Αληθινό, παραδοσιακό παγωτό θα βρεις στον Μπακογιάννη στην Ηλιούπολη
Το θρυλικό γαλακτοπωλείο της Ηλιούπολης, φτιάχνει φρέσκο παραδοσιακό παγωτό από πρόβειο γάλα και αποτελεί απαραίτητη στάση για παγωτό φέτος το καλοκαίρι.
- 12/06/2021
- Κείμενο: NouPou.gr
Παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι, ρυζόγαλα, κρέμες, σοκολατούχο ρόφημα με μέλι, παγωτό καϊμάκι, κρέμα, σοκολάτα, παρασκευάζονται καθημερινά στο εργαστήριο της οικογένειας «Μπακογιάννης», τα ηνία του οποίου έχει αναλάβει πλέον η δεύτερη γενιά.
Σε ένα μικρό εργαστήριο γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ηλιούπολη, ο Γιάννης Μπακογιάννης δημιουργεί καθημερινά ολοένα και περισσότερα προϊόντα με φρέσκο γάλα. Ανάμεσά τους και τα λαχταριστά παγωτά από πρόβειο γάλα. Το Γαλακτοπωλείο Μπακογιάννης παραμένει λοιπόν, ύστερα από 66 χρόνια επιτυχίας, μια φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα του παγωτού. Εξάλλου, δεν είναι καθόλου τυχαίο πως πριν από κάποια χρόνια ο Στέλιος Παρλιάρος, σε μια προσπάθειά του να ανακαλύψει το τέλειο παγωτό καϊμάκι, έβαλε στη λίστα του με τα τέσσερα καλύτερα της Αθήνας και εκείνο του Μπακογιάννη. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως το παγωτό καϊμάκι του Μπακογιάννη «Μοσχοβολάει σαλέπι και γάλα με την αριστοκρατική εσάνς αγνότητας και όχι του μαντριού». Κάτι που καθησυχάζει και τον πιο δύσκολο πελάτη της πόλης. Γιατί μερικές φορές, είναι καλύτερο να αφήνουμε τους ειδικούς να μας καθοδηγήσουν.
Ενώ λοιπόν, το παγωτό είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου αλλά και τους φίλους σου, τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, η φύση δεν σε αφήνει να το απολαμβάνεις για πάντα. Το Γαλακτοπωλείο κλείνει στις 10 Ιουλίου και ανοίγει πάλι αρχές Οκτώβρη. «Το καλοκαίρι κλείνουμε διότι δεν υπάρχει γάλα, είναι η φύση τέτοια. Οι προβατίνες μένουν έγκυες και το γάλα τους κόβει μέχρι να γεννήσουν,» προσθέτει ο Γιάννης Μπακογιάννης. Οπότε ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα, με το κατάστημα Μπακογιάννης, εκτός από εξαιρετικό παγωτό καϊμάκι να παράγει επίσης, παραδοσιακό πρόβειο γιαούρτι, ρυζόγαλο, κρέμα βανίλια αλλά και σοκολάτα με μέλι αντί για ζάχαρη, σοκολατούχο ρόφημα με μέλι και σοκολάτα υγείας, αλλά και παγωτό βανίλια, σοκολάτα και το new entry- φράουλα με φρέσκιες φυσικές φράουλες, τα οποία παρασκευάζονται καθημερινά στο εργαστήριο της οικογένειας Μπακογιάννη.