Βρήκαμε το πιο αυθεντικό ανατολίτικο εστιατόριο
Μια επίσκεψη στο Bahaar για φαγητό, θα σε κάνει να αισθανθείς σαν καλεσμένος σε σπίτι.
- 02/07/2015
- Κείμενο: NouPou.gr
Χρειάζεσαι μια στιγμή να το αγαπήσεις και πολλές για να το περιεργαστείς. Τα παλιά κάδρα στον τοίχο. Η ξύλινη σκαλά. Το 100 χρονών πιάνο που βρίσκεται στο βάθος της σάλας. Τα φωτιστικά. Όλο το ντεκόρ σε φέρνει πίσω στην χρυσή δεκαετία του ’20, όπου τα Σμυρνιώτικα αρχοντικά γέμιζαν από κόσμο, χαμόγελα και φυσικά μυρωδιές. Η Λιάνα και η Ελευθερία Σοφιάκη, κατάφεραν κάτι εξαιρετικά δύσκολο: να εντάξουν την ποιότητα της πραγματικής ανατολικής γεύσης, σε έναν άριστα δαμορφωμένο χώρο που ταξιδεύει το μυαλό και τις αισθήσεις. «Είναι σημαντικό να νιώθει κάποιος άνετα όταν τρώει το φαγητό του. Εδώ θέλουμε να νιώθει πως είναι καλεσμένος μας. Ό,τι και αν δοκιμάσει δεν πρόκειται να το απογοητεύσει». Και η Ελευθερία δεν λέει υπερβολές.
Το καταλαβαίνεις από την πρώτη μπουκιά. Από τη στιγμή που η σαλάτα της Σουλτάνας φτάνει στο τραπέζι σου σε σχήμα καρδιάς. Σε μεγάλη μερίδα, γιατί η Λιάνα δεν θέλει να μείνεις πεινασμένος. Το βλέπεις επίσης στην ολόφρεσκη τηγανητή πατάτα. Και είναι κάπου ακριβώς εκεί, που ξεκινάει ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων, που θα σου αποδείξει πως ότι γνώριζες μέχρι σήμερα για την πολίτικη κουζίνα είναι λάθος. Το Bahaar, δεν είναι ψητοπωλείο. Δεν είναι κεμπαπτζίδικο, δεν είναι ταβέρνα. Είναι ένα καταπληκτικό ανατολίτικο εστιατόριο, που έβαλε στόχο να απογειώσει παραδοσιακές αγαπημένες γεύσεις με τον καλύτερο τρόπο. Και τα κατάφερε.
Αυτός είναι ο λόγος που η συνταγή του γιαουρτλού είναι μυστικη. Ή το γεγονός ότι θα φας τον ωραιότερο παστουρμά και σουτζούκι που έχεις απολαύσει ποτέ σου. Το ίδιο ισχύει με το μερακλίδικο μπερεκέτι, τα φιλετάκια κοτόπουλο Μπαμπάτι, τον αχταρμά και την σπαλομπριζόλα. Δεν υπάρχει κρέας μέσα στα κάρβουνα του Bahaar, το οποίο δεν είναι προσεγμένο. Όλα τα κρέατα είναι ολόφρεσκα και χωρίς λίπος, κάτι που θα το καταλάβεις από τις πρώτες δαγκωνιές.
Τα γλυκά δεν υστερούν για κανένα λόγο. Υπάρχει σπιτικό κανταΐφι και μπακλαβάς, με την γλυκιά αμάρτια να ολοκληρώνεται με το διάσημο παγωτό Ντομ Ντουρμά και φυσικά το πεντανόστιμο καζάν ντιπί. Οπότε να φροντίσεις ν’ αφήσεις χώρο και γι’ αυτά. Οι πελάτες του Bahaar το κάνουν ήδη. Και δει οι διάσημοι. «Ο Ρέμος είναι τακτικός πελάτης. Παίρνει συνέχεια λαχματζούν, σαλάτες και άλλα. Ο δήμαρχος εμφανίζεται εξίσου συχνά με τους συνεργάτες του. Έρχεται ο Αλβέρτης, ο Νικοπολίδης και πολλοί ακόμη» λέει η Ελευθερία. Και παρ’ όλο που το οίκημα μοιάζει με πραγματικό αρχοντικό-ανάκτορο, μην ανησυχησεις για την τσέπη σου. Οι τιμές του είναι πιο λογικές από ποτέ. Και το Bahaar σε προκαλεί να το διαπιστώσεις μόνος σου.
Γιατί αυτό είναι που θέλουμε από ένα πραγματικό ανατολίτικο εστιατόρια. Γεύσεις που όχι μόνο αφήνουν τις καλύτερες εντυπώσεις στον ουρανίσκο αλλά και που ξέρουν να σε ταξιδέψουν. Που η αυθεντικότητα τους και η υψηλή τους ποιότητα, θα σου θυμίσει κάποιες άλλες μακρινές και ξεχασμένες εποχές, μόνο για να διαπιστώσεις πως κάποια μυστικά παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο.
Το Bahaar, είναι ένας από τους πιο γευστικούς θεματοφύλακες αυτής της κουλτούρας. Και σε περιμένει να το γνωρίσεις.
Αρτέμιδος 22, Γλυφάδα, τηλ.: 2108946010