Via Piada, ιταλικό street food δια χειρός Sale Bianco
Ο γνωστός σεφ Salvatore Andolina από την ερχόμενη Πέμπτη (01/11) θα συστήσει στο αθηναϊκό κοινό το ιταλικό street food με αλμυρές και γλυκές προτάσεις.
- 26/10/2018
- Κείμενο: Χριστίνα Ζάχου
Η ιταλική κουζίνα, με τις γευστικές πίτσες και τα ζυμαρικά της, έχει μεγάλη απήχηση (και) στη χώρα μας. Όμως, τώρα, έφτασε η κατάλληλη στιγμή να γνωρίσουμε και μια ακόμα πρόταση: τα γρήγορα ιταλικά γεύματα στο χέρι ή αλλιώς το italian street food.
Ο Salvatore Andolina, ο οποίος είναι σεφ αλλά και ιδιοκτήτης των γλυφαδιώτικων «Sale Bianco» και «Enoteca da Salvatore», πρωτοπορεί με το νέο του εγχείρημα βάζοντας το ιταλικό street food στη καρδιά της Αθήνα στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.
Το Via Piada είναι έτοιμο την ερχόμενη βδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου να ανοίξει την κουζίνα του με ένα άκρως χορταστικό μενού.
«Όλοι πιστεύουν πως το ιταλικό φαγητό είναι η πίτσα και τα ζυμαρικά. Είναι κάτι πολύ περισσότερο. Η ιταλική κουζίνα περιλαμβάνει αφράτα croissants (για ένα ξεχωριστό ξεκίνημα), σπιτικό soft παγωτό (σε αξεπέραστες γεύσεις), tigella& piadina (με φρέσκια ζύμη και αγνά υλικά), χειροποίητα ζυμαρικά (fettuccine, pappardelle, fusilli) ευφάνταστα γλυκά και αγάπη για τη μοναδική γεύση» έγραψε ο Ιταλός σεφ στη σελίδα του Via Piada καλωσορίζοντας το κοινό στη νέα του γαστρονομική πρόταση στην οδό Αγίας Ειρήνης.
Στον κατάλογο του μαγαζιού θα βρεις piadinas και tigelle (είναι ψωμάκια που μοιάζουν με τα English muffins, αλλά πιο λεπτά) όπως φτιάχνονται στη Μόντενα με πολλές γεμίσεις από τυριά και αλλαντικά μέχρι μοσχαρίσιο ραγιού.
Φυσικά δεν θα λείπουν τα φρέσκα ζυμαρικά (το αλεύρι έρχεται από την Ιταλία) όπου θα φτιάχνονται στο εργαστήριο του μαγαζιού, ciappata σάντουιτς και τα παγωτά.
Ο έμπειρος chef και ιδιοκτήτης του “Via Piada” προτείνει να δοκιμάσουμε και τις πρωινές λιχουδιές που θα σερβίρονται ή να τις πάρουμε πακέτο για να ξεκινήσει λαχταριστά η ημέρα μας. “Για το πρωί προτείνω φρέσκα κρουασάν, τάρτες και τσουρέκια με γλάσο”.
Αγίας Ειρήνης 13, Αθήνα