Burger Fest 2017: η απόλυτη φιέστα του μπιφτεκόψωμου
Δυο φαγανές συντάκτριες δοκίμασαν όσα περισσότερα burgers και γλυκά μπορούσαν την 2η μέρα του Festival.
- 21/05/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Όταν η Γιορτή του Burger γίνεται έξω από τα νότια, οφείλεις για λίγο να τα εγκαταλείψεις και να κατευθυνθείς με χίλια προς τα λαχταριστά μπιφτεκόψωμα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Στην Τεχνόπολη, λοιπόν, το τετραήμερο που διανύουμε γίνονται πράγματα. Σε μία διοργάνωση αντικειμενικά καλύτερη από την περσινή (αφού τις επικές ουρές στα περίπτερα έχουν αντικαταστήσει λογικές αναμονές και χαρτάκια με νούμερα) μπορείς να βρεις μαζεμένα τα πιο hot Burger Houses της Αθήνας και να μασουλήσεις κυριολεκτικά τα πάντα στο διάβα σου. Εγώ με την Μαργαρίτα βρεθήκαμε εκεί από νωρίς την Παρασκευή και αφού φωτογραφίσαμε και φάγαμε τα καθέκαστα, αποφασίσαμε να σου τα πούμε και να σου τα δείξουμε αναλυτικά.
Κατά τις 17:00, που λες -και με ιδανικό καιρό- μπήκαμε ορεξάτες στον υπαίθριο χώρο του φεστιβάλ, πήραμε στο χέρι από μια παγωμένη μπύρα και χαζέψαμε με το καλησπέρα σας τον Δημήτρη Σκαρμούτσο να φτιάχνει μπροστά μας ζουμερά burgers με προσούτο και χειροποίητη avocado mayo. Let the party begin κανονικότατα, δηλαδή. Όπως καταλαβαίνεις, έτρεξε αμέσως σαλάκι και καθώς είμαστε γνωστές κοιλιόδουλες καθίσαμε μέχρι το τέλος της διαδικασίας για να τα δοκιμάσουμε. Άσε που πλάκα-πλάκα μάθαμε και να τα φτιάχνουμε (λέμε τώρα). Έλα μη ζηλεύεις, το ίδιο εξάλλου μπορείς να κάνεις κι εσύ 15:00-18:00 στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του live cooking με τον εκάστοτε γνωστό σεφ που θα πετύχεις, έτσι ίσα-ίσα για να σου ανοίξει η όρεξη και να στρώσεις στομάχι γι αυτά που θα ακολουθήσουν.
Προχωρώντας προς τα μέσα, το κλίμα ήταν άκρως εορταστικό. Γνωστοί Dj’ s στα decks, μια ενδιαφέρουσα Flea Μarket (όπου βρήκαμε καταπληκτικά σκουλαρίκια και μπρελόκ lego – αναζήτησέ τα), παράλληλες δράσεις και διαγωνισμοί με δώρα αλλά και χορτάτα πιτσιρίκια που έπαιζαν στην Κid’s Αrea, μας έφτιαξαν αμέσως την διάθεση. Αγόρια και κορίτσια τριγύριζαν γελώντας με λουκούλεια burgers ανα χείρας ενώ γινόταν και το ανάλογο παιχνίδι αφού πραγματικά και φέτος είχε πολύ και ωραίο κόσμο, έτοιμο να διασκεδάσει και να γευτεί.
Mυρίζοντας παντού τον φρεσκοψημένο κιμά, δεν ξέραμε ποιο περίπτερο να πρωτοεπισκεφτούμε. Να φάμε το Jack’s Grill του ΒROOKLYN ή μήπως το Dip the Cheese του ΜΠΑ ΡΜΠΕΕ ΚΙΟΥ; Η απάντηση τελικά υπήρξε απλούστατη. Μα, φυσικά, και τα δύο. Με την εξαιρετική Jack Sauce να δένει γάντι με τα καραμελωμένα κρεμμύδια στο πρώτο και με το βουτηγμένο-σε-fondue-τυριών μπιφτέκι να κάνει παρέα με το τραγανό bacon στο δεύτερο, κάναμε την ιδανική αρχή.
Αφού γλύψαμε κυριολεκτικά και τα δάχτυλά μας, καθίσαμε λίγο να χωνέψουμε στις διάσπαρτες μαξιλάρες και βρήκαμε ευκαιρία να δοκιμάσουμε ένα παγωτάκι από το Da Vinci (για χωνευτικό ή ορεκτικό δεν έχουμε καταλάβει ακόμα..). Lila pause, bueno και υγρή πραλίνα σε ένα ευφάνταστο χωνάκι με κροκάν αμυγδάλου και ένα τραγανό βαφλάκι στην κορυφή, μας πήγαν για λίγα λεπτά στον παράδεισο και ταυτόχρονα μας δρόσισαν αφού ο ήλιος ήταν ακόμα στον ουρανό.
Καλοκαιρινές και κεφάτες, κατηφορίσαμε προς τον συναυλιακό χώρο του φεστιβάλ όπου σε λίγο ξεκινούσε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Εκεί, πετύχαμε τα γαμάτα Burger Challenges του e-FOOD. Αγώνες φαγητού μέχρις εσχάτων, δηλαδή, με πρωταγωνιστές εν προκειμένω τα ψαγμένα burgers του Βarbeque Franklyn Smokehouse. Από τον παράδεισο κατευθείαν στην κόλαση, κυριολεκτικά. Μαριναρισμένα Pulled Pork, μοσχαρίσια Τexas Brisket και λουκάνικα με παρμεζάνα πηγαινοερχόντουσαν μέσα σε brioche ψωμάκια και μας έβαζαν σε πειρασμό μέχρι που δεν αντέξαμε –τί να κάναμε;-και τσιμπήσαμε κι εμείς από ένα. Σιγοψημένα και καπνισμένα για 10 ώρες, τα κρέατα έλιωναν στο στόμα και ήταν πραγματικά υπέροχα.
Εύλογα θα αναρωτιέται κανείς αν είχαμε σκάσει. Ναι, προφανώς και είχαμε σκάσει, γι αυτό ήρθαμε άλλωστε. Κάναμε, ωστόσο, ένα διάλειμμα, καθαρίσαμε τον ουρανίσκο μας με βαρελίσια μπύρα και χορέψαμε δίχως αύριο υπό τους ρυθμούς των ξεσηκωτικών Swinging Cats και του αγαπημένου Τόνι Σφήνου μήπως καταφέρουμε και χάσουμε καμιά θερμίδα μέχρι τα μεσάνυχτα.
Μάταια. Φεύγοντας από το 2o Burger Fest θα ήταν ντροπή να μην πάρουμε κάτι για τον δρόμο και ‘μεις δεν τα κάνουμε αυτά. Tο καινούργιο Τhe Billion του Juicy Grill με ψωμάκι αλειμμένο με σκορδοβούτυρο και λιωμένο regato στον φούρνο(που ήταν όντως όλα τα λεφτά) και ένα γλυκό Ice Burger- έκπληξη με αφράτο donut, παγωτό βανίλια Kayak και μερέντα, μας έκαναν παρέα μέχρι το αυτοκίνητο όπου προφανώς δεν έκλεινε ούτε η ζώνη ασφαλείας. Αααυτή είναι ζωή. Και του χρόνου(διπλοί), παιδιά!