Beefbar Athens: Τo iconic brunch των νοτίων προαστίων επέστρεψε
Εντελώς ανανεωμένο, το πλούσιο Monaco style brunch του Βeefbar γίνεται για μια ακόμη χρονιά ο γευστικός προορισμός του Σαββατοκύριακου.
- 22/10/2023
- Κείμενο: Γιώτα Παναγιώτου
Το πολυτελές, αθηναϊκό Beefbar, μέσα στο εμβληματικό Four Seasons Astir Palace, αποτελεί ένα τα εστιατόρια – διαμάντια του αθηναϊκού νότου και όπως ξέρεις είναι επικεντρωμένο στο κρέας. Η ιστορία του ξεκίνησε πριν από 17 περίπου χρόνια, όταν ο Riccardo Giraudi άνοιξε το πρώτο στο Μόντε Κάρλο, κατορθώνοντας να συνδέσει την εκλεκτική κρεατοφαγία με την πολυτέλεια και τον κοσμοπολιτισμό, πράγμα που το κατάφερε αν κρίνουμε από τα παραρτήματα που άνοιξαν με επιτυχία έκτοτε σε όλο τον κόσμο. Αυτό που πιθανόν δεν γνωρίζεις είναι ότι το δικό μας Beefbar σερβίρει και εκπληκτικό brunch, παρουσιάζοντας στους φανατικούς οπαδούς του μια easy και comfort εκδοχή της γευστικής του φιλοσοφίας.
Φέτος, μάλιστα, είναι καλύτερο από ποτέ. Κάτω από τη σκιά των πεύκων και έχοντας μπροστά μας την απίστευτη θέα στη θάλασσα δοκιμάσαμε πριν λίγες ημέρες τις νέες προτάσεις του Monaco style μενού του. Ξεκινήσαμε όπως επιβάλλει η περίσταση, με ένα ποτήρι σαμπάνια και στη συνέχεια παραδοθήκαμε στις πιο εντυπωσιακές παρασκευές αυγών του καταλόγου. Ο λόγος για τα Pearls & Eggs, δηλαδή τα κρεμώδη scrambled eggs με χαβιάρι Oscietra και για τα Lobster Florentine, που διαθέτουν όλη τη νοστιμιά της κλασσικής συνταγής (αυγά ποσέ και σπανάκι, πάνω σε English muffins) αλλά και επιπλέον φινέτσα, χάρη στον αστακό και την πολυτελή sabayon σαμπάνιας. Ενδιαφέρον, από αυτή την κατηγορία πιάτων, είχαν επίσης το πληθωρικό Steak & Eggs μια σύνθεση με μοσχαρίσιο φιλέτο, τηγανητό αυγό και μαγιονέζα τρούφας πάνω σε τραγανή ζύμη και το Mushroom Toast με ραγού μανιταριών και ποσέ αυγά.
Η έκπληξη που σε περιμένει είναι ότι κάποια από τα πιο δημοφιλή dishes του dinner menu του Beefbar, όπως ο Kobe Gyros από το κορυφαίο ιαπωνικό βοδινό και το Signature Carpaccio ενσωματώνονται στο brunch, ενώ δεν λείπουν φυσικά οι επιλογές σε εκλεκτές κοπές, όπως η Tagliata από wagyu beef και το Chateaubriant από black angus. Aν δεν «τρελαίνεσαι» τόσο με το κρέας, μπορείς να δοκιμάσεις από την ενότητα των Comfort Foods το χορταστικό Keto Bowl και από αυτήν με τον τίτλο Leaf την ελαφριά μα τόσο θρεπτική Salmon Salad – και οι δύο αυτές προτάσεις προσφέρουν υγιεινές νόστιμες εναλλακτικές, χωρίς να χάνουν τίποτα από το κοσμοπολίτικο στυλ τους.
Το πιο «διαδραστικό» κομμάτι του μενού είναι αναμφισβήτητα το περιφερόμενο trolley που «κουβαλά» σε όλα τα τραπέζια τον πλούσιο μπουφέ του Beefbar με τα viennoiseries και θα σου προσφέρει τη δυνατότητα να επιλέξεις την αγαπημένη σου γλυκιά απόλαυση χωρίς κόπο. Στα ειδικά ράφια του θα βρεις απίθανα, αφράτα croissants, donuts και pancakes μαζί με pralines όπως σοκολάτα γάλακτος ή αλατισμένη καραμέλα, ολόφρεσκες μπαγκέτες, γαλατόψωμο και μυρωδάτη φοκάτσια. Το κεφάλαιο «επιδόρπιο» δεν τελειώνει βέβαια εδώ: στις νέες επιλογές με τα επιδόρπια συναντάμε τη νέα εκδοχή του Soft Cookie με καραμελωμένα φουντούκια και παγωτό espresso και το νοσταλγικό Lotus Cheesecake με την εξωτική γεύση που για εμάς ήταν το καλύτερο από όλα.
Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα συνοδεύσεις με funky εκδοχές αγαπημένων classic cocktails – εμείς δοκιμάσαμε ένα έξοχα ισορροπημένο Gibson Martini (μιλάμε για την εκδοχή που για γαρνιτούρα έχει κρεμμύδι αντί για ελιά), ενώ την καρδιά μας έκλεψε το απολαυστικό Bloody Mary. Κράτα στο μυαλό σου ότι από Νοέμβριο το brunch του Beefbar θα είναι διαθέσιμο και το Σάββατο και κλείσε τραπέζι έγκαιρα, γιατί είναι ήδη ανάρπαστο.
Κόστος: 80€ – 100€
Από τον Νοέμβριο: Κάθε Σάββατο & Κυριακή 12:00-16:00