59 πράγματα που μας έχουν λείψει: Να απολαύσουμε την ιταλική κουζίνα στον πιο ωραίο κήπο του Παλαιού Φαλήρου, αυτόν του Alpino
Τα 59 πράγματα που μας έχουν λείψειΚαταγράφουμε τα 59 πράγματα που μας έχουν λείψει όλον αυτόν τον καιρό και σε αυτά ανήκει σίγουρα η ιταλική κουζίνα στον πιο ωραίο κήπο του Παλαιού Φαλήρου, αυτόν του Alpino.
- 29/04/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Από πέρυσι που το Alpino έβγαλε για πρώτη φορά τραπεζάκια έξω, στο παρκάκι, το ιστορικό ιταλικό εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου είναι σαν να μας επανασυστήθηκε ως ένας υπέροχος καλοκαιρινός προορισμός. Υπό το φως των κεριών, με αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια που σε κάνουν να νιώθεις απόλυτα ασφαλής και με τα δέντρα του άλσους να προσφέρουν μια αίσθηση γαλήνης ακόμα κι αν βρίσκεται λίγα μόλις μέτρα από την παραλιακή, ο εξωτερικός χώρος του Alpino κερδίζει τις πρώτες εντυπώσεις.
Τις δεύτερες -και καθοριστικές- θα τις κερδίσει βεβαίως το μενού του. Τα περίφημα πιάτα ζυμαρικών, οι πίτσες και τα κρεατικά του Alpino φέρνουν τις γεύσεις και την κουλτούρα της Ιταλίας στο πιάτο σου, σε εκτελέσεις που έχουν χαρίσει στο εστιατόριο του Παλαιού Φαλήρου τη διάκριση Ospitalità Italiana, μια αναγνώριση για την προώθηση της ιταλικής γαστρονομίας στην Ελλάδα, με τη σφραγίδα του ιταλικού επιμελητηρίου.
Παρ’ όλα αυτά, η πάντα ανήσυχη ομάδα του Alpino δεν εφησυχάζει. Έτσι, και φέτος, προτείνει νέα πιάτα που εμπλουτίζουν τον ήδη πληθωρικό του κατάλογο. Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν η ιταλική παντζαροσαλάτα με δυόσμο, mango, αγγουράκι τουρσί, βαλεριάνα και mousse mascarpone, οι γαρίδες σε tempura από μελάνι σουπιάς με λάδι μαύρης τρούφας, τα φρέσκα χειροποίητα tortelli με γέμιση από μοσχαρίσια ουρά και το σούπερ εντυπωσιακό σιγομαγειρεμένο χοιρινό κότσι σε σάλτσα βαλσάμικου, που σερβίρεται με πουρέ πατάτας, baby πατάτες και τριλογία λαχανικών.
Από τις νέες γεύσεις πίτσας, δοκίμασε τη vegan «Il fiorenero»: Λεπτή χειροποίητη ζύμη πίτσας με πούδρα από φυτικό ενεργό άνθρακα, σάλτσα από passata τομάτας, φύλλα βασιλικού, φέτες τομάτας, κρέμα τυριού και τριμμένη mozzarella 100% vegan. Για επιδόρπιο μην ξεχάσεις τη ζεστή ανοιχτή αχλαδόπιτα με κρέμα βανίλιας και χειροποίητο μπισκότο. Σερβίρεται με παγωτό βανίλιας Μαδαγασκάρης και υπόσχεται να κλείσει κάθε γεύμα με έναν ασυναγώνιστα απολαυστικό τρόπο.