Το brunch του WeSud είναι ένα ταξίδι στις γαστρονομικές μητροπόλεις του κόσμου
Acai bowl με σπιτική γκρανόλα, βιολογικά αυγά και poke bowls με κινόα είναι μερικά από τα ιδιαίτερα πιάτα του brunch menu του WeSud.
- 14/08/2021
- Κείμενο: Μάρω Παρασκευούδη
- Φωτογραφίες: Φανή Τουμπουλίδου
Με μία πολυταξιδεμένη ομάδα που αγαπά το καλό φαγητό, το WeSud μόνο μπροστά μπορεί να κοιτάζει. Το νέο εγχείρημα των Γιάννη Καλδάνη, Γιώργο Παπαγεωργίου και Φίλιππου Λέανδρου έχει ήδη αναδειχθεί σε αγαπημένο spot των νοτίων προαστίων. Pastry shop, boulangerie και deli, το WeSud φέρνει στη Βούλα έναν νόστιμο αέρα από τις γαστρονομικές μητροπόλεις του κόσμου μέσα από τα μενού που έχει δημιουργήσει για κάθε ώρα της ημέρας. Το brunch κατέχει περίοπτη θέση στο WeSud, συγκεντρώνοντας τόσο τους κατοίκους (το τέλειο pit stop μετά το πρωινό τρέξιμο ή μια προπόνηση πιλάτες) αλλά και όλους όσοι αναζητούν μια απόδραση προς τη θάλασσα.
Στην άρτια εξοπλισμένη κουζίνα φτιάχνονται όλες οι συνταγές που υπογράφει ο διακεκριμένος chef Γιάννης Καλδάνης, ο οποίος δίνει σημασία τόσο στη γεύση όσο και στη διατροφική αξία κάθε πιάτου. Έτσι, στο brunch menu βρίσκει κανείς μεγάλη ποικιλία σε αυγά, όπως scrambled βιολογικά με προζυμένιο ψωμί (όλα τα ζυμάρια παίρνουν τον χρόνο τους), κατσικίσιο τυρί, προσούτο ή καπνιστό σολομό, fluffy ομελέτα bio, με γκουαντσιάλε, πατάτες με μπέικον ή με τρούφα, μελάτα με κρέμα τυριού, αβοκάντο και μπέικον αλλά και σε εκδοχές όπως savory waffle και μπρουσκέτα με μανιτάρια.
Στις ακόμα πιο healthy επιλογές, ξεχωρίζει η bio ομελέτα μόνο με ασπράδια, τα acai και yogurt bowl με χειροποίητη γκρανόλα και φρέσκα βατόμουρα, καθώς επίσης και το άκρως χορταστικό smashing avocado με τσίλι φλέικς, ποσέ αυγό και / ή καπνιστό σολομό. Ο chef δεν σταματά να αντλεί έμπνευση από τα ταξίδια του και τις γεύσεις του κόσμου, με αποτέλεσμα να έχει προσθέσει στον κατάλογο του brunch δύο poke bowls -ένα με spicy tuna κι ένα με σολομό, αντικαθιστώντας το ρύζι με κινόα.
Οι σαλάτες έχουν ξεχωριστή θέση στον κατάλογο, με την Hot Ceasar να ξεχωρίζει. Baby gem μαρούλι στο γκριλ, iceberg, κοτόπουλο, κρουτόν και φλέικς παρμεζάνας για ένα πλήρες και χορταστικό γεύμα. Το WeSud εμμένει στην ποιοτική πρώτη ύλη, επιλέγοντας τους καλύτερους παραγωγούς, ενώ φροντίζει να τροφοδοτεί την boulangerie με τις πιο νόστιμες -και πάντα φρέσκες- επιλογές, όπως babka, cinnamon rolls, macha cakes και energy bars. Τόσο τα ψωμιά όσο τα κριτσίνια και τα bagels είναι όλα χειροποίητα και το μενού ολοκληρώνεται με smoothies, φρέσκους χυμούς και φυσικά τον specialty coffee του WeSud.