Burgers & Barrels: Το νέο burger spot της Γλυφάδας έρχεται με δύναμη από την Αγγλία
Μία από τις πιο πρόσφατες γαστρονομικές αφίξεις στη Γλυφάδα, το Burgers & Barrels στη Γούναρη, φιλοδοξεί να γίνει το νέο στέκι των νοτίων για μπύρα και burger.
- 04/11/2021
- Κείμενο: Μάρω Σενετάκη
Στην Άνω Γλυφάδα το Burgers & Barrels ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο, η ιστορία του όμως άρχισε περίπου μία 10ετία νωρίτερα, στο Bath της Αγγλίας. Εκεί, ο Ronnie -εμπνευστής του Burgers & Barrels- έστησε μία pub με ψαγμένες μπύρες και βραβευμένα για τη γεύση τους burgers, που δεν άργησε να γίνει στέκι για τους ντόπιους. Πώς όμως αποφασίζει κάποιος να φέρει ένα επιτυχημένο εστιατορικό concept της Αγγλίας στην Ελλάδα και γιατί επέλεξε συγκεκριμένα τη Γλυφάδα;
Η αλήθεια είναι ότι ο Ronnie δεν έκανε καθόλου τυχαία αυτή την επιλογή, αφού και ο ίδιος στη Γλυφάδα μεγάλωσε. Μάλιστα, η οικογένειά του διατηρούσε και το λιβανέζικο εστιατόριο Al Mawal στην Μαραγκού, με τη μητέρα του να είναι η σεφ και εκείνη που του μετέδωσε την αγάπη για τη μαγειρική. Άλλωστε, αν ρίξεις μια ματιά και στο μενού, θα διαπιστώσεις ότι τα μπιφτέκια τους φτιάχνονται με δική της συνταγή.
Ο Ronnie λοιπόν, που ζει και εργάζεται στην Αγγλία από το 2008, αποφάσισε να έρθει με την οικογένειά του στην Ελλάδα όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, αλλά επειδή είναι και αεικίνητος, έψαχνε να βρει μία απασχόληση. Τι καλύτερο για αυτόν από το να δημιουργήσει μία ακόμη pub, που θα έφερνε και στα νότια προάστια της Αθήνας το παρεΐστικο vibe που όπως μας λέει έχει το «αδερφάκι» του στο Bath. «Είμαστε μία κλασική pub, που δίνουμε έμφαση στη μπύρα και στο καλό φαγητό και έτσι θέλουμε να μας βλέπει και ο κόσμος, ως το στέκι όπου θα μπορεί να βγει με την παρέα του για να χαλαρώσει μετά τη δουλειά ή τα Σαββατοκύριακα».
Περνώντας στο μενού του Burgers & Barrels τώρα, ασφαλώς τα burgers είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και τα συναντάς τόσο στην κλασική όσο και στη gourmet εκδοχή τους. Κοινό σημείο τους, το μπιφτέκι αποκλειστικά από Black Angus Αυστραλίας, που είναι όσο πρέπει ζουμερό και αφράτο. Με άλλα λόγια, αν προτιμάς γεύσεις οικείες, σου προτείνουμε το Old School Classic burger, με Black Angus μπιφτέκι, ωριμασμένο τσένταρ, μαρούλι, ντομάτα, κρεμμύδι, τουρσί και σάλτσα ντομάτας, ενώ αν θέλεις κάτι πιο ιδιαίτερο δοκίμασε το ελαφρώς πικάντικο Django burger με Black Angus μπιφτέκι μαριναρισμένο σε σπιτικό τσίλι, τσένταρ με jalapenos, κρεμμύδια και τη δική τους χειροποίητη σάλτσα.
Πέρα από τα burgers με μοσχαρίσια μπιφτέκια, στο μενού υπάρχουν και επιλογές για burger με κοτόπουλο, καθώς και 2 vegetarian προτάσεις -είτε με γεμιστό μανιτάρι Portobello, είτε με μπιφτέκι από παντζάρι και ρεβίθι. Επίσης, αξίζει σίγουρα να αφήσεις χώρο και για τα Chicken Goujons που δεν είναι άλλο από παναρισμένες λωρίδες κοτόπουλου με τραγανή κρούστα δημητριακών και φυσικά, τις τηγανιτές πατάτες τους, που δεν σου έρχονται σκέτες αλλά με toppings που τις κάνουν ακόμη πιο απολαυστικές και σίγουρα πολύ πιο χορταστικές. Εμείς για παράδειγμα, δοκιμάσαμε τις απολαυστικά πικάντικες Chili Beef Fries με τυρί, σπιτικό κιμά και τη δική τους barrels sauce και μπορούμε να πούμε ότι άνετα θα τις βάζαμε στην παραγγελία μας κάθε φορά.