Brunch-ing στο Mercato: Η πρόταση που κάνει κάθε μεσημέρι Κυριακής απολαυστικό
Το εστιατόριο στην κορυφή του ξενοδοχείου Nafsika στο Four Seasons Astir Palace δεν είναι διάσημο μόνο για την ιταλική του κουζίνα αλλά και για το κυριακάτικο brunch του.
- 19/10/2023
- Κείμενο: NouPou.gr
Το Four Seasons Astir Palace βρίσκεται σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία της πόλης, που τραβούν σαν μαγνήτης τους επισκέπτες, ενώ στη συνταγή της επιτυχίας του προστίθενται αναμφίβολα και τα εστιατόρια του. Μεταξύ αυτών και το Mercato, το ιταλικό εστιατόριο στον πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου Nafsika, το οποίο διακρίνεται για την αισθητική του, την μοναδική θέα στη θάλασσα και την κουζίνα που φέρει την υπογραφή του Σισιλιάνου σεφ Sergio Favata.
Πέρα από το βασικό μενού βέβαια, το εστιατόριο είναι γνωστό και για το brunch του, που αποτελεί ένα εξαιρετικό λόγο να αφήσεις την άνεση του καναπέ σου μεσημέρι Κυριακής και να κάνεις μία έξοδο στα νότια.
Το Pranzo Della Domenica (γεύμα της Κυριακής στα ελληνικά) του Mercato, όπως ονομάζεται το brunch, είναι ένα πληθωρικό γεύμα που έχουν επιμεληθεί για τους επισκέπτες του εστιατορίου -ενοίκους του ξενοδοχείου και μη- ο Head Chef Sergio Favata με την ομάδα των σεφ Gianmaria Martinez, Manuel Del Campo και Μιχάλη Χατζηκαλημέρη. «Είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό γεύμα. Είναι μια χαρούμενη γιορτή της Ιταλίας, των ενθουσιωδών ανθρώπων της, των ζωντανών χρωμάτων και των πλούσιων γεύσεων. Είναι ο φόρος τιμής μου στις διαχρονικές παραδόσεις της Ιταλίας», αναφέρει ο Sergio Favata.
Το αποτέλεσμα είναι ένας τεράστιος μπουφές με άρωμα Ιταλίας και live μαγειρικές, που όμοιό του δύσκολα συναντάς. Εδώ θα δεις να ολοκληρώνουν μπροστά σου τα υπέροχα λαζάνια 100 στρώσεων του σεφ Sergio Favata, με χειροποίητα ζυμαρικά, πλούσια μπολονέζ, κρεμώδη μπεσαμέλ και άφθονη μοτσαρέλα, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την λαχτάρα να τα δοκιμάσεις.
Ακολουθούν τα αλλαντικά, με μια προσεγμένη επιλογή από τα πιο μακρινά μέρη της Ιταλίας, που περιλαμβάνει από πανσέτα και finocchiona μέχρι λουκάνικο salsiccia, soppressata και σαλάμι και στο κέντρο όλων μια υπέροχη, γιγάντια μορταδέλα 60 κιλών, που θα την δοκιμάσεις με την signature foccacia του εστιατορίου, σε στυλ panini.
Στο φετινό brunch του Mercato περίοπτη θέση έχουν και τα ωμά ψάρια και θαλασσινά, σε μια avant-garde ερμηνεία του σεφ Manuel Del Campo για το ιταλικό ceviche και το carpaccio και δίπλα τους μια αξιόλογη ποικιλία θαλασσινών, που συμπεριλαμβάνει στρείδια, αχιβάδες και μύδια. Όσο για το γλυκό, ο Μιχάλης Χατζηκαλημέρης ετοιμάζει ένα μοναδικό tiramisu που σερβίρεται απευθείας από τον δίσκο, όπως γίνεται σε κάθε αυθεντική ιταλική τρατορία.
Το brunch συμπληρώνουν ιταλικά τυριά, porchetta από χοιρινό γάλακτος, χειροποίητα ζυμαρικά, καθώς και μεσογειακά πιάτα με κρέας, ψάρι, πουλερικά και άλλα.
Σημειώνεται ότι το φετινό brunch του Mercato ξεκινάει από την Κυριακή 22 Οκτωβρίου και θα είναι διαθέσιμο ως και τον Απρίλιο, με εξαίρεση εορτές και αργίες όπου θα σερβίρονται ξεχωριστά μενού ειδικά σχεδιασμένα για εκείνες τις ημέρες. Κάθε Κυριακή διατίθενται δύο sittings, από τις 13:00 έως τις 15:00 και από τις 15:30 έως τις 17:30, ενώ το κόστος είναι στα 80€ το άτομο, με ειδική τιμή στα 40€ για παιδιά κάτω των 12 ετών.
Κάνε εγκαίρως την κράτησή σου, μιας και η ζήτηση είναι μεγάλη και αφέσου να απολαύσεις ένα εξαιρετικό brunch με θέα στη θάλασσα.