ΚΕΙK: Το πρώτο βιβλίο του pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη
Στο πρώτο του βιβλίο ο γνωστός pastry chef Δημήτρης Μακρυνιώτης επιστρατεύει την εμπειρία και τις γνώσεις του και μας αποκαλύπτει τα μυστικά για να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα νόστιμα κέικ.
- 20/12/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Το πρώτο βιβλίο του γνωστού pastry chef Δημήτριου Μακρυνιώτη, με τίτλο “ΚΕΙK”, μόλις κυκλοφόρησε και είναι γεμάτο με εντυπωσιακές και “αλάνθαστες” συνταγές που θα κάνουν πιο γευστική και δημιουργική κάθε μία από τις 4 εποχές του χρόνου.
Ο βραβευμένος και πλέον δημιουργικός pastry chef Δημήτριος Μακρυνιώτης, επιστράτευσε την εμπειρία, τις γνώσεις, αλλά και στοιχεία της ξεχωριστής προσωπικότητάς του για να μας οδηγήσει στα μυστικά του “ΚΕΙΚ”. Ακολουθώντας τις συμβουλές του, όλοι μπορούν εύκολα και γρήγορα, να φτιάξουν γλυκά επιτυχημένα και νόστιμα. «Όλα ξεκίνησαν από τη μητέρα μου, την κυρία Φωτεινή. Μια γυναίκα με αξιοθαύμαστη δοτικότητα, που μου εμφύσησε έντονα το συναίσθημα της μοιρασιάς και την αγάπη για τη ζαχαροπλαστική», αναφέρει με συγκίνηση.
«Ο λόγος που αποφάσισα το πρώτο μου βιβλίο να είναι αφιερωμένο στα κέικ, είναι γιατί αυτό είναι ξεκάθαρα το πιο διαδεδομένο γλυκό στο σπίτι και την καθημερινότητα κάθε Έλληνα.
Λέω πάντα την αλήθεια στους ανθρώπους και το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να πετύχει η συνταγή που θα επιλέξουν να φτιάξουν και να τους μυήσω σε γεύσεις που δεν έχουν ξαναγευθεί, δημιουργώντας μνήμες και αναμνήσεις. Όπως για παράδειγμα το “κέικ των αγγέλων”, ένα κέικ αέρινο και μαρεγκάτο, οι ρίζες του οποίου εντοπίζονται το 1839 στην Αμερική. Ένα κέικ με ελάχιστα υλικά, μοναδική απλότητα και συγκλονιστική υφή και γεύση που όμως το 99% των Ελλήνων δεν το έχει γευθεί, ακόμα.
Είμαι σίγουρος ότι στο βιβλίο αυτό, όλοι θα βρουν και θα φτιάξουν κέικ που θα τους ενθουσιάσουν. Ζουμερό κέικ με δαμάσκηνα και σοκολάτα χωρίς γλουτένη, «ενήλικο» κέικ Mississippi με ουίσκι και εσπρέσο, κατάλευκο κέικ καρύδας, μυρωδάτα μάφιν μήλου με μπαχαρικά για όσους ακολουθούν vegan διατροφή και άλλες 24 συνταγές κέικ για κάθε εποχή.
Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που να φέρνουν την χαρά που δίνει ένα γλυκό που έφτιαξες μόνος σου στην κουζίνα σου καιτο μοιράστηκες με αυτούς που αγαπάς. Σκεφτείτε το!»
Το “ΚΕΙΚ” κυκλοφορεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Δημήτριου Μακρυνιώτη που φιλοξενείται στην πλατφόρμα του Skroutz.
Επιμέλεια έκδοσης Βασιλική Μαζωνάκη
Φωτογράφιση / Food Styling Αντωνία Κατή
Φωτογράφιση εξωφύλλου Νίκος Ζήκος
Art Direction / Γραφιστικός σχεδιασμός Θεανώ Πετρίδου – WeDesign
Επιμέλεια κειμένων Νικολέτα Μακρυωνίτου
Grooming Stellar
Εκτύπωση ΚΑΠΑ Εκδοτική