Στο Adam’s μπορείς να απολαύσεις γρήγορα, στο χέρι, αγνό σπιτικό brunch
Το brunch στα νότια σήμερα
To Adam's, το μπιστρό στη Βάρη που έχει δικές του κότες και μποστάνια, μας προσφέρει την ευκαιρία να απολαύσουμε στο χέρι, ακόμα και σε take away ή delivery, το πιο αγνό πρωινό με βιολογικά αβγά από κότες ελευθέρας βοσκής, λαχανικά που καλλιεργούν οι ίδιοι και ποιοτικές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς.
- 20/11/2024
- Κείμενο: NouPou.gr
Τη μικρή πολυτέλεια του brunch μπορείς πλέον να την απολαύσεις ακόμα κι αν είσαι όλη μέρα στο τρέξιμο, στο γραφείο, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά ή στο σπίτι και δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις κάτι σπιτικό, γευστικό και υγιεινό: το Αdam’s στη Βάρη σού προσφέρει τη λύση με ένα πλούσιο χειροποίητο πρωινό που επενδύει στην αγνότητα και την ποιότητα.
Έτσι, τα πιάτα του brunch που θα απολάμβανες σε ένα αργόσυρτο κυριακάτικο πρωινό, με τα πιο ψαγμένα καλούδια από μικρά μπακάλικα, τυροκομεία και βιολογικές φάρμες, φτιάχνονται εδώ καθημερινά για εσένα με υλικά που καλλιεργούν οι ίδιοι στη Βάρη και στην Παιανία, στα μποστάνια τους και με δικά τους αβγά από κότες ελευθέρας βοσκής, και σου προσφέρονται γρήγορα στο χέρι: Η ομελέτα έχει γίνει ένα απίθανα ζουμερό και χορταστικό ρολό με φρέσκα μυρωδικά και γραβιέρα Μυτιλήνης. Η νοστιμιά του Croque Monsieur κλείνεται σε δυο τραγανές φρυγανισμένες φέτες προζυμένιο ψωμί. Η κρέπα βουτύρου απολαμβάνεται «στο πόδι», είτε αλμυρή, με κοτόπουλο και μεσογειακά μυρωδικά, είτε γλυκιά, παραγεμισμένη με πραλίνα από αληθινά φουντούκια, ενώ το αβγό με πανσέτα έχει γίνει ένα πολύ νόστιμο burger με μπριός ψωμάκι.
Η φρεσκοψημένη χειροποίητη γκρανόλα τους σε περιμένει έτοιμη σε παρφέ με στραγγιστό γιαούρτι, κομμάτια μήλο και μέλι. Όλη η κουλτούρα, η ευεξία και η νοστιμιά και ενός brunch έρχεται σε ένα μόνο λεπτό στο χέρι σου και μπορείς να την απολαύσεις χωρίς να χάσεις χρόνο, στο σπίτι ή το γραφείο σου ή κάνοντας μια απλή στάση για καφέ καθώς πηγαίνεις στη δουλειά, στην τράπεζα, σε ένα προσωπικό ή επαγγελματικό ραντεβού.
Δεν είναι τυχαίο ότι το Adam’s – a Taste Of Heaven στην αρχή της Δυρραχίου, έναν από τους πιο κεντρικούς κόμβους της Βάρης, έγινε γνωστό στόμα με στόμα όχι μόνο για την ποιότητά του αλλά και γιατί πάντρεψε έξυπνα το brunch και το street food με τη φιλοσοφία του Farm-To-Τable, δίνοντας στην καθημερινότητά μας μια μικρή «γεύση από Παράδεισο»
Η αγνή διατροφή τώρα είναι στο χέρι σου
Από φουρνιστά ημέρας, τα οποία ζυμώνονται αποκλειστικά με βούτυρο και φουρνίζονται στο εργαστήριό τους που βρίσκεται πίσω από μια γυάλινη βιτρίνα στο βάθος του μπιστρό, μέχρι υγιεινά σνακ, σαλάτες και σάντουιτς με κλασικούς αλλά και γκουρμέ συνδυασμούς (όπως το μπριός caprese με μοτσαρέλα, ντομάτα και βασιλικό ή το κουλούρι ολικής άλεσης με μανούρι και πέστο λιαστής ντομάτας), όλα είναι φτιαγμένα με βιολογικές πρώτες ύλες που έρχονται κατευθείαν από το χωράφι.
Εκτός όμως από το πρωινό του, κάθε μεσημέρι, γύρω στις δώδεκα, το Adam’s σερβίρει ό,τι έχει φτιάξει η κατσαρόλα του (η γάστρα ή το παραδοσιακό ταψί του). Πιάτα που αλλάζουν καθημερινά, αγνά και σπιτικά, όπως αυτά που φτιάχνει η μαμά ή η γιαγιά – λίγες επιλογές καθημερινά, τρεις ή τέσσερις, από μουσακά και παστίτσιο, μέχρι λαχταριστή ρεβιθάδα ή χουνκιάρ μπεγιεντί με πουρέ μελιτζάνας.
Μπορείτε να τα πάρετε σε πακέτο, να τα παραγγείλετε στο σπίτι μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες delivery ή να καθίσετε σε ένα από τα τραπεζάκια του μπιστρό στη Βάρη. Από τις μεγάλες τζαμαρίες μπαίνει άπλετο φυσικό φως και η ενέργεια που χαρίζει η μικρή πράσινη όαση της βεράντας, η οποία είναι γεμάτη με αληθινά φυτά, σε χαλαρώνει.
Mην φύγετε από το Adam’s χωρίς να απολαύσετε ένα από τα βοτανικά ροφήματα ή τον εξαιρετικό espresso στο χέρι. Εναλλακτικά, απολαύστε σε ένα από τα τραπεζάκια τον βελούδινο ελληνικό καφέ τους ή κάποιον από τους ολόφρεσκους σπιτικούς χυμούς.