Η Picanha του Άμπακου είναι απλά ακαταμάχητη
Το Nou-Pou.gr κάθε εβδομάδα διαλέγει και προτείνει μια γευστική εμμονή από τα νότια προάστια. Γιατί, αν δεν ξέρεις να φας ή να πιεις στην περιοχή σου, τότε καλύτερα να μετακομίσεις.
- 06/02/2018
- Κείμενο: Mυρτώ Γεωργάκη
Η εμμονή: Η Picanha -προφέρεται πικάνια από τα πορτογαλικά- που θα βρεις στον Άμπακο.
Γιατί: Ένα ιδιαίτερο και μοναδικό κρέας, που ψήνεται σε ειδικό ξυλόφουρνο και σερβίρεται πάντοτε medium rare. Η πικάνια είναι μια από τις δημοφιλέστερες κοπές βοδινού κρέατος στον κόσμο και μέχρι τη δεκαετία του ‘70, ήταν το αγαπημένο φαγητό των Βραζιλιάνων καουμπόηδων. Ένα κλασσικό νοτιοαμερικάνικο πιάτο, που φτιάχνουν πολύ στην Αργεντινή, την Ουρουγάη, τη Χιλή και το Μεξικό και εμείς μπορούμε να το βρούμε απλά πηγαίνοντας μέχρι τον Πειραιά. Ένα κρέας που είναι όσο καυτερό πρέπει, εντυπωσιακό και τόσο ακαταμάχητο, που είναι μπουκιά και μούγκρισμα. Στον Abako μπορείς να απολαύσεις την πικάνια με σάλτσα τσιμιτσούρι, που είναι πέστο κόλιανδρου και μαϊντανού και συνοδεύεται από πουρέ πατάτας και ντοματίνια.
Πού θα τη βρεις: Στον Άμπακο ( Φίλωνος 66 & 2ας Μεραρχία) στην Τρούμπα του Πειραιά.