13 bar restaurants που θα αναβαθμίσουν τις κρύες νύχτες του χειμώνα
Συγκεντρώσαμε τα μαγαζιά που συνδυάζουν άψογα το φαγητό με το ποτό και θα γίνουν η καλύτερη επιλογή για τις βραδινές σας εξόδους.
- 07/01/2020
- Κείμενο: Χριστίνα Ζάχου
Τα τελευταία χρόνια ο συνδυασμός φαγητού και ποτού ολοένα κι αυξάνεται. Τα περισσότερα μαγαζιά δίνουν πλέον μεγάλη έμφαση στο μενού όσο και στην καρτέλα με τα ποτά και τα cocktails συνδυάζοντας δύο αγαπημένες εξόδους. Εμείς ξεχωρίσαμε κάποια bar restaurants που αξίζουν να περάσετε τη βραδιά σας απολαμβάνοντας μια γαστρονομική εμπειρία σε συνδυασμό με ιδιαίτερα ποτά.
Athénée
Οι νέες γευστικές προτάσεις του βραβευμένου chef Νίκου Σκλήρα, το theatre menu, τα early drinks της Παρασκευής, αλλά και τα βραδινά parties διαμορφώνουν την ατμόσφαιρα του πιο κοσμοπολίτικου spot της Αθήνας. Την fine drinking εμπειρία της νέας σεζόν επιμελούνται οι δύο άριστοι mixologists Δημήτρης Καραπάνος και Βασίλης Σγουρομάλλης, οι οποίοι ήδη γράφουν ιστορία στη δημιουργία των cocktail της λίστας του Athénée.
Info: Βουκουρεστίου 9, Αθήνα Τηλ. 2103251430
Privilege
Tο Privilege Restaurant & Cocktail Bar, επέστρεψε δυναμικά σε μια μαγική ταράτσα, με εκπληκτική θέα, στην καρδιά της πόλης, όπου εμπνέεται από την Αρχαία Ελλάδα, στρέφει το βλέμμα στην Ακρόπολη και υπόσχεται ένα μυθικό ταξίδι διασκέδασης και γεύσης, καθημερινά από τη δύση του ηλίου μέχρι αργά τη νύχτα. Ο chef patron Νίκος Θωμάς που έχει δείξει το έργο του εκπροσωπώντας την bistronomy σκηνή στην Ελλάδα ανέλαβε τα ηνία της κουζίνας σε συνεργασία με τον Κώστα Τερζούδη (chef Villa Mercedes) δημιουργώντας ένα μενού μοντέρνας μεσογειακής κουζίνας βασισμένο στις άριστες πρώτες ύλες αλλά και τεχνικές που δεν λείπουν ποτέ από τα πιάτα του chef. Το μενού είναι χωρισμένο σε ενότητες και είναι ιδιαίτερα γευστικό: καρπάτσιο ψαριού, χειροποίητα νιόκι πατάτας, ριζότο κολοκύθας, χταπόδι με φασόλια, κοτολέτα μαύρου χοίρου είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που αξίζει να δοκιμάσετε. Στην κατηγορία ποτό εκτός από τις κλασσικές επιλογές μπορείτε να δοκιμάσετε cocktails από τη χειμερινή λίστα.
Info: Βουτάδων 6, Γκάζι
Galaxy Bar & Restaurant
Στην κορυφή του Hilton στο Galaxy Bar Restaurant μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο ή το ποτό σας σε μια ζεστή ατμόσφαιρα και με εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό και στους φωτισμένους δρόμους της Αθήνας. Το νέο μενού που εμπνεύστηκαν ο Executive Chef του ξενοδοχείου Κώστας Αθανασίου και ο Chef του Galaxy Γιώργος Καπέρδας έχει έναν κοσμοπολίτικο, πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα. Για αρχή μπορείτε να δοκιμάσετε κολοκυθόσουπα βελουτέ με φθινοπωρινή τρούφα και παστέλι, ταρτάρ μοσχαριού ή σαλάτα με μπρόκολο. Το κυρίως μενού προσφέρει ενδιαφέρουσες χορτοφαγικές επιλογές, όπως μπριάμ λαχανικών με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας και ντρέσινγκ από πιπεριά Φλωρίνης. Το μενού συμπληρώνεται με επιλογές από κρέας – ξεχωρίζει το ελάφι φιλέτο με τερίνα σελινόριζας και σος ελληνικού καφέ-, ενώ το ψάρι ημέρας σερβίρεται με χόρτα και σάλτσα αυγολέμονο. Στο κομμάτι του ποτού θα βρείτε ευφάντα cocktails που θα τα απολαύσετε με την καλύτερη θέα.
Info: Βασ. Σοφίας 46, Ιλίσια τηλ: 210 7281402
Το θρυλικό Kahlua ανανεώθηκε πλήρως κι μεταμορφώθηκε σε ένα νέο bar -restaurant που σερβίρει πανασιατικά πιάτα και ιδιαίτερα cocktails. Στον κατάλογο θα βρείτε από ορεκτικά μεταξύ άλλων endamame -θα βρείτε και την πιο spicy εκδοχή τους-, duck sui mai (πάπια με σχοινόπρασο), vietnamese cha gio (τηγανιτά springs rolls ρυζιού), σαλάτες, sushi. Από τα κυρίως θα βρείτε σολομό με πουρέ πράσινων φασολιών και rib eye yakiniku (κοπή ταλιάτας με καλαμπόκι sashα, ενώ από τις κλασσικές επιλογές του μενού είναι το Pad Thai με γαρίδα, κοτόπουλο και χοιρινό. Επιπλέον μπορείτε να δοκιμάσετε signature ποτά και ιδιαίτερα cocktails σε ένα προσεγμένο περιβάλλον.
Info: Αμερικής 6, Αθήνα Τηλ. 21 0363 9174
Εμπνευσμένο από τους bootlegs, οι οποίοι, στη δεκαετία του ’20 διακινούσαν παράνομα αλκοόλ, φέρνει στο προσκήνιο την ιστορία της ‘Henhouse bootlegger’ Έσθερ Κλαρκ. Η ίδια έμεινε στην ιστορία μιας και κατάφερε να κρύψει 50 λίτρα παράνομου αλκοόλ σε φωλιές στο κοτέτσι του σπιτιού της. Από τη 1.30 μ.μ. και μετά, ζωντανεύει την εποχή των μεγάλων απαγορεύσεων, υπό τους ήχους jazz και swing μουσικής, σε έναν καλαίσθητο χώρο στην πιάτσα της περιοχής. Στο μενού κυριαρχούν πιάτα εμπνευσμένα από πολλές κουλτούρες της Αμερικής όπως burgers -φτιαγμένα από χειροποιήτο μοσχαρίσιο κιμά- σαλάτα με κομμάτια κρέατος και tacos. Η εντυπωσιακή μπάρα με φόντο τις πετρόλ αποχρώσεις στους τοίχους σερβίρει ποτά με έμφαση στα Classics, ενώ διαθέτει και μεγάλη ποικιλία σε ετικέτες κρασιών.
Info: Φανερωμένης 8, Χολαργός, τηλ: 210 6565573
Ο χώρος είναι ιδιαίτερα αριστοκρατικός με έμφαση στις λεπτομέρειες και για αυτό το λόγο το 42 παραμένει ένα διαχρονικό bar restaurant. Η γαστρονομία συναντάει το μπαρ όπου το φαγητό συνδυάζεται άψογα με το κατάλληλο ποτό. Το μενού είναι κυρίως μεσογειακή κουζίνα. Τα ποτά και τα cocktails με πρωτότυπες μίξεις θα κερδίσουν και τους πιο απαιτητικούς.
Info: Κολοκοτρώνη 3, Τηλ 2130052153
Zillers
Η θέα του γίνεται πόλος έλξης κάθε ώρα της ημέρας, αλλά η αλήθεια είναι πως όταν ο ήλιος πέφτει μεταμορφώνεται σε ένα πολύ όμορφο και ζεστο roof-restaurant. Εδώ θα απολαύσετε το φαγητό σας και το ποτό σας με θέα τον φωτισμένο ιερό βράχο. Από το φετινό φθινόπωρο το μενού ανανεώθηκε όπου μεταξύ άλλων θα βρείτε καπνιστό χταπόδι με πουρέ λευκών φασολιών. Τα signature cocktails παραμένουν από τα καλύτερα κι έχουν την υπογραφή του Γιάννη Σαμαρά.
Info: Μητροπόλεως 34, Αθήνα
Malconi’s
Από τα πιο κλασσικά στέκια στη γωνία Πατριάρχου Ιωακείμ και Πλουτάρχου. Το Malconi’s συνδυάζει εξαιρετικά το φαγητό με το ποτό και για αυτό είναι από τα πιο αγαπημένα μαγαζιά στο Κολωνάκι. Από τον κατάλογο αξίζει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε την πίτσα με μανιτάρια και τρούφα και την πράσινη σαλάτα με χούμους, ενώ θα βρείτε ενδιαφέρουσες επιλογές για ποτό και cocktails.
Info: Πατριάρχου Ιωακείμ 38, Τηλ: 210 723 8334
Artisanal
View this post on InstagramA post shared by ARTISANAL ? (@artisanal_restaurant) on
Ο εσωτερικός χώρος του bar restaurant που βρίσκεται στην Κηφισιά θα σας μεταφέρει στο Παρίσι, καθώς οι αντίκες που υπάρχουν έχουν έρθει από τη γαλλική πρωτεύουσα. Από το 2014 έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τη γαστυρονομία του, τα cocktails αλλά και τον προσεγμένο χώρο. Τόσο η δημιουργική κουζίνα του βραβευμένου σεφ -από τις φετινές προτάσεις ξεχωρίζει το παστίτσιο με πρόβειο κρέας, όσο και τα ιδιαίτερα cocktails κάνουν το Artisanal μια ιδανική έξοδο. Η κουζίνα του χαρακτηρίζεται πλέον από τον διακριτό μεσογειακό της προσανατολισμό με σαφείς αναφορές στην μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Τον κατάλογο του bar επιμελείται ο Δημήτρης Κιάκος όπου έχει καταφέρει να αποσπάσει ξαιρετικές κριτικές και δύο βραβεία.
Info: Ζηρίνη 2, Κηφισιά
Minnie the Moocher
Το στυλάτο αυτό και vintage all day cafe της Τσακάλωφ, έχει βρει τον τρόπο να μας ταξιδεύει στην εποχή του Μεσοπολέμου και της ποτοαπαγόρευσης. Στο Minnie the Moocher -πήρε το όνομά του από το πασίγνωστο τραγούδι του Cab Calloway- θα βρεις έναν ατμοσφαιρικό χώρο, με δερμάτινους καναπέδες και ξύλινη μπάρα, ωραία μουσική και γευστικά cocktails για όλη την ημέρα. Το βράδυ μπορείς να πιεις το ποτό σου, να δοκιμάσεις τις ποικιλίες και το finger food του και να κάνεις catch up με τη παρέα σου.
Info: Τσακάλωφ 6, Τηλ: 210 3641686
Κουρδιστή μαϊμού
Η ομάδα του “Cosa Nostra” αγαπάει τα μακρινά ταξίδια και η πρόταση της είναι να συνδυάσει το ποτό με το φαγητό μέσα από γεύσεις κι αρώματα ανά τον κόσμο. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας και να το συνδυάσετε με το κατάλληλο cocktail ή να καθίσετε αναπαυστικά στους καναπέδες και να δοκιμάσετε signature cocktails και premium ποτά.
Info: Αγίας Θέκλας 5, Μοναστηράκι | 2103310900
WooWoo
Το σκηνικό του μαγαζιού σε μεταφέρει στην άγρια φύση της Ασίας, με στοιχεία όπως το ξύλο και το μάρμαρο να επικρατούν παντού. Οι minimal λεπτομέρειες και οι γεωμετρικές κατασκευές με τομές παραπέμπουν σε φυσικούς κορμούς δένδρου ενώ στα highlights είναι η επιβλητική οροφή, διακοσμημένη με ασύμμετρα, φωτιζόμενα bamboo. Η φιλοσοφία του woowoo βασίζεται σε παραδοσιακές ασιατικές τεχνικές μαγειρικής σε συνδυασμό με βότανα, μπαχαρικά και φρέσκα υλικά, μερικά από τα οποία εισάγονται από την Ασία, συνθέτοντας αυθεντικές ασιατικές γεύσεις. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα απ’όλη την Ασία, με έμφαση στην Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα και Ταϊλάνδη σε μία πιο μοντέρνα εκδοχή της ασιατικής κουζίνας. Στον κατάλογο των cocktails θα βρείτε επιλογές μεταξύ άλλων Cherry Thai, Big in Japan, Hot Tiki, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν τα signatures ποτά και η λίστα με τα κρασιά.
Info: Πατριάρχου Ιωακείμ 43 Κολωνάκι Τηλ. 210 7245 451
Frater & Soror
Στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο, πάνω από το μπαρ του Frater & Soror, σε μία industrial διακόσμηση με 70s πινελιές, απολαμβάνεις άπειρες premium παραλλαγές του τζιν, το οποίο συνοδεύεις με νόστιμο, comfort φαγητό, δια χειρός του διακεκριμένου σεφ Δήμου Μπαλόπουλου. Η όλη εμπειρία συνεχίζεται στο υπόγειο, όμως αυτή τη φορά, τα πράγματα παίρνουν έναν πιο μυστήριο χαρακτήρα. Το PhiBetaKappa, ή αλλιώς ΦΒΚ, αρχικά που σημαίνουν Φαγητό Βίου Κυβερνήτη (κι έχουν έμπνευση τα αρχικά της πρώτης αδελφότητας που έγινε ποτέ) είναι ένα μικρό εστιατόριο που για να μπεις, πρέπει να έχεις κάνει κράτηση. Εκλεκτές κοπές κρεάτων, ευφάνταστα πιάτα δια χειρός του βιρτουόζου σεφ και φυσικά, υπέροχα ποτά, τα οποία απολαμβάνεις στα μόλις δύο chef’s tables που βρίσκονται στο χώρο, μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα.
Info: Αμύντα 6, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι Τηλ 210- 7213720