Tα νότια μενού της Παραμονής Χριστουγέννων που αξίζει να ανακαλύψεις
Χριστούγεννα χωρίς φαγητό- και για την ακρίβεια καλό φαγητό- δε γίνονται! Έτσι το Nou-Pou.gr έκανε τη βόλτα του σε αγαπημένα εστιατόρια των νοτίων προαστίων και σας παρουσιάζει τις πιο γευστικές, γιορτινές επιλογές για χριστουγεννιάτικο μενού.
- 18/12/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Bella Vespa: Χριστουγεννιάτικη βραδιά απόλαυσης
Η βραδιά ξεκινάει μ’ ένα welcome drink, ειδικά σχεδιασμένο για εκείνη αλλά και για εκείνον. Η διάθεση ανεβαίνει και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Το μενού προβλέπεται απολαυστικό και ο σεφ του Bella Vespa έχει ετοιμάσει μια πολύ ιδιαίτερη πρόταση, αποκλειστικά για τα Χριστούγεννα. Πρώτο πιάτο, σούπα βελουτέ μανιταριών με αφρό παρμεζάνας. Ακολουθεί η σαλάτα με ανάμεικτα φύλλα σαλάτας με ρόδι, κουκουνάρι, κατσικίσιο τυρί και dressing εσπεριδοειδών. Και το λαχταριστικό ορεκτικό που είναι ένα pate μωβ πατάτας με χοιρινό iberico και σάλτσα peperoncino που δε θέλεις να τελειώσει! Πάυση για ένα sorbet lime για να καθαρίσει η παλέτα μας και να υποδεχθεί το κυρίως πιάτο. Ένα επιβλητικό δηλαδή -και αυθεντικά ιταλικό- οσομπούκο με πουρέ porchini και φρέσκια τρούφα που είναι η μεγάλη απολαυστική έκπληξη της γιορτινής βραδιάς. Όσον αφορά το γλυκό, αυτό γεμίζει το στόμα σου και μόνο που το προφέρεις, δηλαδή μια λαχταριστή μους κάστανο πάνω σε τραγανό μπισκουί gianduja, μύρτιλο και σάλτσα tayberry.
Info: Bella Vespa, Κύπρου 11, τηλ.: 210 8982880
Facebook Bella Vespa
Instagram @bellavespa11
Rey Pablo: Χριστούγεννα με σαξόφωνο και dj
Το αγαπημένο νότιο στέκι, που πάντα έχει μία έκπληξη για εμάς. Άλλοτε γευστική και άλλοτε μουσική. Αυτή τη φορά συνδυάζει και τις δύο για μία πολύ ιδιαίτερη μέρα, όπως είναι η Παραμονή Χριστουγέννων. Εκεί λοιπόν που πήγαινες τις Κυριακές για brunch με φίλους στο Rey Pablo, ο σεφ σού προτείνει τώρα να επισκεφθείς το στέκι σου για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Και για να έχεις την απόλυτη γευστική εικόνα… Σούπα βελουτέ άγριων μανιταριών με κρασί Μαρσάλα λάδι ματζουράνας και νιόκι με φρέσκο θυμάρι, Black Angus beef slowcooked με σάλτσα gravy πατάτες εκραζέ με φρέσκα μυρωδικά, κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, κοτόπουλο νανάκι με χριστουγεννιάτικη γέμιση και σάλτσα lemongrass, μους σοκολάτας αρωματισμένη με gingerbread, crumble πανετόνε, σαντιγύ βανίλιας και φρούτα του δάσους. Όλη αυτή η εικόνα τώρα θα γίνει στην πραγματικότητα ακόμη πιο δυνατή και ατμοσφαιρική χάρη στο σαξόφωνο του Γιάννη Ψειμαδά. Και για το τέλος, επειδή όλοι έχουμε μία διάθεση για «little party» αυτές τις ημέρες, μετά τις 12.00 ο DJ Nassos P. θα είναι εκεί για εμάς και την παρέα μας!
Info- Βασιλέως Παύλου 89, Βούλα, τηλ.: 210-8992068
Facebook Rey Pablo
Balux house project γιατί μπορούμε και τα Χριστούγεννα!
Πως το λένε αυτό που είναι καλοκαίρι και θέλεις να έρθουν τα Χριστούγεννα; Ή εκείνο που ζεις τα Χριστούγεννα και αναπολείς τις βραδιές στη θάλασσα; Ε, το Balux house project σε βγάζει από το δίλημμα συνδυάζοντας τα καλά των δύο πιο ζεστών- από άποψη θερμοκρασίας και διάθεσης αντίστοιχα- εποχών του χρόνου και προσκαλεί εσένα και τους φίλους σου για χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Το μενού έχει σούπα κολοκύθα με κολίανδρο, crispy προσούτο και πολύσπορα κρουτόν, φρικασέ μανιταριών με σπανάκι παρμεζάνα, μαύρο σουσάμι, ψητό μανούρι και βινεγκρέτ ρόδι, την παραδοσιακή γαλοπούλα μ’ ένα twist και καραμελωμένο μιλφέιγ από λευκή σοκολάτα και κακάο, για να κλείσει αυτή η βραδιά με την πιο γλυκιά αίσθηση του χρόνου.
Αστέρας Γλυφάδας, Λεωφ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, τηλ. 210-89 83 577
Facebook Balux Cafe : The House Project
Drakoulis Meat: Ο σεφ προτείνει “Surf and Turf”
Πρόκειται για τη νέα τάση στο χώρο της μαγειρικής, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού συνδυάζει δυο φαινομενικά αταίριαστες γεύσεις. Εκείνες που έχουν στοιχεία από τη θάλασσα (εξού και το “surf”) μ’ εκείνες που έχουν ρίζες από τη γη όπως λέει ο σεφ του Drakoulis Meat, Κωνσταντίνος Ζαχαρίας (από εκεί και το “turf” του όρου). «Εδώ θα βρείτε και θα γευθείτε τα πιο σπάνια, ποιοτικά κρέατα (π.χ. kobe beef) και τους καλύτερους αστακούς που υπάρχουν! Η φιλοσοφία των γαστρονομικών προτάσεων του Drakoulis Meat συνδυάζει το κρέας με τον αστακό, το παστίτσιο με το ταρτάρ και προσφέρει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον κι απολαυστικό, γευστικό αποτέλεσμα. Σας περιμένουμε και τις γιορτές!»
Drakoulis Meat
N. Σμύρνη – Αγίας Σοφίας 90
Βούλα– Βασιλέως Παύλου 103
Pere Ubu: Χριστούγεννα στο αγαπημένο μας στέκι
Η χριστουγεννιάτικη βραδιά στο Pere Ubu ξεκινάει με σούπα με κολοκύθα, κάστανα, άγριο ρύζι και ζωμό γαλοπούλας. Η συνέχεια έρχεται μ’ ένα ακόμη ενδιαφέρον starter, τη σαλάτα με άγρια φύλλα, ρόδι, κρουτόν από gingerbread και βινεγκρέτ από κρέμα αχλαδιού. Το κυρίως πιάτο είναι φυσικά γαλοπούλα, αργοψημένη στο φούρνο με γέμιση από σπιτικό λουκάνικο και κινόα, cranberry chutney και gravy γαλοπούλας. Αν τώρα δεν είσαι fan της γαλοπούλας, έχει την επιλογή να απολαύσεις baby χοιρινή porchetta με μυρωδικά και παστό χοιρινό, ψητά λαχανικά και πατάτες. Για γλυκό το γιορτινό μενού έχει black forest cake, black ice cream και coulis από λαχταριστά μούρα.
Pere Ubu, Κύπρου 74, Γλυφάδα, τηλ. 210-8941450
Blends: Γιορτινό τραπέζι μετά soul, jazz και όπερας
Αν επιλέξεις να περάσεις το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν στο Blends, θα έχεις τη μοναδική ευκαιρία να γευτείς τα ευφάνταστα πιάτα και τους εξαιρετικούς συνδυασμούς γεύσεων που έχει δημιουργήσει ο σεφ Κωσταντίνος Λώλας, συνοδευόμενα από μια πλούσια λίστα κρασιών που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Παράλληλα, το Blends παραμένοντας πιστό στη φιλοσοφία του, εξασφάλισε για τους καλεσμένους της βραδιάς ένα πολύ ξεχωριστό live performance. Ο De Baron, κατά κόσμο Γιάννης Σκουλάς, θα πλαισιώσει μοναδικά τις δυο αυτές γιορτινές ημέρες ερμηνεύοντας ένα πρόγραμμα με διασκευές αγαπημένων μελωδιών, συνδυασμένο μοναδικά στον ατμοσφαιρικό χώρο του Blends. Από την soul στην opera και από την pop jazz στο cabaret του 2000, ο De Baron υπόσχεται να απογειώσει την εορταστική διάθεση. Μαζί του μια εξαίρετη ομάδα μουσικών, οι “Electro Quartet” που απαρτίζεται από τους: Χρήστος Θεοδώρου – πιάνο -ενορχηστρώσεις, Αγγελική Ποτήρη – βιολί, Πέτρος Κρεμυζάκης – μπάσο και Ρόλη Γιαμοπούλου – τύμπανα. Τις βραδιές θα ντύσει με εικόνα, (live projection) ο σκηνοθέτης Λεωνίδας Κεχαγιάς.
Info: Φοίβης 19 & Λαοδίκης, πλ. Νυμφών, Γλυφάδα, τηλ: 2111821711,
Facebook Blends
Instagram@blendsglyfada
Vinarte: Χριστούγεννα αλά ιταλικά
Μπορεί φέτος να μην πρόλαβες να διοργανώσεις το ταξίδι που ήθελες να κάνεις τα Χριστούγεννα, αλλά μη στενοχωριέσαι. Με το που θα φορέσεις τα καλά σου και θα μπεις στο εστιατόριο- wine bar Vinarte την Παραμονή των Χριστουγέννων, θα αισθανθείς ότι έχεις τρυπώσει σ’ ένα διάσημο ιταλικό spot… Η αίσθηση αυτή προκύπτει από την εκπληκτική ιταλική κουζίνα, την ποικιλία σε καλό κρασί (με προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες από όλο τον κόσμο), τα αντικέ έπιπλα και τα έργα τέχνης που υπάρχουν γύρω σου. Όσο για το μενού; Σούπα άγριων μανιταριών με κάστανο και τρούφα. Σαλάτα με άριστης ποιότητας ιταλικό προσούτο και κατσικίσιο τυρί, χειροποίητα tortelli di Verona (σου είπαμε, ταξιδεύεις Ιταλία τώρα!) με αχλάδι και κουκουνάρι, μους κάστανου μασκαρπόνε με τριμμένο μπισκότο, σοκολάτα και κάστανο γλασέ.
Info- Vinarte, Μαραγκού 18, Γλυφάδα, τηλ. 210 8941511, www.vinarte.gr
Ark: Χριστουγεννιάτικο μενού με μία gourmet εκδοχή της παράδοσης
Το χριστουγεννιάτικο καλωσόρισμα στο Ark γίνεται με μπλινίς από χαρούπι με χαλούμι, πέστο δυόσμου και μαρμελάδα σύκο. Το πρώτο πιάτο του γιορτινού μενού διατηρεί το εθιμοτυπικό της γαλοπούλας, με μία γευστική διαφοροποίηση χάρη στον κρεμμυδοντολμά που τη συνοδεύει. Συνεχίζουμε με μία σαλάτα “στα κόκκινα” με ρόδι, λάχανο και cranberry. Το κυρίως πιάτο είναι φιλέτο χοιρινό με κάστανα και δαμάσκηνα, κρέμα καρότου αρωματισμένη με πορτοκάλι και πούδρα μυρωδικών. Αυτό που μας αρέσει στο συγκεκριμένο γιορτινό μενού είναι ότι συνδυάζει τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες συνταγές που από μικρά παιδιά περιμένουμε πως και πως τις συγκεκριμένες ημέρες με τις πιο gourmet πινελιές…
Info: Ark, Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 21 0894 8882
Facebook Ark
The Margi: Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν και brunch
Το ξενοδοχείο The Margi μάς προσκαλεί να ζήσουμε τη λάμψη και μαγεία των Χριστουγέννων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα σε μία ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. Η νύχτα της Παραμονής των Χριστουγέννων γίνεται ακόμη πιο μαγική με αγαπημένους φίλους στο εστιατόριο Malabar InHouse και γεύμα από τις 21.00 (98 ευρώ/ άτομο). Επιπλέον, για ακόμη μια χρονιά, το The Margi διοργανώνει στο πνεύμα των Χριστουγέννων κάθε Κυριακή 12.00- 18.00 το “Margi Brunch ” με τις νόστιμες δημιουργίες του executive chef του ξενοδοχείου, Παναγιώτη Γιακαλή. Το συγκεκριμένο brunch ξεχωρίζει για τα μοναδικά λαχταριστά πιάτα και τα φρέσκα αυγά που έρχονται κατευθείαν από τη φάρμα του The Margi.
The Margi Hotel, Λητούς 11, Βουλιαγμένη
Για περισσότερες πληροφορίες www.themargi.gr
Για κρατήσεις, επικοινωνήστε στο 210 8929160
Moorings: Μία γευστική και μουσική βραδιά με θέα
Μουσικά ξεκινήσαμε και μουσικά θα κλείσουμε… Το εστιατόριο του Moorings διοργανώνει τη δική του χριστουγεννιάτικη βραδιά για την Παραμονή, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο. Το γιορτινό μενού έχει επιμεληθεί ο γνωστός για τις νόστιμες προτάσεις του σεφ, ενώ τη μουσική αναλαμβάνουν οι IRENE & THE BAND. Το καλωσόρισμα του σεφ είναι μους καπνιστής μελιτζάνας με τραγανό προσούτο από μοσχάρι σε φρυγανισμένη μπρουσκέτα. Ακολουθεί ντοματόσουπα (και στο γιορτινό κόκκινο) με γλυκό τραχανά και τραγανή κροκέτα κόκκινης πιπεριάς με τυρί κρέμα και σχοινόπρασο, ψητό μοσχαρίσιο λουκάνικο από φρέσκα μανιτάρια του βουνού (αυτό κι αν θα θέλαμε να δοκιμάσουμε!) με μυρωδικά και σιναπόσπορο. Μετά από μία σαλάτα έκπληξη, περνάμε στο κυρίως πιάτο με ρολό από γουρουνάκι βιολογικής εκτροφής αργοψημένο στο φούρνο σε πουρέ από κολοκύθα με μουστάρδα και κρεμμυδάκια αχνιστά σε κρασί Vinsanto. Και για το τέλος ας περάσουμε στο γλυκό. Τόσο η βραδιά της Παραμονής των Χριστουγέννων όσο και αυτό το άρθρο δε θα μπορούσε να ολοκληρωθεί αλλιώς παρά με… υφές και γεύσεις αγαπημένης σοκολάτας!
Moorings
Μαρίνα Βουλιαγμένης, τηλ: 210 9670659, 210 8961310
www.moorings.gr / info@moorings.gr
Facebook Moorings