι τηγανιτές του πατάτες είναι τρομερές, δηλαδή, τι άλλο να ζητήσει κανείς;
Αν η ταβέρνα βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο της Γλυφάδας ή της Βάρκιζας, είναι σίγουρο ότι δεν θα βρίσκαμε ποτέ τραπέζι. Εδώ, τώρα που πρόκειται απλά για ένα κοινό μυστικό της περιοχής, δεν βρίσκεις εύκολα αν θες να πας Σαββατοκύριακο σε ώρα αιχμής. Τώρα που το σκέφτομαι, μήπως το πιο έξυπνο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω είναι να πατήσω ένα delete σε όλο το κείμενο και να κρατήσω τον Τσιρόπουλο μόνο για εμένα και την παρέα μου; Όχι. Κάτι τέτοια, μικρά και ακατέργαστα γευστικά “διαμαντάκια” του νότου είναι για να μαθαίνονται. Έχουμε μεγάλη ψυχή εμείς εδώ στο Nou-Pou.
Αιγαίου 12, Βάρη
Τηλ: 210 8979590