Τα αδέρφια Αγγελίδη πίσω από το Rumors είναι φανατικοί Βουλιαγμενιώτες
Ο Άγγελος και η Άννυ Αγγελίδη, τα δίδυμα αδέρφια πίσω από το Rumors, μίλησαν στο Nou-Pou.gr για όλα αυτά που νιώθουν και βλέπουν, 6 χρόνια μετά το opening του hotspot της Βουλιαγμένης.
- 20/06/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Έχουν περάσει μόλις 6 χρόνια από το πρώτο μας cocktail στο Rumors και μοιάζει σα να μην έχει αλλάξει καθόλου. Ο κόσμος, τα ποτά, η μουσική και οι καφέδες είναι το ίδιο εξαιρετικά όπως την πρώτη μέρα που πήγαμε να δούμε το ηλιοβασίλεμα από το –πλέον- πιο hot σημείο των νοτίων προαστίων. Όμως το μαγαζί αυτό, δεν δημιουργήθηκε μόνο του.
(Φωτογραφίες: Τόνια Φαντή)
Η ιστορία του Rumors λοιπόν, ξεκινάει κάπου προς το τέλος του 2010, όταν στα δίδυμα αδέρφια, Άγγελο και Άννυ Αγγελίδη δίνεται η ευκαιρία να πάρουν το δικό τους leap of faith στην γωνία του πιο κεντρικού πλέον δρόμου της Βουλιαγμένης. «Έγινε μια πρόταση στον Άγγελο να συμμετέχει σε αυτό το μαγαζί και είπε να προσπαθήσει να κάνει κάτι που ήξερε καλύτερα απ’ όλους» μου εξηγεί η Άννυ, η οποία όπως μου είπε στην πορεία δεν είχε ιδέα από τον χώρο της εστίασης. Εκείνο που ήξερε καλύτερα ήταν οι αριθμοί, αφού μετά τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Πειραιά είχε δουλέψει σε ναυτιλιακές. «Όταν μου μιλησε για το μαγαζί, του έλεγα να το ξανασκεφτεί γιατί αυτό που έβλεπα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν είχε καμία σχέση με αυτό που είναι τώρα το Rumors. Και δεν μπορούσα και να το φανταστώ. Τότε γύρισε και μου είπε ότι έχει καλό προαίσθημα και από εκείνη τη στιγμή μέχρι σήμερα τον ακολουθώ με κλειστά μάτια.»
Ο Άγγελος από την άλλη είχε εμπειρία στο χώρο της εστίασης, αφού είχε δουλέψει σε μερικά από τα πιο γνωστά μαγαζιά των νοτίων από βοηθός σερβιτόρου μέχρι υπεύθυνος. Έτσι, ο Άγγελος, η Άννυ και ο τρίτος συνέταιρός τους, ο Αλέξης, δημιούργησαν το πρώτο cocktail bar στην Βουλιαγμένη. Παρ’ όλες τις δυσκολίες, ο Άγγελος πιστεύει πως «Ο ανταγωνισμός είναι υγεία. Αν έρθει κάποιος και ανοίξει δίπλα μας ένα μαγαζί και σταματήσει ο κόσμος να έρχεται εδώ, σημαίνει ότι κάτι κάνει καλύτερα από εμάς. Εγώ, ως λογικός άνθρωπος θα δω τι κάνω λάθος να το διορθώσω. Για να έχουμε και οι δύο κόσμο, όχι για να πάρω και τους δικούς του πελάτες. Εξ’ άλλου είμαι από εκείνους τους φανατικούς Βουλιαγμενιώτες που του αρέσει να πηγαίνει σε όλα τα μαγαζιά της περιοχής. Μπορεί να είμαι ο μοναδικός, αλλά μου αρέσει. Γιατί πρέπει να στηρίζουμε τους επιχειρηματίες γύρω μας αφού αν δεν έχουν κόσμο εκείνοι δεν θα έχουμε ούτε εμείς. αν κανείς τους σε εμένα.»
Τα δίδυμα της ιστορίας του Rumors μεγάλωσαν στην Βουλιαγμένη από τότε που θυμούνται τους εαυτούς τους. Όπως και τώρα, έτσι και τότε, έκαναν τα πάντα μαζί. Από προπόνηση πόλο μέχρι που κάθονταν στο ίδιο θρανίο. Γιατί λοιπόν, να μην ανοίξουν κι ένα δικό τους μαγαζί;
Το όνομα του Rumors, σύμφωνα με την Άννυ προέκυψε, «Όταν το ανοίξαμε σκεφτόμασταν πολλά ονόματα. Κανένα δε μας καθόταν καλά, μέχρι που βρήκαμε αυτό. Όχι τόσο για τη σημασία του, όσο για το πως ακουγόταν στα αυτιά μας το ‘Πάμε Rumors’» ενώ ο Άγγελος έρχεται να προσθέσει πως, «Παρ’ όλα αυτά και η σημασία του είναι κάτι που παίζει πολύ εδώ στα νότια. Από φήμες άλλο τίποτα.» Σε συνέχεια αυτής της φράσης μας λέει πως ενώ μπορεί να ακούγεται ωραία στο αφτί των γύρω σου «Είναι άσχημο τον χειμώνα να λέμε ‘πάμε Rumors’ και να μην λέμε πάμε Βουλιαγμένη, όπως έλεγαν οι παλαιότεροι. Γιατί η Βουλιαγμένη πρέπει να γίνει μια πιάτσα δυνατή που δεν θα έχει τίποτα να ζηλέψει από καμία άλλη περιοχή.» Η Άννυ δε, χαρακτηρίζει τους εαυτούς τους ως «Φανατικούς Βουλιαγμενιώτες, αφού γενικά θέλουμε όλοι να πηγαίνουμε καλά. Όχι μόνο εμείς. Support στα λοκάλια.» Αλλά και όχι μόνο γιατί αν πας μια χαλαρή –για σένα- Κυριακή θα δεις ανθρώπους να κατεβαίνουν απ’ όλη την Αττική. Για εκείνο το ηλιοβασίλεμα στις οκτώ. «Είναι μαγεία. Είναι η καλύτερη ώρα στην καλύτερη τοποθεσία της Αθήνας.»
«Είναι οι εποχές που δεν υπάρχουν πολλά clubs. Θέλεις να πας σ’ ένα μικρό μαγαζί να πιείς χαλαρά το ποτό σου. Το Rumors καλύπτει αυτό το κενό που είχε τότε η Βουλιαγμένη στο να βρεις ένα ιδανικό για το πρώτο σου ποτό,» μας εξηγεί ο Άγγελος και η έρχεται η Άννυ να προσθέσει πως «Εγώ τότε είχα φάει και μια φρίκη λόγω του ωραρίου γιατί ήμουν όλη μου τη ζωή ένα nerd. Πήγαινα στο πανεπιστήμιο, δεν έβγαινα πολύ να πιώ και δεν μπορούσα να με φανταστώ ποτέ να κλείνω μαγαζί στις 5 το πρωί. Παρ’ όλα αυτά όσο και να γκρινιάζω για το μαγαζί και για το ότι δεν φεύγουμε διακοπές και ότι το μαγαζί είναι σκλαβιά, το γουστάρω πάρα πολύ. Πάντα έχεις βέβαια, και κάτι καλύτερο να δώσεις ή κάτι καλύτερο να κάνεις.»
Ο Άγγελος λοιπόν, έχει την φαντασία για μια νέα προσέγγιση και η Άννυ έχει τους αριθμούς. «Αλληλοσυμπληρωνόμαστε γιατί ο καθένας είναι καλός στον τομέα του» και όπως όλα τα αδέρφια –δίδυμα και μη- δεν δίστασαν να πουν για τους επικούς τσακωμούς τους. «Όσο κι αν τσακωνόμαστε, η ιστορία έχει δείξει ότι αυτό δουλεύει. Το μεταξύ μας είναι μια συνταγή επιτυχημένη που δεν σκοπεύει να αλλάξει. Η Άννυ είναι πολύ καλή στα λογιστικά, όπου εγώ θα πάθαινα εγκεφαλικό αν με έβαζες να ασχοληθώ.»
«Οι πρώτοι 2 χειμώνες ήταν δύσκολοι. Αντί λοιπόν να περιμένουμε τη σεζόν να ξεκινήσει τον Μάρτιο, εντάξαμε μια φορά την εβδομάδα τα sushi nights με τον Αντώνη Κουρκουτά τα οποία και εδραιώθηκαν κάθε Παρασκευή με την ίδια επιτυχία που είχαν και τις Τετάρτες του καλοκαιριού. Τα τελευταία 2 χρόνια είχαμε τα κυριακάτικα brunch με τον Σταμάτη Μαρμαρινό, τα οποία έκαναν πάταγο και ανέβασαν κατά πολύ την επισκεψιμότητα στο μαγαζί. Δύο εξαιρετικοί συνεργάτες, τόσο στη δουλειά τους όσο και σαν άνθρωποι. Με το Σταμάτη είμαστε πλέον κολλητοί για να καταλάβεις. Μέσα στον χρόνο κάνουμε και 2-3 πάρτυ τα οποία έχουν γίνει θεσμός. Θα φανειί υπερβολή, όμως λαμβάνουμε πολλή αγάπη και τρομερό support από τον κόσμο που έρχεται σε αυτά. Το vibe του κόσμου ειναι απίστευτο.»
Το Rumors ξεκίνησε με τον Άγγελο μέτοχο και με την Άννυ ως υπάλληλο έως και το 2014. Τότε εκείνη αγόρασε το ποσοστό της, ενώ είχε δουλέψει κάτι παραπάνω από σκληρά γι’ αυτό. Αυτή είναι και η στιγμή που ήταν αποφασισμένοι να κάνουν την ανακαίνισή τους και η Άννυ θυμάται χαρακτηριστικά πως, «Την τελευταία μέρα της ανακαίνισης ψάχναμε τις τσέπες μας για να κεράσουμε τα συνεργεία που εργάζονταν στο μαγαζί. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ!»
Όμως ο Άγγελος πιστεύει πως, «Αν δεν δώσεις δεν θα πάρεις. Με την ανακαίνιση του μαγαζιού το ’14, είχε φτάσει μια στιγμή που τα ποσά ξέφυγαν κατά πολύ. Αλλά μόλις τελείωσε αυτό ο κόσμος το εκτίμησε. Άσχετα αν εγώ σαν Άγγελος, δεν είμαι ποτέ ευχαριστημένος από το μαγαζί. Όχι από τα παιδιά που είμαστε σε αυτό, αλλά από εμένα τον ίδιο, κυρίως.» Εκείνη την στιγμή, έτυχε να κοιτάω έναν από τους σερβιτόρους του Rumors και προσπάθησα να σκεφτώ πότε τους είδα τελευταία φορά χωρίς να χαμογελούν. Δεν μπόρεσα, γιατί δεν υπήρχε, φυσικά. Από τη δική τους μεριά βέβαια, έχουν δει και τα πιο περίεργα πράγματα απο πελάτες, κυρίως περαστικούς.
Το πιο περίεργο πράγμα που έχουν κάνει εκείνοι όμως; “Είχα πάει διακοπές και έψαχνα σήμα για να κάνω παραγγελία την κάβα του μαγαζιού, και η Άννυ έκανε facetime με τους υπαλλήλους από το αεροδρόμιο λίγο πριν πάρει την πτήση του γυρισμού. Βλέπεις δεν είναι μόνο οι άλλοι περίεργοι, αλλά είμαστε κι εμείς. Τουλάχιστον, εμείς βλέπεις ξεκάθαρα πως είμαστε με την καλή του έννοια.” λέει ο Άγγελος.
Θα άνοιγαν και δεύτερο Rumors; «Η αλήθεια είναι πως έχουμε διάφορες προτάσεις αλλά δεν είμασταν ποτέ πολύ fan του να κάνουμε ακόμη ένα άμεσα. Δεν θέλω να κάνω κάτι το οποίο ήδη υπάρχει εκεί έξω και απλά να προσπαθήσω να το κάνω λίγο καλύτερα από τους άλλους. Όμως τα περισσότερα, έχουν γίνει. Ό,τι είναι να γίνει θα γίνει και όλα γίνονται για κάποιο λόγο. Ακόμη κι αν δεν γίνει τίποτα, πάλι για κάποιο λόγο θα είναι,» εξηγεί ο Άγγελος καθώς η Άννυ συμπληρώνει πως, «Στην φάση που βρίσκεται τώρα η χώρα αυτό είναι μια μεγάλη κουβέντα. Αν το κάναμε πάντως, θα το κάναμε μαζί γιατί με την υπομονή του ο Άγγελος πιστεύω ότι θα κάνει κάτι μόνο όταν και εάν θεωρήσει ο ίδιος ότι είναι στη σωστή στιγμή, στο σωστό σημείο και για τους σωστούς λόγους.»
«Οι εποχές άλλαξαν. Το μαγαζί θέλει να είσαι από πάνω. Δεν υφίσταται να ακολουθείς το μοντέλο επιχειρηματία ‘περνάω και εισπράττω’ και όταν ο κόσμος το βλέπει αυτό το εκτιμά. Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να μου κάνει κάποιος είναι να μου πει ότι πέρασε από το μαγαζί και δε με είδε. Ό,τι έχει έρθει τρεις φορές και να μην με έχει δει. Γιατί είμαι εδώ όλη μέρα, συνέχεια,» λέει ο Άγγελος για να ‘δικαιολογήσει’ το πως ο κόσμος αγαπά το Rumors, ώστε να περιμένει για τραπέζι μερικά απογεύματα της εβδομάδας μέχρι το απέναντι πεζοδρόμιο.
Μάλλον θα βλέπουν κι εκείνοι, αυτό που είδα και εγώ όταν πήγα να μιλήσω με την Άννυ και το Άγγελο Αγγελίδη ένα από τα ζεστά απογεύματα της άνοιξης. Είδα δύο παιδιά με όρεξη για δουλειά, παρά τις εκατομμύρια δυσκολίες που έχουν περάσει, να αγαπούν το Rumors περισσότερο από τους ίδιους τους εαυτούς τους και παρ’ όλα αυτά να έχουν ένα χαμόγελο που τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχει σβήσει λεπτό από το πρόσωπό τους. Αυτά δηλαδή που βλέπουν όλοι κοιτώντας τους. Το ότι είναι καλά παιδιά. Από εκείνα που δεν υπάρχουν σήμερα.
Rumors – Lounge Cafe, Λεωφ. Ποσειδώνος 17, Βουλιαγμένη (τηλ. 21 0896 1200)
Facebook Page