Bishop: Το νέο στέκι για κρεατοφάγους στη Γλυφάδα
Ο σεφ Alsi Sinanaj είναι αποφασισμένος να μας μυήσει με τον πιο νόστιμο τρόπο στα μυστικά του κρέατος και όλα δείχνουν πως θα τα καταφέρει.
- 22/12/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Από τη Γιώτα Παναγιώτου
Μετράει μόλις μερικές ημέρες κι όμως η θαλπωρή στο εσωτερικό του δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από την ατμόσφαιρα των εστιατορίων που το κοινό τους τα έχει αγαπήσει παράφορα και τα τιμά ξανά και ξανά. Ο λόγος για το Bishop, τον νέο κρεατοφαγικό προορισμό, στην καρδιά της Γλυφάδας.
Φωτογραφίες: Ολυμπία Ορνεράκη
Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας του επιχειρηματία Δημήτρη Παππά και του σεφ Alsi Sinanaj (που ξεχώρισε το καλοκαίρι με το μυκονιάτικο Wolves of Kitchen και έχει θητεύσει, ανάμεσα στα άλλα, στο Marriot, στο Sinco, στο Mr. Pug, στο Sea you up του Sanny Resort και στο Ling Ling by Hakassan ). Είναι δηλαδή το «παιδί» μιας μακρόχρονης φιλίας δύο ανθρώπων με πείρα στην αγορά και βαθιά αγάπη για αυτό που κάνουν.
Μπορντώ αστικά χαλιά, άνετα καθίσματα γύρω από μεγάλα τραπέζια σε σκούρο χρώμα, ιδανικά για παρέες και μια μεγάλη φιλόξενη μπάρα ακριβώς στο κέντρο της σάλας του Bishop κερδίζουν τις εντυπώσεις, ενώ το βλέμμα τραβούν και οι πάτοι των βαρελιών, που στολίζουν τους τοίχους και θυμίζουν έντονα parrillas, τα κλασικά, παραδοσιακά αργεντίνικα steakhouses.
Το concept γύρω από το οποίο ο σεφ Alsi Sinanaj έχει στήσει το μενού είναι απλό, όπως όλα τα μεγάλα και αληθινά πράγματα σε αυτή τη ζωή. Βασίζεται στη λογική «τιμές για όλους», χωρίς να κάνει όμως καμία έκπτωση στην εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη και στον σεβασμό της εποχικότητας.
Η κάρτα, λοιπόν, του Bishop, που λειτουργεί ως άξιος πρεσβευτής της κρεατοφαγίας, περιλαμβάνει οκτώ κυρίως πιάτα, συγκλονιστικής νοστιμιάς. Αξίζει να δοκιμάσετε το πραγματικά τραγανό κοτόπουλο, το οποίο για να αποκτήσει τη λαχταριστή υφή του μαρινάρεται και προετοιμάζεται με προσοχή δύο μέρες πριν καταλήξει στο πιάτο, ενώ ανάλογης φροντίδας χαίρει και το εξίσου τραγανό γουρουνόπουλο γάλακτος.
Στα must του Bishop τοποθετούνται η θηριώδης ζουμερή μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα του, με το μαστόρικο ψήσιμο, που φτάνει να παραχορτάσει (!) δύο άτομα, αλλά και το μοσχαρίσιο εσωτερικό διάφραγμα – από premium Black Angus Beef της φημισμένης Creek Stone- για το οποίο ο χαρακτηρισμός «λουκούμι» μάλλον είναι λίγος. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από πεντανόστιμα χειροποίητα ζυμαρικά, κλασικό βουτυράτο πουρέ πατάτας ή από φίνο πουρέ καρότου, ανάλογα με το τι επιθυμεί κανείς.
Tα κυρίως πιάτα πλαισιώνονται σοφά από ορεκτικά που μιλούν στο συλλογικό θυμικό, διότι πρόκειται για αρωματικούς κολοκυθοκεφτέδες, comfort τηγανητές πατάτες με αυγά μάτια, σπιτικούς πατατοκεφτέδες καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με μανούρι και πιπεριά, αλλά και τραγανά πιτάκια με φέτα από το Πήλιο και ρίγανη. Φυσικά, δε λείπει το ιδανικά ισορροπημένο ταρτάρ από ελληνικό μοσχάρι, με λεμόνι και ελιές.
Από τον πολύ σημαντικό τομέα «σαλάτες», που περιλαμβάνει έξι επιλογές, ξεχωρίζουν η ζεστή πατατοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι, για τον όσο πρέπει ρουστίκ χαρακτήρα της, καθώς και η δροσερή πανδαισία με ψητά παντζάρια και ανθότυρο.
Για το τέλος υπάρχει μια συγκλονιστική crème brûlée, φτιαγμένη χωρίς αυγό (!) και διακοσμημένη με ρόδι που της πάει πολύ, ενώ εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η πορτοκαλόπιτα με παγωτό και confit πορτοκάλι, ένα ποίημα που βασίζει την αιθέρια του ύπαρξη στο γεγονός ότι ψήνεται στον ατμό.
Στο Bishop, το μενού συνοδεύει μια λίστα από σοβαρά cocktails, τα οποία έχει επιμεληθεί ο Νάσος Καρανίκας, ενώ δε λείπουν και οι επιλογές σε κρασί – λίγες και μελετημένες που ακολουθούν ευλαβικά τα πιάτα και εντείνουν την αίσθηση της αρμονίας (ο δε συνδυασμός ενός Malbec Collection Bodega Norton με το μοσχαρίσιο διάφραγμα είναι απογειωτικός). Οι τιμές είναι πολύ φιλικές, καθώς τα ορεκτικά δεν ξεπερνούν τα 8€, οι σαλάτες κυμαίνονται μεταξύ 5 με 8€ και τα κυρίως ξεκινούν από τα 10€, ενώ οι μερίδες είναι πραγματικά πλούσιες.
«Σκοπός μας είναι να εκπαιδεύσουμε το κοινό γύρω από το θέμα κρέας και πιο συγκεκριμένα σε πρώτη φάση να του δείξουμε τα πάντα σχετικά με τις κοπές» εξομολογείται ο Alsi Sinanaj, την ώρα που τα πιάτα παρελαύνουν στο τραπέζι.
Χαμογελώντας στη συνέχεια προσθέτει «ανάλογα με την ανταπόκριση του κοινού, θα προχωράμε κι εμείς, θα εξελισσόμαστε και σύντομα, πιστεύω, θα προχωρήσουμε περισσότερο σε τομείς όπως το σίτεμα, αλλά και σε ακόμη πιο «δυνατά» πιάτα. Ξεκινάμε από τα βασικά και προχωράμε σταθερά γιατί δε θέλουμε να τρομάξουμε τους καταναλωτές με περίεργες ορολογίες. Αντιθέτως, επιθυμούμε να εξελισσόμαστε μαζί τους και να τους μυήσουμε στο να αγαπήσουν το κρέας και τους ορθούς τρόπους ψησίματος, που αναδεικνύουν τη γεύση και τη θρεπτική του αξία». Chapeau σεφ!
Info: Bishop, Αρτέμιδος 3, Γλυφάδα, τηλ. 210-8941507