Αυτήν την Πέμπτη οι γέυσεις της Μακεδονίας έρχονται στο Ark
Το εστιατόριο Ark στη Γλυφάδα φέρνει τη γαστρονομική παράδοση της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής στην Αθηναϊκή Ριβιέρα με καλεσμένους τους σεφ Βασίλη Μουρατίδη και Γιάννη Παναγιωτίδη.
- 02/12/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Στις 5 Δεκεμβρίου οι λάτρεις της ελληνικής κουζίνας φίλοι του Ark έχουν ακόμα μία ευκαιρία να εξερευνήσουν άλλο ένα κομμάτι της μέσα από τις γεύσεις και τα αρώματά της. Το Ημερολόγιο των Σεφ, μας καλεί να δειπνήσουμε σε όλη την Ελλάδα ταξιδεύοντας μέχρι τα Αστέρια της Γλυφάδας και μετά από τις στάσεις σε Βόλο, Κρήτη και Ηρακλειά, σειρά έχουν η Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική.
Αυτή τη φορά ο executive chef του Ark Γιάννης Μπαξεβάνης παραχωρεί τις φωτιές, τα μαχαίρια και τα σκεύη του, όχι σε έναν, αλλά σε δύο ταλαντούχους συναδέλφους του με κοινές αναφορές, αλλά και διαφορετικές προσεγγίσεις στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα. Επικεφαλής της μπριγάδας του Ark αναλαμβάνουν οι Βασίλης Μουρατίδης και Γιάννης Παναγιωτίδης με την υπόσχεση ενός μενού με έμπνευση από την πλούσια μακεδονική γη σε μία εκτέλεση fine dining εμπειρίας.
O Βασίλης Μουρατίδης, executive chef στο beach resort 5 αστέρων Danai της Χαλκιδικής και συνιδιοκτήτης του Moldee bar restaurant στη Θεσσαλονίκη ακολουθεί μία δική του φιλοσοφία στον σχεδιασμό των μενού που επιμελείται και στα πιάτα που ετοιμάζει. Βασικός του γνώμονας ο συγκερασμός στοιχείων, γεύσεων και τεχνικών που δεν γνωρίζει στεγανά και προκαταλήψεις. Το ίδιο ακριβώς σκοπεύει να κάνει και στο Ark την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου προ(σ)καλώντας τον ουρανίσκο και το μυαλό σε ένα παιχνίδι γεύσεων βασισμένο στην εκλεκτή πρώτη ύλη, αλλά στην πιο αναπάντεχη μεταφορά στο πιάτο.
Ο Γιάννης Παναγιωτίδης από την άλλη, executive chef στο 5 αστέρων ξενοδοχείο Dion Palace Resort στην Ολυμπιακή Ριβιέρα, έχει χαράξει τη δική του πορεία στις κουζίνες, χωρίς να ξεχνάει ποτέ την αφετηρία του, τη Θεσσαλονίκη. Για πολλά χρόνια είχε αναλάβει την ευθύνη της μεταλαμπάδευσης της γνώσης και της πείρας που έχει συμπυκνώσει όλα αυτά τα χρόνια, εκπαιδεύοντας τους νέους μάγειρες και τις νέες μαγείρισσες, συνεχίζοντας κι εκείνος να εξελίσσεται στο πλάι τους. Με δική του δασκάλα την εξαιρετική πρώτη ύλη και τον σεβασμό προς αυτή, έρχεται στο Ark και μας καλεί να μάθουμε κι εμείς δοκιμάζοντας.
Για μία και μόνο βραδιά το Ark φιλοξενεί την τόσο ξακουστή και απολαυστική γαστρονομική σκηνή της Συμπρωτεύουσας σε ένα μενού έκπληξη το οποίο ανοίγει έναν γευστικό διάλογο ανάμεσα στα δύο διασημότερα αστικά παραλιακά μέτωπα της Ελλάδας, από τη μία ο Θερμαϊκός κόλπος και από την άλλη η Αθηναϊκή Ριβιέρα, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στα Αστέρια της Γλυφάδας.
«Ημερολόγιο των Σεφ» για την επόμενη γενιά
Το «Ημερολόγιο των Σεφ» δεν περιορίζεται απλά στη δημιουργία ενός ξεχωριστού μενού. Στόχος είναι μέσα από αυτή την σειρά δείπνων με γνωστούς σεφ από όλη την Ελλάδα να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι επόμενες γενιές για την μεσογειακή διατροφή και την αξία της ελληνικής κουζίνας. Την επόμενη ημέρα του δείπνου, παιδιά από σχολεία της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Ark και να γνωρίσουν από κοντά τους καλεσμένους σεφ και φυσικά την ομάδα του Ark. Το σημαντικότερο είναι ότι θα μαγειρέψουν μαζί τους ένα από τα πιάτα του μενού, παίρνοντας έτσι πολύτιμα ερεθίσματα.
Οι δράσεις αυτές αποτελούν προτεραιότητα για τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη ο οποίος προσπαθεί μαζί με τους καλεσμένους του να εκπαιδεύσουν τα παιδιά στη φιλοσοφία του Slow Food, ενισχύοντας την αγάπη για την ελληνική γαστρονομία και την υποστήριξη των Ελλήνων παραγωγών.
Πληροφορίες εκδήλωσης
Κρατήσεις για το δέιπνο γίνονται στη τηλέφωνο 2108948882 και ηλεκτρονικά εδώ
*Η τελευταία συνάντηση που έχει καταχωρηθεί στο «Ημερολόγιο των Σεφ» για το 2024
είναι στις 12/12/2024 με τον Μιχάλη Μάρθα (Κάλυμνος)