Το βιβλίο του Γιάννη Καρακάση “The Wines of Santorini” σε ταξιδεύει στον κόσμο του κρασιού
Η παρουσίαση του βιβλίου "Τhe Wines of Santorini" πραγματοποιήθηκε στην κάναβα του Αγίου Ιωσήφ στο Selene Restaurant, όπου παρευρέθηκαν σημαντικοί δημοσιογράφοι της οινογαστρονομίας καθώς και παραγωγοί της Σαντορίνης. Ο Έκτορας Μποτρίνι έφτιαξε ένα μοναδικό μενού με τις γεύσεις του εστιατορίου που εκπέμπουν νοσταλγία και συνδυάζουν παράδοση και δημιουργικότητα, απλότητα και ευρεσιτεχνία.
- 19/09/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Σε μια βραδιά για απαιτητικούς ουρανίσκους, γεμάτη ωραίες γεύσεις και ένα γαστρονομικό ταξίδι στον αμπελώνα της Σαντορίνης, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση βιβλίου του Master of Wine, Γιάννη Καρακάση “The Wines of Santorini” στο Selene Restaurant.Οι καλεσμένοι αρχικά περιηγήθηκαν στις κάναβες του Selene και έπειτα έγινε η παρουσίαση του βιβλίου από τον Γιάννη Καρακάση MW. Το παρών στην εκδήλωση, μέσω zoom, έδωσε ο διάσημος Master of Wine, Mark Andrew, ιδρυτής του Noble Rot, ο οποίος προλόγισε το βιβλίο του Γιάννη Καρακάση.
Επίσης, τόνισε την ανάγκη της κάθε οινικής περιοχής να γίνει μια αξιόπιστη πηγή αναφοράς στο κρασί, κάτι το οποίο αναδεικνύεται ιδιαίτερα μέσα από το βιβλίο “The Wines of Santorini”. Την βραδιά συνόδευσε live μουσική στον χώρο του εστιατορίου, με μελωδίες άρπας, πιάνου και βιολιού. Τον στολισμό των τραπεζιών επιμελήθηκε η ομάδα των Stella & Moscha με θέμα τα αμπέλια της Σαντορίνης, ενώ ο Έκτορας Μποτρίνι έφτιαξε ένα μοναδικό μενού με τις γεύσεις του εστιατορίου που εκπέμπουν νοσταλγία και συνδυάζουν παράδοση και δημιουργικότητα, απλότητα και ευρεσιτεχνία. Τα κρασιά που επιλέχθηκαν ώστε να συνοδέψουν τις δημιουργίες του Έκτορα Μποτρίνι ήταν κάποιες από τις πιο εκλεκτές ετικέτες της Σαντορίνης.