Τα 10 περίπτερα που πρέπει να επισκεφτείς στο Athens Street Food Festival
Πήγαμε στο φετινό Athens Street Food Festival, δοκιμάσαμε, σκάσαμε στο φαΐ και σου προτείνουμε τα πιο κολασμένα και #foodporn πιάτα που θα σε ξετρελάνουν.
- 12/05/2018
- Κείμενο: Mυρτώ Γεωργάκη
Σίγουρα έχεις ακούσει για το χαμούλη που έχει κάνει ήδη από το πρώτο τριήμερο το Athens Street Food Festival. Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι το δεύτερο που θα μπορείς να το επισκεφτείς (12-13/5), αλλά και την επόμενη Παρασκευή (18/5), Σάββατο (19/5) και Κυριακή (20/5).
Οι επιλογές πολλές, τα περίπτερα στέκονται εκεί ελκυστικά και εσύ σκέφτεσαι ποιο να πρωτοδοκιμάσεις, ενώ η γενικότερη ατμόσφαιρα είναι μοναδική.
Εμείς, λοιπόν, το επισκεφτήκαμε, δοκιμάσαμε πολλά πιάτα, σκάσαμε από το φαΐ, αλλά σου συγκεντρώσαμε σε μια λίστα όλα αυτά που πρέπει να δοκιμάσεις. Αξίζει η αναμονή, trust me on that.
Holy Moly
Όταν δοκιμάσεις το Bacon Marmelade burger του Holy Moly, απλά θα παραμιλάς και θα μουρμουρίζεις Holy Moly. Αφράτο ψωμάκι, ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, λιωμένο κασέρι, μαρμελάδα bacon -εδώ γίνεται το καλό- μανιτάρια σωτέ και μαγιονέζα τρούφας. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι απλά άπαιχτος.
Συνόδευσε το με μια παγωμένη σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ. Απλά εκπληκτικό.
Guerilla Chef
Τα παιδικά όνειρά μας του να πάμε κάπου και να παραγγείλουμε ένα patty -σαν αυτά που έφτιαχνε ο Μπομπ Σφουγγαράκης- γίνονται πραγματικότητα. Στο Guerilla Chef δοκίμασα ένα τρομερά ζουμερό διπλό patty -aka burger- με διπλό μπιφτέκι, cheddar, μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα. Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο. Στο συστήνω ανεπιφύλακτα. Αυτό που με εντυπωσίασε όμως, ήταν τα plantains με avocado-mayo.
Σκέψου ότι είναι σαν πατάτες από μπανάνα, τηγανισμένες, που σερβίρονται με μια σάλτσα που περιέχει μαγιονέζα και αβοκάντο. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο νόστιμα είναι και πόσο ταιριάζουν με τα burgers.
Iceroll
Το Iceroll το ξέρουμε πολύ καλά. Ειδικά εμείς οι Νότιοι. Έλα όμως που δεν μπορώ ποτέ να του αντισταθώ. Όσο και να θέλω. Εάν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, πραγματικά χάνεις. Φρέσκο γάλα, που μετατρέπεται μπροστά στα μάτια σου σε παγωτό. Η διαδικασία εντυπωσιακή. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό. Κάθε φορά που απολαμβάνω αυτό το παγωτό, πάντα νιώθω σαν την πρώτη φορά που το δοκίμασα.
F.B.I. S.A.
Άμα έχεις πάει στη Νάξο, τότε το F.B.I. S.A. σίγουρα θα το γνωρίζεις. Ένα food truck που είναι κάτι σαν αξιοθέατο στο νησί. Φέτος, μπορείς να απολαύσεις τις γεύσεις του στο Athens Street Food Festival. Αυτό που κάνει το F.B.I. S.A. μοναδικό, είναι ότι αγαπούν και τιμούν τον τόπο τους -τη Νάξο, και χρησιμοποιούν στα πιάτα τους τοπικά προϊόντα. Εγώ δοκίμασα το Hula Dog και πραγματικά έμεινα. Σκέψου ένα ψωμάκι σαν αυτό του hot dog, με κοτόπουλο, σος γιαουρτιού, ανανά και λιωμένη γραβιέρα Νάξου. Εντάξει, απλά δοκίμασέ το. Δεν σου λέω άλλα. Θα με θυμηθείς.
Rey Pablo
Στο αγαπημένο μας Rey Pablo θα βρεις λαχταριστά burger, κολασμένα bagels τα λατρεμένα μας pancakes και πολλά πολλά ακόμη. Αυτό που πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε όμως, είναι το bagel με τηγανητό αυγό, bacon, αβοκάντο και μαρμελάδα bacon. Είναι τέλειο. Το περιγράφω και μου τρέχουν τα σάλια. Όταν το δεις, θα πάθεις και εσύ το ίδιο. Σίγουρα πράγματα.
Philly’s Steak
O chef Γιάννης Μανίκης έχει μεγαλουργήσει με αυτά τα σάντουιτς. Αμερικάνικα, όπως τα τρώνε στη Φιλαδέλφεια. Κόντρα μοσχάρι, κομμένο ζουμερό και λαχταριστό, μέσα σε ψωμί, με σωταρισμένα μανιτάρια και κρεμμύδια, λιωμένο τυρί έμενταλ και το τελικό φινίρισμα; Ο ζωμός από το μοσχάρι που θα απογειώσει τον ουρανίσκο σου. Ήταν όσο άρρωστο και κολασμένο φαίνεται. Δοκίμασε το και θα με θυμηθείς.
Καμινάδα
To γλυκό του Δούναβη, όπως το αποκαλούνε, ή με πιο απλά και πρακτικά λόγια αυτό το τέλειο ρολό ψωμάκι που βρίσκει κανείς στις υπαίθριες αγορές της Πράγας, της Βουδαπέστης και της Βιέννης. Γλυκό ρολό ψωμιού, τόσο αφράτο και νόστιμο που δεν το φαντάζεσαι. Από πάνω μπορείς να βάλεις ό,τι γαρνιτούρα θέλεις ή να το γεμίσεις με πραλίνα. Άμα δεν το έχεις δοκιμάσει ποτέ χάνεις.
Hurry up
O Χάρης Μπονάνος -που γνωρίζεις από το περσινό Master Chef- και το Hurry up Street Food, σου συστήνουν πιάτα με επιρροές από Κούβα και Ελλάδα. Let’s get lost η επιγραφή του corner του και εμείς χαθήκαμε με τις εξωτικές του γεύσεις. Δοκίμασα το bao bun με γαρίδα, καπνιστό λουκάνικο, μαρμελάδα τσίλι, λάχανο kimchi και μαγιονέζα πάπρικας. Το bun ήταν θεϊκά fluffy, ενώ ο συνδυασμός της γαρίδας με το λουκάνικο ήταν κάτι πρωτόγνωρο, αλλά νοστιμότατο.
Mac N’ Cheesus
Στο Mac N’ Cheesus λιγουρεύτηκα τα corn dogs με το που τα είδα από μακριά. Λουκάνικο αγκαλιασμένο από αφράτη ζύμη, με κέτσαπ και μουστάρδα. Βέβαια στο συγκεκριμένο περίπτερο, θα βρεις το αμερικάνικο mac n’ cheese με μια μικρή ελληνική παραλλαγή. Χρησιμοποιούνται ελληνικά τυριά Δωδώνη. Άμα αναρωτιόσουν γιατί γίνεται τέτοιος χαμούλης στην Αμερική με το mac n’ cheese, κάνε μια στάση από το Mac N’ Cheesus και θα καταλάβεις.
Peking Duck
Για το τέλος άφησα το Peking Duck. Αυθεντικό κινέζικο, με γεύσεις που θα σε ξετρελάνουν. Πήρα το Bomba Hiroshima aromatic duck. Και ήταν πραγματικά μπόμπα. Τραγανή και νόστιμη πάπια, με ρύζι στον ατμό, σάλτσα χόιζιν -που είναι η κινέζικη barbeque- και από πάνω φρέσκο κρεμμυδάκι. Ένα εξαιρετικό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσεις εάν επισκεφτείς το φεστιβάλ.
To Athens Street Food Festival θα είναι ανοιχτό αυτό το Σαββατοκύριακο (12-13 Μαΐου), αλλά και το επόμενο τριήμερο Παρασκευή 18 Μαΐου, Σάββατο 19 Μαΐου και Κυριακή 20 Μαΐου.
Περισσότερες πληροφορίες για το Athens Street Food Festival μπορείς να βρεις στη σελίδα του στο Facebook ή στο Official Site.