Αυτό είναι το BBQ platter που μπορείς να φας στη Γλυφάδα μόνο κάθε Παρασκευή
Το BBQ platter των TGI Fridays, που σερβίρεται μόνο κάθε Παρασκευή στα TGI Fridays Γλυφάδας, μας βοηθάει να ανακαλύψουμε την αυθεντική Αμερική με τον πιο γευστικό τρόπο. Μια δοκιμή, όπως συνέβη σε εμάς, θα σε πείσει.
- 16/02/2017
- Κείμενο: NouPou.gr
Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικές μπορεί να είναι οι Παρασκευές στη ζωή ενός ανθρώπου. Για πολλούς είναι η μέρα που τελειώνει η «εργατική» εβδομάδα και η μέρα που σε κάνει να προχωράς και να ελπίζεις όταν είναι ακόμη Δευτέρα. Για άλλους, είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία να κάνουν όλα όσα δεν τολμούν να κάνουν την Τετάρτη ή να οργανωθούν για το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί. Όλοι όμως οι παραπάνω, δεν ξέρουν ένα πολύ βασικό κοινό τους: Ό,τι τις Παρασκευές μπορούν να ανακαλύψουν την Αμερική μέσα από το αυθεντικό αμερικάνικο BBQ.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βέργης
Την προηγούμενη Παρασκευή λοιπόν, πήρα μια φίλη μου που δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στις ΗΠΑ και την δελέασα λέγοντάς της πως πριν πας, πρέπει πρώτα να μάθεις τον τρόπο που τρώνε. Τα BBQs είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα είδος μαγειρέματος. Είναι τρόπος ζωής, τρόπος διασκέδασης, μια ολόκληρη κουλτούρα. Η αρχή έγινε με George Washington να δηλώνει πως θα πάει σε ένα BBQ στην Virginia το 1769. Από τότε μέχρι και σήμερα, τα BBQs είναι μια μικρή ιεροτελεστία. Ακριβώς όπως και οι Παρασκευές στα ΤGI Fridays. Και εμείς μάθαμε πως δεν υπάρχει καλυτερη ιδέα από το να ενώσουμε δύο τόσο ταιριαστές ιεροτελεστίες όσο αυτές. Δηλαδή, όχι εμείς, τα ΤGI Fridays.
Από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή στα TGI Fridays Γλυφάδας θα σερβίρεται το μοναδικό BBQ platter, ένα “μικρό ταψάκι” με όλα όσα χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις το γεύμα (και φυσικά την εμπειρία) σου στα ΤGI Friday’s. Το BBQ platter περιέχει τρία είδη κρέατος Beef Brisket, Pork Belly και Turkey, τα οποία είναι καπνισμένα για 12 ώρες σε ειδικό φούρνο, και κομμένα εκείνη την ώρα σε πολύ λεπτές φέτες. Εκείνο όμως που κάνει αυτό το platter ξεχωριστό είναι οι 4 επικές homemade BBQ sauces που το συνοδεύουν. Όλες τους είναι παραλλαγές της κλασικής BBQ sauce, ενώ είναι εμπνευσμένες από τις πιο διάσημες Πολιτείες της Αμερικής. Οι λιγότερο τολμηροί καθώς και κλασικοί, θα προτιμήσουν την Pepper BBQ sauce η οποία είναι πολύ κοντά στην αυθεντική αλλά έχει πιο έντονο το καπνιστό στοιχείο της. Οι λίγο πιο εναλλακτικοί και λάτρεις μιας κάποιας λευκής sauce, θα ενθουσιαστούν με την White BBQ στην οποία η ντομάτα έχει αντικατασταθεί με μαγιονέζα και η γεύση της έχει εμπλουτιστεί με τυρί Philadelphia και chives. Τέλος, τα ανήσυχα πνεύματα, σαν κι εμάς δηλαδή, θα βγουν από τα ρούχα τους με τις εξαιρετικές γεύσεις των Plum & Peach BBQ με το δαμάσκηνο και το ροδάκινο να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο αντίστοιχα. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως εμείς τις φάγαμε όλες, γιατί η καθεμία ταιριάζει διαφορετικά με το κάθε είδος κρέατος. Ή τις τηγανητές πατάτες Fridays. Καταλαβαίνεις.
Σε αυτό το σημείο βρήκαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε την υπεύθυνη των ΤGI Fridays στην Γλυφάδα, πως κατάφεραν να επιτευχθεί η τέλεια μύηση στην τέχνη του BBQ. “Ακολουθείται η πολύωρη αυθεντική διαδικασία, καθώς τα κρέατα μαρινάρονται για 5 με 10 ώρες ώστε να μαλακώσουν και στη συνέχεια, καρυκεύονται με σκόρδο, καστανή ζάχαρη, εκλεκτά μπαχαρικά και θυμάρι. ‘Υστερα, ψήνονται αργά και μεθοδικά σε ειδικό φούρνο, αφήνοντάς τα να εμποτιστούν στα αρώματα του δρυ, που καίει εμποτισμένος με Jack Daniel’s®. Αυτή είναι και μια από τις πιο σημαντικές διαδικασίες ώστε τα κρέατα να καταφέρουν να βγουν καπνισμένα φυσικά, αποκτώντας την χαρακτηριστική καπνιστή γεύση που θα είχαν σε ένα Αμερικάνικο BBQ.”
Φεύγοντας λοιπόν, από τα TGI Fridays της Γλυφάδας εκείνη την Παρασκευή, δώσαμε ραντεβού για την επόμενη, αφού είναι η πρώτη φορά (και σίγουρα όχι τελευταία) που ζήσαμε την πραγματική εμπειρία του καπνιστού κρέατος, καθώς αυτό είναι το BBQ trend της Αμερικής για το οποίο δεν είχαμε ιδέα. Και ποιος ξέρει, ίσως βρεθούμε τελείως τυχαία και στα TGI Fridays Κηφισιάς που ζουν την απόλυτη εμπειρία BBQ κάθε μέρα.
*Από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου ανακαλύπτουμε ξανά την Αμερική μέσα από το αυθεντικό αμερικάνικο BBQ! Κάθε Παρασκευή στα TGI Fridays Γλυφάδας και κάθε μέρα στα TGI Fridays Κηφισιάς.
** Το BBQ platter σερβίρεται με coleslaw σαλάτα και τηγανητές πατάτες Fridays.
Λαζαράκη 43, Γλυφάδα, τηλ. 210-8982608, 210-8982609 (www.fridays.gr)